Objektif Masa canlı yayınında Gazeteciler Faik Onur Kaya, Volkan Kuru, Hüseyin Gökçeli ve Adem Çil’in sorularını yanıtlayan İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Adayı Sertaç Alkaya, “Türkiye Cumhuriyeti'nin değişmez maddeleri vardır. Bunca şey yapıyorsunuz ondan sonra ‘Millet İttifakı gelirse vatan elden gider’ diyorsunuz. Vatan elden gitmez onların koltukları elden gidecek.” dedi.

Konuşmasını kendisini tanıtarak başlayan Alkaya, “4,5 yıldır il başkanlığı yaptım. Aktif olarak 20 yıldır siyasetin içerisindeyim. Ülkü Ocakları ile başlayan serüvenden ondan sonra ilçe yöneticiliği, Süleymanpaşa kurucu ilçe başkanlığı ve daha öncesinde ise Türkiye’yi iki kutuplu siyasetten kurtarmak için İYİ Parti’yi kurduk. Daha sora ise Tekirdağ İYİ Parti’nin kuruluş mücadelesini verdik. Mevcut vekilimiz Enes Kaplan ile birlikte 11 tane ilçemizin kuruluşunda rol oynadık. Çok kısa bir süre içerisinde 11 tane ilçemizi tamamladık. Kısa bir süre içerisinde partimizi kurduktan sonra ilk seçimlere soktuk. Daha sonra aktif olarak 4,5 yıl il başkanlığı görevini sürdürdüm. Bir il başkanı olarak bütün her yerde görev yaptım ve görev aldım. Bu süre içerisinde gördüğüm tek bir şey var o kadar güzel dostluklar bırakmışız ki gittiğim her yerde ‘başkanım hoş geldin’ diye karşılandım ve bu bana zaten yetti.” dedi.

sertac-alkaya-objektif-masa-1

“SÜLEYMANPAŞA’NIN ADAYI DEĞİLİM”

Hemen hemen tüm partilerde Süleymanpaşa merkezli adayların seçilebilir sırada yer alması ile ilgili gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Alkaya, “Bölgemizin şartları ve konjektürel yapısı değerlendirilemiyor. Mesela Süleymanpaşa’dan birinci sıradan olmayıp Çorlu’dan Çerkezköy’den ve Kapaklı’dan da olabilirdi. Fakat maalesef ben bunu söylediğim zaman yanlış anlaşıldığı için kullandığım dile çok dikkat etmek zorunda kalıyorum. İnsanlar o olayı çok yanlış anlayabilirler hassas bir cümle olduğundan dolayı. Milletvekili adayı belirleme unsuru siyasi partilerin tepedeki, genel başkanlardan sonraki grubun inisiyatifine bırakıldı. Mesela demokrasiden bahsediyoruz, şöyle bir şey olsaydı daha iyi olmaz mıydı? Temayül yoklaması ile, hayır temayül yoklaması diye bir şey yok aslında. Üyelere gidersin, kimin gücü varsa o akşam kim temas kurarsa üyenin oyunu alıyor hiç umulmadık bir adam, hiç umulmadık bir insan milletvekili adayı olabiliyor. Bu siyasi partiler kanununu değiştireceksiniz. Aynı Amerikan seçimleri gibi 14 Mayıs’ta seçim mi var, bir yıl öncesine geleceksin bütün aday olmak isteyenler başlar o zaman çalışmaya. Şimdi ben çok üzülüyorum mesela ben Süleymanpaşa’nın adayı değilim, ben aslında Çerkezköy’ün adayıyım baktığınız zaman. Ben Çerkezköy’de çok vakit geçirdim ama Tekirdağ’da ikamet etmem benim Süleymanpaşa adayı gibi gözükmemi sağladı. O durum da hoş değil 11 tane ilçe başkanlarından neden kimse aday olmadı?” diye konuştu.

