Küçük erkekler Tekirdağ ikincisi oldu Küçük erkekler Tekirdağ ikincisi oldu

Türkiye Basketbol Ligi'nin 4. Haftasında Selçuklu Belediyesi Spor Salonunda oynanan Konyaspor – Kapaklıspor karşılaşmasının galibi 115 – 104 skor ile Konyaspor oldu. Yaşanan sonuç ile Kapaklıspor dördüncü maçında ikinci mağlubiyetini aldı.

Konyaspor basketbol, Türkiye Erkekler Basketbol 1. Lig’de 4. hafta karşılaşmasında evinde Kapaklıspor ile karşı karşıya geldi. Konya Selçuk Belediyesi Spor Salonunda Pazartesi günü saat 18.00’de oynanan karşılaşmaya Konyaspor Myles Anthony Mack, Batuhan Acar, İsmail Gülmez, Abdullah Cem Koçal, Merthan Mutlu, Adem Bayrak, Mert Çevik, Marlon Jashaun Johnson, Ömer Yavaş, Uğur Can Aksoy, Said Emre Yosmanoğlu, Murat Atar kadrosu ile çıktı.

Kapaklıspor ise karşılaşmaya Utku Pelit, Troy Chisseel Franklin, Marvin Jefferson, İsmet Avşar, İbrahim Ahmet Pınarer, Alperen Demir, Serkan Özver, Harun Can Doğan, Şahin Ekmen, Cem Han, Kemal Can Aktuna kadrosu ile çıktı.

İLK PERİYOD 10 SAYILIK ÜSTÜNLÜK İLE TAMAMLANDI

Karşılaşmanın ilk periyodu karşılıklı sayılarla geçilirken, ev sahibi ekip Konyaspor bulduğu üç sayılık basketlerle aradaki sayı farkını açtı. Myles Mack’ın üst üste bulduğu sayılarla farkı çift hanelere çıkartan Konyaspor ilk periyotta 37 sayı buldu ve ilk periyodu 10 sayılık üstünlükle tamamladı.

KAPAKLISPOR TOPARLANDI

Kapaklıspor ikinci çeyreğin başında sabırlı hücumlarla hem tempoyu aşağı çekti, hem de doğru atışlar bulup 4. dakikada farkı 4 sayıya (40-36) çekti. Fark 2 sayıya gerileyince 5. dakikada Konyaspor’un molası geldi. Konyaspor ön sahayı çabuk geçip bulduğu sayılarla 8. dakikada farkı yeniden çift hanelere (51-40) getirdi. Aynı dakikada Konyaspor Koçu Emrah Benli teknik faul aldı. İlk yarı 53-41 sonuçlanırken Troy Franklin ve Myles Mack 16’şar sayıya ulaştı.

FARK 20’LERE ÇIKTI

Üçüncü çeyreğin açılışını 10-2 ile yapan Konyaspor farkı 20 sayıya (63-43) çıkardı. Fark 21’den 15’e gerileyince 7. dakikada Emrah Benli’nin molası geldi. Mola sonrası Konyaspor top kayıplarına devam edince 8. dakikada skor 77-67 oldu. Franklin ile sayılar bulan Kapaklıspor son dakikalarda farkı tek hanelere indirmekte zorlandı. Karşılaşmanın üçüncü periyodu da Konyaspor’un 84-75 üstünlüğü ile sonuçlandı.

İKİ OYUNCU DİSKALİFİYE EDİLDİ

Karşılaşmanın son periyodu büyük çekişmeye sahne oldu. Konyaspor’da Myles Mack, Kapaklıspor’da ise Troy Franklin attıkları üçlüklerle takımlarını ayakta tutmaya çalıştı. Bitime 7 dakika kala skor 94-82 iken Kapaklıspor Koçu Kadir Serdar’a teknik faul verildi, aynı anda Troy Franklin ile Merthan Mutlu birbirlerine girdi, bu iki oyuncu da diskalifiye edildi.

KAPAKLISPOR İKİNCİ MAĞLUBİYETİNİ ALDI

Oyunun skor yükünü sırtlayan Franklin’nin diskalifiye olmasıyla oyundan kopan Kapaklıspor karşısında rahat bir oyun ortaya koyan Konyaspor karşılaşmadan da 11 sayılık üstünlükle 115-104 kazandı. Kapaklıspor dördüncü maçında ikinci mağlubiyetini alırken, Konyaspor ise ikinci galibiyetine ulaştı.