İstanbul merkezli bir otomobil firması tarafından Kapaklı’da çok sayıda esnafın uygun fiyatla otomobil alma vaadiyle dolandırıldığı iddia edildi. Aynı firmanın İstanbul’da ve Sinop Durağan ilçesinde vaat ettiği otomobilleri teslim etmeyerek çok sayıda kişiyi dolandırdığı ifade ediliyor. 

UYGUN FİYAT VAADİ CAZİP GELDİ

Başkan Erkan Zümbül: Kimse esnafımızın alın terine boykot yapmaz Başkan Erkan Zümbül: Kimse esnafımızın alın terine boykot yapmaz

Edinilen bilgilere göre, İstanbul merkezli bir otomobil firması Kapaklı’da uygun fiyat vaadiyle sıfır araç satmaya başladı. İlk 6 ay şahıslara araçları kiralayan firma 6 ay sonrasında bazı müşterilerine araçları teslim etti. İlçede firmaya aracılık yapan kişiler ve yapılan satışlar sonrası çok sayıda kişi firmaya yeni araç siparişi verdi. Firma ise araç peşinatı karşılığında kimi müşterisinden nakit para kimi müşterisinden ise daire, dükkan, arsa ve otomobil aldı.  

ARAÇLARI TESLİM EDEMEDİ

Araçları müşterilerine kiralık olarak teslim eden firma 6 ay sonrasında satışı veremeyince bu kez araçları geri çekti. Araçların teslim edilmemesi nedeniyle bu kez otomobil firması ve müşteriler arasında tartışma ve kavgalar yaşandı. Yaşananların duyulmasının ardından firma yetkilileri sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı.

FİRMA AÇIKLAMA YAPTI

Yayınlanan açıklamada, “Sayın Müşterilerimizin Dikkatine;  Sektörümüzde yaşanan üretim ve tedarikteki zorluklar, beklenmeyen yüksek oranlara varan enflasyon ve buna bağlı olarak dövizdeki aşırı artışlar ile son olarak araç fiyatlarındaki aşırı artışlar ve stokçuluk nedeniyle araç temininde ve tesliminde zorluklar yaşamaktayız. 

Müşterilerimizin satış sonrası gerçekleşen fiyat artışları farkını ödemeleri halinde kendilerine araç devirleri yapılmaktadır. Bu şekilde talepte bulunmak isteyenler yetkililerimizle irtibata geçip, araç devirlerini sağlayabileceklerdir. 

..... Group olarak hakkımızda çıkan bazı olumsuz haberlere itibar edilmemesi, bu beklenmedik süreçten hiçbir müşterimizin mağdur olmaması için elimizden gelen tüm çabayı gösterdiğimizi ve göstereceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.” denildi.