AK Parti Kapaklı ilçe Başkanı Salih Bezgin ve Büyük Şehir Belediye Meclis Üyesi Akın Yılmaz Düzenledikleri basın açıklaması ile Hükümet Konağı yeri ile ilgili belediye başkanı İrfan Mandalı’nın gerek ilçe kaymakamı gerek eski vali Ali Yerlikaya’ya verdiği sözü tutmadığını söyleyerek sert bir dille eleştirdiler. 
 
Ak Parti Büyükşehir belediye meclis üyesi Akın Yılmaz başkan Mandalı'yı dere yatağına Hükümet Konağı yapmak istemekle suçlarken, ilçe başkanı Salih Bezgin ise başkan Mandalı köçekliğe mi özenmiştir? sorusunu yöneltti.
 
“BUNUN YEGANE SEBEBİ BAŞKAN İRFAN MANDALI’DIR”
Hükümet Konağı yeri ile ilgili bugüne kadar bir adım atılamamasının sorumlusu olarak başkan Mandalı’yı gösteren Bezgin “Kapaklı'da kangren olan hükümet konağı yeri için aylardır bir adım atılamamıştır. Bunun yegane sebebi belediye başkanımız İrfan Mandalı'dır. İlçe olan Kapaklımız hala köy zihniyetinden kurtulamamaktadır. Bizler Kapaklı'ya yeni bir şeyler katmak için canla başla çalışırken, aylardan beri konusu süren hükümet konağı yeri için devletimiz bütçe çıkardığı halde Belediye Başkanımızın direnmesi sonucuyla hala bir adım atılamamaktadır” dedi.
  
“KARAKOLDA DOĞRU SÖYLER, MAHKEMEDE ŞAŞAR”
Bezgin, “Beyaz Saray düğün salonu yerinde yanındaki okul yerini de katarak yaklaşık 11 bin metre karelik yerin hükümet konağı olması için aylardır uğraşıyoruz. Bununla alakalı Valimizle, Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’la Yazışmalar ve görüşmelerde evet onayı aldığımız halde 'Karakolda doğru söyler, Mahkemede şaşar' bir belediye başkanımız olduğu için Kapaklı'da sayın belediye başkanımız, Sayın kaymakamımızla ve siyasi örgütlerle istişareler sonucunda beyaz saray düğün salonuna evet dedi ve neticesinde oy birliği kararı Büyükşehir’e havale edildi. Bizim amacımız Kapaklı'yı köy görüntüsünden kurtararak ilçeye değer katmaktır. Anadolu Selçuklusunun mimarisini yaşatacağı hükümet yerini 1500 metre temel üzerine yaklaşık 7500 metre kare kapalı alan oluşturacak bu yer Kapaklı'nın 4 ana mahallesinin kesiştiği merkezi yerin hükümet konağı yeri olmasını istediğimiz halde başkan Mandalı belediye meclisinde de evet oyu vererirken, Büyükşehir de hayır demiştir” dedi.
 
“KÖÇEKLİĞE Mİ ÖZENMİŞTİR?”
Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya seslenen Bezgin, “Belediye Başkanı İrfan Mandalı Anadolu’nun yöresel oyunlarından ve sanatlarından köçekliğe mi özenmiştir. Kapaklı belediyesinde evet veren bir belediye başkanı bir köçek gibi kıvırarak büyükşehirde neden hayır oyu vermiştir. Aynı proje yine belediye binasının yapılışında vatandaşa 4 km daha yakın olsa çerkezköy belediyesine katılacak diyen zihniyet hiç uygun olmayan bir yere Kapaklı belediyesinin yapıldığı gibi aynı zihniyetle de hükümet konağı içinde rant peşinde koşmaktan bıkmamış mıdır?” sorusunu yöneltti.
 
“DERE YATAĞINA HÜKÜMET KONAĞI YAPMAK İSTİYOR”
AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Akın Yılmaz ise yaşanan durumun ilçemizde yaşayan herkesi üzdüğünü söylerken, “Maalesef Belediye Başkanı Mandalı’nın verdiği sözlerin arkasında durmadığını görüyoruz. Bu durum Kapaklı’da yaşayan herkesi derinden üzmüştür. Başkan Mandalı Hükümet Konağı’nın 883 ada 2 parseldeki yaklaşık 9 bin 600 metrekarelik alanda yapılmasını istiyor. Bunu da büyükşehir meclisinde söz alarak açıkça söyledi. Biz bu yeri devretmekten vazgeçtik. Buraya Kültür Merkezi yapacağız dedi. Fakat başkan Mandalı’nın istediği yer dere yatağındadır. Buraya yapılacak bir hükümet konağı Çerkezköy’de olduğu gibi her an su baskınları altında kalabilir. Ayrıca pınar bulvarı ve çevre yolu arasında olan bir bölge olduğu için ciddi trafik sorunları yaşanabilir” dedi.