CHP’li Yontar: Okullar iktidarın reklam alanı mı? CHP’li Yontar: Okullar iktidarın reklam alanı mı?

7 Mayıs Salı günü saat 10.00’da başlayan Kapaklı Belediyesi Mayıs Ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu 4 No’lu gündem maddesinde Cumhuriyet Mahallesi 501 ada 4 parselde kart artışı yapılarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine gönderilmesi konusu görüşüldü.

“YAŞASIN RANTSAL PROJE”

Oylama öncesi söz alan Yeniden Refah Partisi (YRP) Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Ercan Üçel, “Burası 4 katlı konut alanında kalmaktadır. Bu adayı biz yüzde 100 imar ile doldurarak İmar Müdürlüğümüzün raporunda gerekçe olarak silüetin bozulması olarak yer almaktadır. Tüm ada 7 katlı artı olarak konuttan çıkartılıp ticari imar veriliyor. Burada Kapaklı’nın menfaati değil, şahsa özel imar veriyoruz. Bir önceki oyladığımız imar komisyonunda biz bir sürü insanı mağdur ederek gerekçemiz daha çok yeşil alan bırakmak, daha fazla otoparka sahip olmak, altyapı hizmetlerinde ekonomiye ulaşmaktı. Ama burada biz ada bazlı projeyi oylarken bir sonraki sayfayı çeviriyoruz yaşasın rantsal bazda proje diyoruz.

“O ZAMAN DİĞER BİNALAR DA 11 KATA ÇIKSIN”

Burada zaten Köroğlu Binası ile birlikte 30 tane konut zaten var. Mevcut olarak yapılan bir binada da 20 tane konut artı olarak ticari işletmeler var. Eğer arkasına da onay verirsek 70 konut ayrıca 20 ya da 30 tane ticari işletme yapılacak buraya ve hiçbirinde kapalı otopark yok. Hiçbir yeşil alan bırakmıyoruz. Her bir hane 1 tane araca sahip olsa bu 100 tane araç demek. Eğer biz buna onay verirsek 502 ada, 503 ada ve 504 ada sahiplerine de biz bu hakkı doğurmuş oluruz. Eğer silüetin bozulması diyorsak 504 adada yaklaşık 11 katlı bir hastane binamız var o zaman diğer binalar da 11 kata çıksın. Eğer ada bazlı proje diyorsak kesinlikle bunun geçmemesi lazım.

“BİZ BU YANLIŞI DİLE GEİTRMEK İSTEDİK”

Bakın 6 Şubat depremini birlikte yaşadık. Sizler oraya gidip destek oldunuz. Kahramanmaraş’ta bu tür imara aykırı durumlara imza atan herkes bugün taksirli adam öldürmekten yargılanıyor. Ben komisyondaki arkadaşlarımızdan rica ediyorum. Burayı lütfen yeniden inceleyin. Çünkü biz Kapaklımızda resmi tatil günlerinde konutlara su veremezken Kapaklı Belediyemiz 4. katlara su çıkaramazken burada imar durumunu 7 kata çıkarmak istiyor. Biz bu yanlışı dile getirmek istedik” dedi.

“ŞAHIS MAĞDUR VE HAKLIDIR DEDİ”

Meclis üyesi Üçel’in yapmış olduğu konuşma sonrası konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Şu anda bu konuştuğumuz arsanın sahibi kimdir ben tanımam. Bu konu gündeme geldiğinde, geçmiş dönem plan tadilatı yapılırken, imar revizyonu yapılırken işin başında olan İbrahim Erkan da söz almıştır. Geçmiş dönemde bir hata yapılmıştır. İlgili şahsın burada konutu olduğu için herhangi bir şekilde imar ile ilgilenmemiş, gelip askı süresince incelememiş ve itirazda da bulunmadığı için o dönemde bu uygulama olduğu şeklinde geçmiş. Yani adanın tamamındaki parsel durumu ile kendisinin arasında bir kat fark kalmış. O zamanlar yan taraftaki arsalar boş olduğu için adam uygulamanın farkında değil. Yandaki parsellerin inşaatı yapıldığında dikkatini çekiyor ve 2 yıl önce imar müdürlüğüne geliyor. Dolayısıyla bu konu çok uzun süre bizim imar komisyonunda bu konu tartışıldı. İbrahim Bey o dönem söz aldı ve "biz bir hata yaptık, şahıs mağdur ve haklıdır" dedi. Seçime yakın bir zamandı ve biz de bu konuyu bir diğer dönemde görüşelim. Yeni yönetim bu konu ile ilgili çalışmalarını yapsın ve vatandaşın mağduriyetini gidersin dedik.