“YUSUF ÇETİN LİSTEDE OLMALIYDI”

İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin’in sıralamada yer almaması ile ilgili soru üzerine Alkaya, “Yusuf Çetin eğer aday gösterilseydi bizlere çok şey katabilirdi. Sonuç itibariyle kurucu ilçe başkanımız ve beraber görev almaktan hakikatten onur duyduğum, şeref duyduğum birisi. Diğer hususlara baktığımızda partinin kuruluşunda ilk imzayı veren ilçe başkanlarımızdandı bizim ama maalesef ben bunu kendi partim olarak söylemek zorundayım bu seçim çok garip bir seçim. Aday belirleme süreci açısından da çok garip bir seçim çünkü Türk siyasetinin pek alışık olmadığı seçimler yaşadık iki dönemde mesela ittifaklar daha çatıda yapılmaya başlandı, tabanda yapılmadı. Ama şöyle bir gerçek var siyasette de lütfen kimse yanlış anlamasın “ben hak ediyordum” siyasette hiçbir zaman ben hak ediyorum diye bir şey yoktur ama olması gerekiyor mu kesinlikle olması gerekiyor. Yapmak istediklerimi şöyleyim aslında bir baş kaldırış bu, taban siyasetini tavan siyaseti haline getirmek için bir baş kaldırış. Lütuflarla değil mücadelelerle özü aslında şu şekilde tabanda karşılığı olanın tavanda karşılığı olacağı sistemi inşa etmek istiyorum. 2. sıradan milletvekili adayı olmam bu süreçte benim için en büyük ateşleyici unsur oldu. Ama Yusuf Çetin olmalı mıydı? Bence olmalıydı.” ifadelerini kullandı.

Alkaya sözlerini şu sözlerle sürdürdü:

“Ben genel başkan olsaydım yine kendimi ikinci sıraya koyardım. Çünkü iki aday çıkarmak istiyorum. İki aday çıkarabilmek için eski usule göre baktığımız zaman minimum 120-130 maksimum 160 bin oy çıkarmamız gerekiyor. Hedeflediğimiz noktanın içerisinde İYİ Parti denklemi içinde diğer partilere söylenemeyenler İYİ Parti’ye söylenebilindiği için evin en küçük çocuğu İYİ Parti. Faik Öztrak’ı Tekirdağ’da gören var mı? Faik Bey bizim için çok onurlu bir görev yapıyor. Türk siyasetinde ana muhalefet partisinde ikinci adamlık yapıyor. Ama Malkara’nın köyünden çıkıyor. Fakat Faik Bey’e kimse aday olmak için Ankara’dan geldin demiyor. 100 yıllık bir partinin torpilini mi kullanıyor? Hayır. Şimdi ittifaklar oluştu. Çok kıymetli DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cem Bey o da nereden geldi? İlhami Bey’in kökenine girdiğiniz zaman Edirneli. Kimse buraya bir laf söylemiyor fakat Selcan geldi deniyor. Selcan Tekirdağ Ülkü Ocaklarından yetişmiş bir kızımız, arkadaşım benim.

“İLKER YÜCEL HAK ETTİ”

Ben Mestan’ın yerinde olmak istemezdim. Mustafa Şentop’un yerine geçiyor şu an Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. büyük devlet adamı Tekirdağlıydı. Milletvekili olan kişiler tabanın sesini tepeye iletirler. Vatandaş olsam şöyle bir soru sorarım Mestan Özcan’a Şentop’a yaptıramadığın neyi yaptırmak için gidiyorsun oraya?  Şunu derse ki “ben cumhurbaşkanımızın çok kıymetlisiyim. Bana bakanlar üstü yetki verecek. Ben Tekirdağ’ın çözülmeyen sorunlarını Mustafa Şentop’a ilettim ama o bunları dikkate almadı bunları yapmak için gidiyorum” o zaman şöyle derler ona peki niye çalıştırmadınız Şentop’u? O yüzden onun yerinde olmazdım. İlker’e de bir şey demiyorum. İlker hak etti mi? Kesinlikle hak etti yıllarca mücadele etti.

