Ortaokul öğrencilerine polislik mesleği tanıtıldı Ortaokul öğrencilerine polislik mesleği tanıtıldı

Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulunda önemli bir etkinliğe daha imza atıldı. Okul yöneticileri tarafından “Mikrofon Sende” ismi verilen proje kapsamında öğrencilere topluluk önünde konuşma fırsatı verildi. Proje devamlı olarak her hafta bayrak töreninde uygulandı.

ARKADAŞLARI ÖNÜNDE KONUŞMA YAPTILAR

Okul yönetimi, bu proje kapsamında esas hedeflenenlere ulaşabilmek amacıyla önceden bir hazırlık yapmadı.  Bayrak töreni sırasında İstiklal Marşı öncesi ilgili müdür yardımcısı mikrofonu eline alarak herhangi bir konuda düşüncelerini paylaşması için öğrencileri sahneye davet ederek arkadaşları önünde konuşma yapmalarını istedi.  Öğrencilerden gönüllü olanlar rastgele seçilip sahneye çıkarıldı. Öğrenciler ise o an istediği bir konuda duygu ve düşüncelerini yansıtan konuşma yaptı.

Proje ile öğrencilere okumaya ilk adımların atıldığı, akademik başarı ve sosyal becerilerin temelinin oluşturulduğu ilkokul dönemi çocuklarında kendini ifade etme, girişimcilik, Türkçeyi doğru, güzel ve etkili kullanma becerisi kazanmaları amaçlandı.

ÖZGÜVENLİ NESİLLER YETİŞTİRMEK HEDEFLENDİ

Ayrıca öğrencinin duygu ve düşüncelerini karşısındaki insanlara ifade edebilmesine katkı sağlamak; diksiyonu düzgün, dil algı becerileri yüksek, topluluk önünde ve akademik hayatında kendini ifade edebilen, özgüvenli nesiller yetiştirmek hedeflendi.

“ÖĞRENCİNİN ÖZGÜVENİ ARTTI”

Projenin öğrenciler açısından çok verimli geçtiğini söyleyen okul yönetimi, “Projede yer alan öğrencinin özgüveninin arttığı, vurgu, tonlama ve telaffuzun gelişim gösterdiği, sınıf ortamında özgürce fikirlerini paylaştığı, beden dili, jest ve mimiklerini daha etkili kullandığı görüldü” ifadelerini kullandı.