2009 yılında başlayan soruşturma kapsamında ihaleye fesat karıştırma ve resmi evrakta sahtecilik iddiasıyla yargılan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, hakkındaki bu suçlamalardan beraat etti.

5 Haziran 2009 yılında başlayan soruşturma kapsamında ihaleye fesat karıştırma ve resmi evrakta sahtecilik iddiasıyla gözaltına alınan ve 28 Ekim 2009 tarihinde tahliye olan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, 13 aylık zorlu bir sürecin ardından belediye başkanlığı görevine yeniden iade edilmişti.

2012 yılında 5 yıl 3 ay ceza alan Başkan Mandalı, yerel mahkemenin aldığı kararı Yargıtay’a göndermişti. Yargıtay tarafından bu suçların oluşmadığı gerekçesi ile yerel mahkemenin aldığı karar bozulmuştu.

Yargıtay’ın vermiş olduğu kararın ardından Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde davası devam eden Başkan İrfan Mandalı, 23 Şubat 2018 Cuma günü çıktığı duruşmada ihaleye fesat karıştırma ve resmi evrakta sahtecilik iddiasıyla yargılandığı davadan beraat etti. Dava kapsamında Başkan Mandalı ile birlikte yargılanan diğer isimlerle ilgilide beraat kararı verildi. Başkan İrfan Mandalı'ya görevi kötüye kullanma nedeniyle verilen cezanın ise hükmün açıklanmasının geriye bırakılması kararı verildi.

2019 yerel seçimleri öncesi Başkan Mandalı’nın önündeki en büyük engellerden biri olarak gösterilen bu davanın Mandalı lehine sonuçlanmış olmasıyla Mandalı’nın önündeki siyasi engeller de kalkmış oldu.