Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Beyaz Bayrak Projesi’ kapsamında 9 Okul Beyaz Bayrak almaya hak kazandı.

Kapaklı’da projeye başvuran okullar arasında denetime giren ve bu okullar içerisinden kriterlere uyan 9 okula Beyaz Bayrakları Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant Tarafından Verildi.

“9 OKUL BEYAZ BAYRAK VE SERTİFİKALARINI TESLİM ALDI”

Öğrencilerin hijyenik bir ortamda eğitim-öğretimini sürdürmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında 2006 yılından itibaren uygulanmakta olan  “Beyaz Bayrak İşbirliği protokolü” kapsamında Kapaklı’da Kapaklı Anaokulu, Sanayiciler İlkokulu, İrfan Fatma Mandalı İlkokulu, Kapaklı Belediyesi Anaokulu, Kapaklı Gazi İlkokulu, Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kapaklı Çok Programlı Anadolu Lisesi, Özel Başakşehir Ortaokulu ve Özel Başakşehir İlkokulu beyaz bayrak almaya hak kazanan okullar oldu.

“2 YIL GEÇERLİLİK SÜRESİ VAR”

“Beyaz Bayrak Projesi” kapsamında okul içi ve çevresi, idari birim, öğretmen odası, kütüphane, ısıtma durumu, spor ve tiyatro salonu, atölyeler, laboratuarlar, revir, kantin, tuvaletler ve içme suları göz önüne alınarak 100 puan üzerinden bir değerlendirme yapılıyor. Değerlendirmede 90 ve üzeri puan alan okullara, 2 yıl geçerli olmak kaydıyla sağlık ve temizliği simgeleyen beyaz bayrak ve sertifika veriliyor.

okul-beyaz-bayrak-kapakli karanfil-anaokulu-beyazbayrak