Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yüksel Özdal tarafından projeyle ilgili bilgiler verildi. İhalenin 28 Nisan tarihinde yapıldığını ifade eden Özdal, “ 25 Mayıs 2023 tarihinde sözleşmesi imzalandı ve 5 Haziran 2023’te yer teslimi yapıldı. Toplam maliyeti KDV dahil 23 milyon 422 bin 900 TL’dir. İş bitim tarihi 31 Ocak 2024’tür. Projemiz Kapaklı Belediyesi mülkiyetinde iken proje kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisi yapılan arsa vasıflı taşınmaz üzerine yapıldı.

“İKİ KATTAN OLUŞUYOR”

Tesisin içinde bir adet sosyal tesis, bir adet açık tenis kortu, bir adet tenis kortu bulunuyor. Sosyal tesisimiz iki kattan oluşmaktadır. İnşaat taban alanı 138 metrekaredir.  Toplam yapı inşaat alanı 276 metrekaredir. Sosyal tesis kafeterya, soyunma odaları, antrenör odalarından oluşuyor. Açık tenis kortu 770 metrekare, kapalı tenis kortu 787 metrekare. Kapalı tenis kortunda doğal gaz ısınma sistemleri de bulunuyor” diye konuştu.

Kapaklı’da muhtarlarla toplantı yapıldı Kapaklı’da muhtarlarla toplantı yapıldı

“TESİSLERİ KENTİMİZE KAZANDIRDIK”

Tekirdağ tarihinin en büyük spor tesis yatırımlarını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “ Bu yatırımlar sadece Kapaklı’ya değil diğer ilçelerimize yayılmıştır. Sporcularımızın ve kulüplerimizin antrenman ve maçlarını en iyi koşullarda yaptıkları, uluslararası standartlarda tesisleri kentimize kazandırdık. Spor Lisesi, spor kompleksleri, kapalı spor salonları, yarı olimpik yüzme havuzları ve halı sahalar inşa ettik. Bugün spor tesisi yatırımlarımıza bir yenisini daha eklemiş bulunuyoruz.

 “MAHALLE KONAĞI YAPTIK”

Kentimizde tenis sporunun gelişmesi ve başarılı sporcuların yetişmesi için Kapaklı Sosyal Tesis ile Açık ve Kapalı Tenis Kortları Projemizi hayata geçirdik. Kapaklı’nın nüfusu 142 bin 662’e ulaşmıştır. Kapaklının sorunları, ihtiyaçları ötelenmeden yerine getirilmesi gerekiyor. Bugüne kadar Kapaklı’ya Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak 193 milyon TL, TESKİ olarak 141 milyon TL olmak üzere toplam 334 milyon TL yatırım yaptık. Allah kısmet ederse çok yakın bir zamanda çok güzel bir mahalle konağı yaptık. Yine onun açılışında burada olacağız” dedi.

“2 AYRI DOSYA VERECEĞİM”

31 Mart’tan sonra yeni gelen arkadaşlarına Büyükşehir Belediyesini devredeceklerini kaydeden Albayrak, “Gelen arkadaşımıza bugüne kadar 11 ilçede yapılanlar ve geleceğe dönük yapılması gerekenlerle ilgili 2 ayrı dosya vereceğim. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayının kazanmasını arzu ediyorum ama kim kazanırsa kazansın, edindiğim deneyimlerle, edindiğim tecrübelerle kendilerine yardımcı olmaya devam edeceğim” dedi.

TENİS OYNANDI

Konuşmaların ardından tesisin açılış kurdelesi kesilirken, açılışın ardından tesisleri gezen Albayrak, CHP Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı ve CHP Kapaklı İlçe Başkanı Emir Tarcan, kapalı tenis kortunda birlikte tenis oynadı.