14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan seçimler kapsamında çalışmalarını sürdüren AK Parti Tekirdağ Milletvekili Adayı Mestan Özcan, Kapaklı’da TEKSAMDEF Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Özcan ve beraberindeki heyeti, TEKSAMDEF Genel Başkanı Bilal Acar ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

Ziyarette kısa bir konuşma yapan TEKSAMDEF Genel Başkanı Bilal Acar; “Bildiğiniz gibi yaklaşık 1 yıl oldu. Tekirdağ’da 16 tane Samsun il ve ilçe derneği var. Tekirdağ’da 10 tane derneğimizin kurucu olduğu, 14 tane derneğimizin beraber hareket ettiği derneğimiz oldu. İlk ziyaretçimiz AK Parti oldu. Tekirdağ’da hepinizin bildiği gibi resmi rakamlar 52 bin olmasına rağmen çok daha fazla sayıda Samsunlu hemşerimiz olduğunu biliyoruz. Tekirdağ’da yerli nüfusun ardından en çok Samsunlu hemşerimiz yaşamaktadır.  Amacımız bir ve beraber hareket etmek” dedi.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı mal varlığını açıkladı Süleymanpaşa Belediye Başkanı mal varlığını açıkladı

DESTEK İSTEDİ

Sonrasında konuşma gerçekleştiren AK Parti Kapaklı İlçe başkanı Mecit Çoğal; “Tekirdağ Milletvekili adayımız Mestan Özcan’la birlikte çalışmalarımız sürüyor. Bizleri ağırladığınız için teşekkür ederiz. Seçime çok az bir süre kaldı. Bu süre içerisinde gençlik kollarımızla, kadın kollarımızla, yönetimimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hemşeriniz olarak hepinizin desteğini istiyorum” dedi.

“BİZ TOGG DİYORUZ, ONLAR PATATES SOĞAN DİYOR”

Ardından konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin; “2019’da hepinizin bildiği üzere Mestan Özcan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayıydı. O dönemde de çok koştuk. Uzun yıllar il başkanlığı yaptı. Bizim de isteklerimiz taleplerimiz oldu. Her zaman Kapaklı’nın temel sorunlarını Ankara’da dile getirdi. 4 yıl il başkanlığı yapmış bir siyaset insanı olması, hem de hangi kapıyı çalacağını biliyor olması hepimiz için avantaj. Bugün daha güçlü olacağız. Kendisi de çok çalışıyor, istekli ve tuttuğunu koparan birisi. Samsunlu vatandaşlarımız yerel seçimlerde bize çok fazla destek verdiler, genel seçimde de yine aynı desteği vereceklerinden eminim. Genel başkanımız, cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden cumhurbaşkanı yapacağımıza inanıyorum. Bu seçim Haç’la Hilal’in seçimi. Dolayısıyla tüm dünya bu seçime odaklanmış durumda. Şer odaklarının tek dertleri ülkemizi 80 öncesine götürmek, kontrol altında tutmak. Soğanla patatesle algı operasyonu yapılmaya çalışılıyor. Biz uzaya gideceğiz diyoruz onlar patates soğan diyor. Kılıçdaroğlu dışarıdan temiz para getiricem diyor. Ama borç alan emir alır. Biz milli değerlerimizi ve anlayışımızı ortaya koymaya çalışacağız. Bu altılı masa sonra yanlarına artı 1 artı 2 eklenerek kazanımlarımızı tekrar kaybettirmek ve ülkemizin gelişimini engellemek adına çalışmalar yapıyorlar. Üzülüyorum. Bazen yerli araba üretemeyiz diyorlar, bazı kesimler kabullenemiyor. Çok şükür şu anda anketlere baktığımızda cumhurbaşkanımızın yeniden seçileceğini görüyoruz. Ancak cumhurbaşkanımızın elinin güçlü olması için mecliste de güçlü bir sayıya ulaşmamız gerekiyor. Yeni sistemde meclisteki çoğunluğumuz olmazsa yasaların çıkarılması kanunlaştırılması zorlaşır. Sizden hem cumhurbaşkanımıza hem de AK Parti’ye destek istiyoruz” dedi.

“10 PUANLIK FARKI KAPATMAMIZ LAZIM”

Tekirdağ Milletvekili Adayı Mestan Özcan da selamlama konuşmasının ardından; “Her seçim önemli idi. Ama 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimler tüm dünyayı, cumhuriyeti ilgilendiriyor. Bu coğrafyanın yeniden şekilleneceği bir seçime gireceğiz. Bugün 8 tane milletvekili adayımız var. Nüfusumuz arttığı için vekil sayımız arttı, seçmen sayımız arttı. Kapaklı özelinde yüzde 53 cumhurbaşkanımıza, yüzde 43 milletvekillerimize oy çıktı. Aslında sayın başkanımızın dediği durumu 2018’de yaşamışız. Yani Cumhurbaşkanımıza oy veririm ama milletvekillerine oy vermem demişiz. Bu dönemde aradaki 10 puanlık farkı kapatmamız lazım.” dedi.

“TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYMUŞUZ”

Siyaset sürecini aktaran Özcan; “Bunların hiçbirisini kendimiz istemedik. Siyasete girdik, cumhurbaşkanımızın yanında nefer olalım dedik. Memleketimizi daha iyi seviyeye çıkarmak için iyi ve güçlü bir liderin arkasında ona destek olmak için mücadele ediyoruz. Tekirdağ’da teşkilatların içinden çıkmış, sokak sokak bu şehri tanıyan isimleri aday listemize koyduk. Milletvekili sayımız, seçmen sayımız, nüfusumuz arttı. İnşallah burada artan seçmen sayımıza göre 4’üncü vekili istiyoruz. Daha da fazla olabilir. İnşallah rabbim hayırlı bir hesap yapmıştır Kapaklı için. Az önce taş üstüne taş koyuyoruz. Yolundan köprüsüne, İHA’sından TOGG’una yatırım yapıyoruz. Bizim dilimiz vatandaşlarımıza nasıl faydalı olabiliriz, ülkemizi nasıl daha ileriye götürebiliriz, gelişmiş ülkelerle nasıl rekabet edebiliriz dili. İnşallah Tekirdağ’da da bu seçimlerden sonra Kapaklı ve Tekirdağ’ı TBMM’De temsil ediyor olacağız. Güçlü bir temsil hayal ediyoruz. Orada söz sahibi olmak istiyoruz. Buranın eksiğini noksanını iyi izah ediyoruz. Burayı daha fazla ön plana çıkarabilir miyiz? Derdindeyiz. Türkiye’nin hem sanayi hem de tarım kendi olan Tekirdağ’ımızda daha ileriye gideceğiz.” ifadelerine yer verdi.

“TESKİYİ BÜYÜKŞEHİRDEN ALMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”

TESKİ’ye yönelik eleştirilerde bulunan Özcan; “Çok çalışkan milletvekillerimiz oldu. Fakat bizim arzu ettiğimiz yatırımlar, bizi tatmin eden yatırımların gelmediğini görüyorsunuz. 2014 yılında büyükşehir olduktan sonra yeni kurulmuş ilçelerden biri Kapaklı, diğeri Ergene. Çok eksiğimiz var. Kapaklı’ya baktığımızda uzun yıllar CHP ile yönetilmiş. CHP’nin belediyelerine baktığımızda Anadolu’nun aslanı gibi değiller. Hala TESKİ’nin yapamadıklarıyla uğraşıyoruz. TESKİ’nin sadece ismi var. TESKİ’nin büyükşehirden çıkarılmasıyla ilgili kanun teklifi vermeyi bile düşünüyorum. Yol yapıyoruz, TESKİ geliyor kazıyor bozuyor. Çalışma yapıyoruz TREDAŞ kazıyor, Doğalgaz kazıyor, biz yolu yapıyoruz ardından TESKİ tekrar kazarak eziyet yapıyor. Biz de bu eziyetle uğraşıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte bu iş çözülebilir. TESKİ’yi bakanlığımıza katabiliriz. Bakanlıktan biriyle bu iş çözülebilir. TESKİ kendisine aktarılan kaynağı doğru kullanamıyor. TESKİ tam bir baş ağrısı. Biz yeni bir sayfa yeni bir umut koymak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“HALK GÜNÜMÜZ DEVAM EDECEK”

Samsunlulardan destek isteyen Özcan; “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi çok iyi bir sistem. Harikulade bir sistem. 14 Mayıs’ta seçim olacak, 15 Mayıs’ta kabine oluşturulacak. Zaman kaybedilmeyecek, memleket kaybedilmeyecek. 4 yıllık il başkanlığı dönemimizde Ankara ile çalışma üslubumuz vardı. Bakanlarımızın hepsi deprem bölgesinde ve büyük şehirlerde milletvekili adayı oldu. Cumhurbaşkanımız da milletvekillerinde değişikliğe gitti. Yeni yüzlerde oluşuyor isimler. Atanacak olan yeni bakanlar, bakan yardımcıları, daire başkanları, şube müdürleri, hepsiyle dostluk kuracağız, arkadaş olacağız. Ben Salı Çarşamba, Perşembe 3 gün genel kurulumuz var. Kurul açıldığında hakkını vereceğiz. Bu 3-4 günü Ankara’da çok etkin şekilde değerlendireceğiz. Diğer günler burada olacağız, diğerleri gibi olmayacağız. Diğerleri dediğim seçtiğiniz ve burada göremediğiniz milletvekilleri. İl başkanlığı dönemimizde halk günler yapmıştık çok da etkili olmuştu. Aynısını yapmaya devam edeceğiz. Hem yerel yönetimler anlamında hem de bakanlık nezdinde yapacağımız çalışmaların tümünü canlı yayınlarla, sosyal medya ve basın yoluyla sizlere aktaracağız. Vatandaşla içli dışlı olacağız. Çalışkan bir süreci yönetmeyi arzu ediyoruz. 14 yıldır siyasetin içinde yoğruluyoruz. Hangi ilçede neyin talep edildiğini biliyoruz. Yarım bırakılan yatırımlar var, bunların hepsini tamamlayacağız. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın yaptığı gibi projemizi oluşturacağız, sizlerin fikrini alacağız, alacağımız bilgiler doğrultusunda çalışmalarımızı yapacağız. Halkın projesi olacak. Dolayısıyla şehre değer katmak istiyoruz. 14 Mayıs’ta sizi orada temsil edelim diye sizden güçlü bir destek istiyoruz.” dedi.