“7 VEKİLİN YAPAMADIĞINI YAPMAYA GELİYORUM”

Ben 7 tane milletvekilinin yapamadığını yapmaya gidiyorum. Halk ile bir bütün olmaya gidiyorum. Bunu her seferinde sizleri ziyarete geldiğimde söyledim. Örnek veriyorum benim 10 bin tane üyem var. 10 tane üye beni seçerek üye olmuyorum ki, beni Tekirdağ halkı seçerek milletvekili oluyorum. O anda parti rozetini çıkarırsın. Tekirdağ’a gelirsin STK’ların Ankara’ya gelin benim mekanıma diyerek yapmazsın. Gelirsin Çerkezköy’e, gelirsin Kapaklı’ya ilk önce gazeteleri toplarsın. Gazetecilere soruyu ben sorarım. Arkadaşlar Kapaklı’nın sorunları nelerdir? Ankara’ya giderim sorunlarımızı milletvekillerine anlatırım. Gelin bunları çözelim derim. 7 milletvekilimiz Ankara’da bir araya gelemediler. Bırakın Tekirdağ’ı Ankara’da bir araya gelemediler. Lafla peynir gemisi yürümez derler ya o siyaset bitti artık. Bugün Tekirdağ Belediye Başkanı için Candan Hanımı düşünüyorlar, Vahap Akay’ı düşünüyorlar ama kimse bize sormuyor, vatandaşa sormuyorlar. Çünkü tepeden gelecek.

“EN BAŞARILI VEKİL CANDAN YÜCEER”

Tekirdağ’da en başarılı milletvekillerini sorarsanız bana göre birinci sırada Canan Hanım yer alır. Ben net söylüyorum. Çünkü hangi alanı gezdiysem, hangi sahayı gezdiysem, Saray’da geziyorum Candan Hanımı görüyorum. Çukuryurt’tan çıkıyorum bir bakıyorum Candan Hanımı görüyorum. Çorlu’da bir açılışa bakıyorum Candan Hanımı görüyorum.”

“İMRALI’DAN MEDET UMULUYOR”

Millet İttifakı’nın destekleyen HDP ile ilgili eleştirilere de yanıt veren Alkaya, “AK Parti HÜDA-PAR ile iş birliği yaparak burada HDP’den bir milletvekili çıkaracak. Kendi aralarında kendi kavgalarını yapıyorlar. Suçunu da başkasına atmaya çalışıyorlar. HDP ile Kürt seçmeni ayrı bu konuda artık Tekirdağlılar bilinçli. Fakat şöyle bir gerçek var Cumhur İttifakı HDP’yi kendi masasından kaldırmadı ki diğer masaya gelsin. HDP hala o masadan kalkmadı. HÜDA-Par işin içine girince o masada çok kargaşa yaşandı, iki abinin kavgası var şu an orada. İmralı'ya hala temaslar gönderiyorlar. HDP ve HÜDA-PAR garip bir seçim oluyor. Bakın Hizbullah mecliste değildi, siz şimdi Hizbullah'ı meclise sokuyorsunuz. Seçim zamanı geldiğinde İmralı’dan medet umuluyor, seçim sonrası ise “tükaka” deniyor. Şu an sen Gaffar Okan’ın katillerini birebir meclise sokuyorsun.” dedi.

“ONLARIN KOLTUKLARI ELDEN GİDECEK”

Mandalı: 600 tane oy lehimize dönüyor Mandalı: 600 tane oy lehimize dönüyor

‘İktidar değişirse vatan, bayrak elden gidecek’ söylemlerine de cevap veren Sertaç Alkaya, “Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır diye bir söylem var. Bizler vatanımız söz konusu olduğu zaman siyasi kimliğimizi bir kenara koyarız. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır diyebilecek bir neslin torunlarıyız biz. Yok öyle oldu yok böyle oldu diye bizlere gaz vermenize gerek yok. Türkiye Cumhuriyeti'nin değişmez maddeleri vardır. Bunca şey yapıyorsunuz ondan sonra ‘Millet İttifakı gelirse vatan elden gider’ diyorsunuz. Vatan elden gitmez onların koltukları elden gidecek.” diye konuştu.