“SİZ KAFANIZDA KURDUĞUNUZ HİKAYELERİ SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN”

Burada ne bir rant var ne de bir başka bir şey. Siz kendi kafanızda kurduğunuz hikayeleri çıkın sosyal medyadan paylaşın. Ama meclisin aldığı karar herkesi bağlar. Dolayısıyla burada bir rant sözü dediğiniz zaman herkes zan altında kalır. Siz de bunu mahkemede ispatlamak zorunda kalırsınız” diye konuştu.

“BİZ BİR HATA YAPMIŞIZ DENİLMİŞTİ”

Konu ile ilgili söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Kazım Doğaç, “İbrahim Abi bu konu ile ilgi bize açıklama yapmıştı. Zamanında bu alanda ruhsatlar verilirken parsel bazlı verildiği için bir tane inşaat varmış yandaki binalar da ticari artı konut olarak yükselmeye başlayınca vatandaş belediyeye müracaat etmiş. Biz de görüyoruz ki sadece bir parsel bu şekilde kalıyor. Onun için biz burada bir hata yapmışız, o yüzden ada bütünlüğünü korumamız gerekiyor denilmişti bize. Bu karar büyükşehirden geçerken de bu şekilde geçmişti” ifadelerini kullandı.

“ARA SIRA FIRÇA YİYORSUNUZ BÜYÜK İHTİMALLE”

Kapaklı halkının yanlış bilgilendirildiğini ifade eden AK Parti Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Metin Kanat, “Ercan kardeşim öncelikle vatandaşı yanlış bilgilendirme. Biliyorum acınız büyük. Ağababalarınıza seçim kazandırmak için büyük bir mücadele verdiniz. Ama olmadı kazandıramadınız. Ara sıra fırça da yiyorsunuz büyük ihtimalle. Böyle bir şey yapmayın. Millet size hizmet edin diye görev verdi. Geçen mecliste de aynısını yaptınız. Bakın üslubumuzu bozmak istemiyoruz. Siz ısrarla iftira ediyorsunuz.

“5 YIL LAKLAK YAPARAK GEÇİRMEYİN”

Bir defa o bölgenin 7 kat olduğu nereden çıktı. Biz geçen dönem de bunu inceledik. Avukatsınız gidin bir okuyun. Oradaki binalardan daha fazla kat verilmeyecek. Mevcut binanın üzerine de inşaat verilmeyecek. Bunları iyi okumanız lazım. Orada bina yıkıldıktan sonra bina yapılacak. Emsal diye bir şey var. Bir hata yapılmış zaten vatandaş mahkemeye gitse haklı olarak görülür. Yanındaki bina 5 katsa o bina da 5 kat olacak. Kimsenin üzerine bina yıkılmayacak. Diyorlar ya leyleğin 5 yılı laklakla geçecek. 5 yılınızı laklak yaparak geçirmeyin. Millete hizmet için burada ne yapacaksanız onu söyleyin. Her mecliste iftira ediyorsunuz. Böyle bir şey yok. Kapaklı halkını da yanlış bilgilendiriyorsunuz. Üstelik siz bir avukatsınız” dedi.

“BEN ASLA İŞKEMBE-İ KÜBRADAN SALLAMAM”

Konuşmalara yanıt veren Meclis üyesi Üçel, “Metin abimiz beni çok iyi tanır. Sizler de benimle çalıştınız. Ben asla işkembe-i kübradan sallamam. Sizin hukuksal olarak önünüzü açan da bendim, bunu biliyorsunuz. 31 Mart seçimlerinde milletimiz bize denetim yetkisi verdi. Sizi denetlemekle mükellefiz biz. Burada yanlış bir şey oluyor. Bitişik nizam bunlar. 2020 yılında sizlerle Ankara’ya gittiğimizde ikimize Marmara Fay Hattı’nın alarm verdiğini söylediler. Döndüğümüzde ilk işimiz 3 okulumuzu yıkmak olmuştu. Biz bunları yaparken bitişik nizamlı yerlere imar veriyoruz. Yanlış yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

YRP’Lİ MECLİS ÜYELERİ KARARI REDDETTİ

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin tartışmanın daha fazla uzamaması amacıyla 4 No’lu kararı meclis üyelerinin oylarına sundu. Yapılan oylamada AK Parti’li ve CHP’li meclis üyeleri kararı kabul ederken YRP’li üyeler kararı reddetti. Bu bağlamda 4 No’lu karar oy çokluğu ile kabul edildi.