Süleymanpaşa Belediyesi, kadınların en sık karşılaştığı kanser türlerinden biri olan meme kanseri ile ilgili bilgilendirme etkinliği düzenledi.

Başkan Erkan Zümbül: Kimse esnafımızın alın terine boykot yapmaz Başkan Erkan Zümbül: Kimse esnafımızın alın terine boykot yapmaz

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından Meme Kanseri Farkındalık Ayı olarak ilan edilen Ekim ayında, her yıl bu kanser türü ile ilgili dünya çapında bilinçlendirme etkinlikleri düzenleniyor. Bu çerçevede, Süleymanpaşa Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Tekirdağ Halk Sağlığı Merkezi iş birliği ile bir bilgilendirme semineri gerçekleştirildi.

MEME KANSERİ HAKKINDA BİLGİLER PAYLAŞILDI

Süleymanpaşa Belediyesi Aydoğdu Mahallesi Kadın ve Gençlik Merkezinde gerçekleştirilen seminerde, Tekirdağ Halk Sağlığı Merkezi uzmanları ile Süleymanpaşa Belediyesi Uzman Klinik Psikoloğu Evrim Güloğlu sunumlar gerçekleştirdi. Yaptıkları sunumlar ile kadınlara meme kanseri hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

FİLM GÖSTERİMİ YAPILDI

Etkinlikte erken tanının önemi, elle muayene, şüphe duyulması durumunda yapılması gerekenler, kanserle mücadelede psikolojik hazırlık, tıptaki son gelişmeler gibi bilgiler verilerek, konuyla ilgili film gösterimi yapıldı.

Seminere, Süleymanpaşa Belediyesi Aydoğdu Kadın ve Gençlik Merkezinde mesleki ve kişisel kurslara katılan kadınlar ve Altınova Mahallesi Yaşlı Aktivite Merkezine devam eden 60 yaş ve üzeri kadınlar ilgi gösterdi.

tekirdag-seminer-film