Çerkezköy Organize Sanayi Bölge (ÇOSB) Müdürlüğü kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde yeni bir gösteriye daha ev sahipliği yaptı. Hababam Sınıfı Müzikli Oyunu, BKM (Beşiktaş Kültür Merkezi) tarafından ÇOSB Konferans Salonunda sahnelendi.

Geniş katılımın yaşandığı tiyatroyu; Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Vize Kaymakamı Soner Zeybek, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri Saim Buyruk, Ahmet Temiroğlu ve İlyas Kum ile ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan’ın yanı sıra yüzlerce tiyatrosever izledi.

HABABAM SINIFI OYUNU

Hababam Sınıfı Müzikli Oyunu, Rıfat Ilgaz’ın ölümsüz eseri olan Hababam Sınıfı romanı ve oyunlaştırdığı kitaplarının karmasından aslına sadık kalınarak hazırlandı. Müzikal tadındaki oyunda öğrenci rollerini oynayan 12 genç oyuncuya, 7 usta oyuncu eşlik etti. Oyun için, Melih Kibar’ın orijinal müziği ile seyircinin aşina olduğu anonim şarkı ve türküler aranje edilerek kullanılarak çok sayıda yeni beste yapıldı.

ÇİÇEK TAKDİM EDİLDİ

Rıfat Ilgaz’ın kalemiyle ele alınan eseri Murat Karasu yönetirken, Oyuncu kadrosunda Sezai Altekin, Salih Kalyon, Nuri Gökaşan, Beyti Engin, Celal Tak, Caner Alkaya, Şebnem Ünaldı, Arda Başkan, Atakan Gökoğlan, Aykut  Yılmaz, Başak Gümülcinelioğlu, Başak Özkan, Bucan Ekin Şimşek, Dilan Demircioğlu, Gizem Kandemir, Harun Reisoğlu, Onur  Apaydın, Umutcan Vicnelioğlu, Yiğit Yapıcı gibi ustalar yer aldı. Oyunun sonunda tiyatrocular ayakta alkışlandı. Ardından protokol tarafından oyunculara günün anısına çiçek takdim edildi.