24 Kasım Cuma Günü Öğretmenler Günü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu öğrencileri tarafından okulun toplantı salonunda etkinlik düzenlendi. Yapılan etkinlikte elinde kalp şekildeki kağıtlar tutan öğrenciler, Öğretmenler Günü’nü kutladı.

“ÖĞRETMENLİK, BİR BAHAR GÜNEŞİ GİBİDİR”

Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu’nda düzenlenen Öğretmenler Günü’ne özel etkinlikte konuşan Okul Müdürü Murat Bekdaş, “Yalnızca mesleki kimliğimiz değil yaşam tarzımıza dönüşmüş öğretmenlik mesleğinin yılda, bir kez de olsa hatırlanmasının mutluluğu ile buradayız. Öğretmenlik, bir bahar güneşi gibidir. Güneş; havaya, suya, toprağa; nasıl can verirse! Öğretmen de öyle can verir topluma. Öğretmen için sınıftaki her öğrenci birer gelecektir. Her öğrencisi ülkesinin geleceğine ektiği umut çiçeğidir.

“ÖĞRETMEN DÜŞÜNCELERİ EVİNE TAŞIR”

Belki hepsi birer doktor, mühendis, öğretmen olamayacak ama iyi bir anne, şefkatli bir baba, vefalı bir dost, yardımsever bir vatandaş, vatanını milletini sevip ona hizmet edecek birer birey olacaktır. Evini, ailesini okula taşıyamaz ama her bir öğrencisini, bugün okula gelmeyen Yunus Emre’yi, düşüp ayağını inciten Ayaz’ı, minicik eller ile ona resim yapan Gamze’yi, yüreği ve düşünceleri ile evine taşır öğretmen.

“ÖĞRETMENLER ENERJİLERİNİ İYİ BİR GELECEK İÇİN HARCIYORLAR”

Başöğretmen Atatürk, yeni Türkiye’nin kuruluşunda öğretmenlere büyük görevler düştüğünün inancındaydı. Çağdaş bir ulus olmak için de eğitimin yaygınlaşması gereğine inanıyordu. Bu düşünceyi benimseyen öğretmenler de o günden bugüne Başöğretmenlerinin izinde yeni ve yapıcı fikirleriyle sevgi, iyilik güzellik ve doğruluk çizgisinde yeni nesillere örnek oluyor dikkat ve sabırla enerjilerini iyi bir gelecek için harcıyorlar.

“ÖĞRETMENLER GÜNÜ’N CANI GÖNÜLDEN KUTLUYORUM”

Açık Öğretim Kurumları kayıt yenileme işlemleri başladı Açık Öğretim Kurumları kayıt yenileme işlemleri başladı

Tüm dünyanın bu en zor en şerefli ve en güzel mesleğini uygulayan öğretmenlerimizi hiç değilse senede bir gün anarak, onların gönlünü almayı unutmayalım diyorum.

Bu vesileyle, vatanımızın kurtarıcısı ve modern eğitim sistemimizin kurucusu Başöğretmen Atatürk’ün manevi huzurunda saygı ile eğiliyor, bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü canı gönülden kutluyorum” diye konuştu.