6 Şubat Salı günü saat 10.00’da Kapaklı Çamlık Sosyal Tesisinde düzenlenen kahvaltı programında konuşan İHH Kapaklı İlçe Başkanı Muammer Doğan, “Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizin etkilendiği 6 Şubat depremi sonrasında, Türkiye'nin önde gelen yardım kuruluşlarından İHH İnsani Yardım Vakfı, hızla harekete geçerek bölgedeki arama kurtarma çalışmalarına ve insani yardımlara destek vermiştir. Bu doğal felaketin ardından, İHH olarak öncelikli hedefimiz hayatı kurtarmak ve depremzedelere yardım eli uzatmak olmuştur.

“SADECE GÖNÜLLÜ OLMAK YETMİYOR”

Kaymakam Gürdal, gazi ve şehit ailesini ziyaret etti Kaymakam Gürdal, gazi ve şehit ailesini ziyaret etti

Ülkemizin değişik noktalarından farklı temsilciliklerimizden Deprem bölgesine gönderilen uzman ekiplerimiz, enkaz altında kalan vatandaşlarımızın kurtarılması için gece gündüz demeden çalışarak nice hayatların hayatta kalmasına vesile olmuştur. Arama kurtarma bilgi beceri eğitim ve tecrübe istemektedir. Sadece gönüllü olmak yetmiyor. Arama kurtarma çalışmalarında kullanılan son teknoloji ekipmanlarımız ve deneyimli personelimizle, her an enkaz altında hayat bulabilecek olanları kurtarmak için azimle çalışmalar sürdürülmüştür.

“VAR GÜCÜMÜZLE ÇABA SARF ETMEKTEYİZ”

Ayrıca, depremzedelerin temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla acil insani yardım ve psikodestek faaliyetlerimizi hala sürdürmekteyiz. Bölgedeki çadır kentlerde, barınma, gıda, su ve tıbbi yardım gibi temel ihtiyaçların karşılanması için çalışmalarımız devam etmektedir. Depremzedelerin yaşadığı zorlukları hafifletmek ve onlara umut vermek için var gücümüzle çaba sarf etmekteyiz.

“İHTİYAÇLARINI ORGANİZE EDEREK YERİNE ULAŞTIRILMASINI SAĞLIYORUZ”

Kapaklı İHH Temsilciliği olarak Kapaklıdaki faaliyetlerimiz hakkında bilgi vermek istiyorum. Kapaklı İHH Temsilciliği şahsıma tevdi edildikten hemen sonra ilk olarak liyakatlı ve tecrübeli bir ekip ile göreve başladık. İHH Kadın Kollarımız ile ev ziyaretleri yaparak ihtiyaç sahibi ailelerimizin tespitini yapıyor onların ihtiyaçlarını organize ederek yerine ulaştırılmasını sağlıyoruz. Kadın kollarımız bu anlamda bizim en fazla önem verdiğimiz bir kuruluşumuzdur.

“137 BİN YETİM AİLE VE ÇOCUĞUN İHTİYAÇLARI KARŞILANMAKTADIR”

Yetim Birimimiz de aktif olarak faaliyetlerine başlamıştır. Dünyada Türkiye dahil 45 ülkede 137 bin yetim Aile ve Çocuğun ihtiyaçları karşılanmaktadır. Bu faaliyetlerimiz ülkemizde Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığımız protokol gereği Kapaklıdaki okullarımızda da bu faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Okul dışındaki yetim faaliyetlerimiz Kadın Kollarımızın öncülüğünde devam etmektedir. Sosyal İşler ekibimiz ile Birlikte Son 1 Ayda İhtiyaç sahibi ailelere ulaştırmak için Hayırseverimizden temin ettiğimiz yaklaşık 150 ton kömür dağıtımı tek tek ailelere ulaştırılmıştır. Bunun yanında gıda yardımı, eşya yardımları faaliyetlerimiz devam etmektedir.

Genç İHH birimimiz ile gençlere ulaşarak onların kötü alışkanlıklardan uzak durması için çalışıyoruz. Bir yandan da Gazze’de şehit olan Ümmetin namusunu ve izzetini koruyan bu uğurda canlarını veren masum çocuk kadın yaşlı siviller için Gazze’deki savaşın son bulması için mitingler ve basın açıklaması ile sesimizi duyurmaya çalışıyoruz.

“BU GÖREVİ FATİH ÖNKOL YÜRÜTECEKTİR”

Bugün buraya toplanmamıza vesile olan Asrın felaketini anmak bu felaketten dersler çıkarmak ve olası bir afete hazır olmak için Kapaklı İHH Arama kurtarma ekibimizi oluşturmak olmuştur. Arama Kurtarma birimimizin ekip oluşturulmasından ekipman hazırlanmasına eğitimlerin takip edilerek yapılmasına ve akreditasyon alarak AFAD ile koordineli olası bir felakette aktif görev alabilmek için milletimize faydalı olabilmek için tamamen gönüllülük esasına dayalı liyakatli bir oluşum için bu görevi Fatih Önkol yürütecektir.

“İHH ARAMA KURTARMA BİRİMİMİZİN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”

Arama kurtarma ekibimiz içlerinde doktor teknisyen ve alanında tecrübeli arkadaşlarımızdan oluşmaktadır. Olası bir Kapaklı depremi ve İstanbul depremi için hazır bulunmaktayız. Bu süreçleri İl AFAD Müdürlüğü ve Tekirdağ İHH Derneği İle birlikte koordineli sürdürmekteyiz. Bu vesile ile Kapaklı İHH temsilciliği olarak İHH Arama Kurtarma Birimimizin Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.