Seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdüren Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Cumartesi günü Tekirdağ’daydı.

“MİLLİ GÖRÜŞ'ÜN BEREKETİ, AHLAKLI BELEDİYECİLİĞİN BEREKETİ”

Tekirdağ programı kapsamında ilk olarak partisinin Süleymanpaşa İlçe Başkanlığı’nın açılışına katılan Erbakan, burada yaptığı konuşmada, “Ahlaklı belediyecilik bereket demektir. İkinci olarak işte 1995 yılında Konya Büyükşehir Belediyesi, hükümete çağrı yaptı. 'Bizim Milli Görüş belediyesi olarak kasamızda para birikti, bütün borçlarımızı ödedik, bu parayı size faizsiz kredi olarak verebiliriz, gidip Dünya Bankası'ndan, İMF'den faizle borç almanıza gerek yok' dedi. Milli Görüş'ün bereketi, ahlaklı belediyeciliğin bereketi. Bugün belediyeler boğazına kadar borç içinde, boğazına kadar borç faizine batmış ama Milli Görüş belediyeciliği, ahlaklı belediyecilikte borçlanma olmaz, denk bütçe olur, borç faizi ve borç belasından, batağından belediyelerin kurtarılması olur" ifadelerini kullandı.

ÇERKEZKÖY BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MEHMET ÇAKI OLDU

Çerkezköy’de de vatandaşlar buluşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, “Çerkezköy Belediye Başkan Adayımıza da Büyükşehir Belediye Başkan Adayımıza da başarılar diliyorum. İnşallah Tekirdağ'da da Çerkezköy'de de 1 Nisan'dan itibaren Milli Görüş belediyeciliğini, ahlaklı belediyecilik dönemini Yeniden Refah'la başlatacağız" dedi. Çerkezköy Belediye Başkan Adayı'nın Mehmet Çakı olduğunu ifade eden Erbakan, Tekirdağ ve tüm ilçelerde ahlaklı belediyecilik anlayışı için halktan destek istedi.

“31 MART’A GİDEN YOL, BİR GÜL BAHÇESİ OLMAYACAK”

Daha Kapaklı Mustafa Bakkal Meydanı’nda düzenlenen mitinge geçen Dr. Fatih Erbakan, ‘Mücahit Erbakan’ sloganlarıyla karşılandı. Mitingde ilk konuşmayı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Mehmet Çakı yaptı. Çakı, “5 yıl önce Fatih Erbakan’nın önderliğinde çıktığımız bu yolda, şu an salonlara, ilçelere sığmıyoruz. Doluyoruz ve taşıyoruz. Hep bir olup, beraber çalışacağız. Yeniden Refah Partisini Tekirdağ’ın en ücra köşelerinde bile hep beraber yaşatacağız” derken, Yeniden Refah Partisi Kapaklı Belediye Başkan Adayı Salih Bezgin de “Değişim sancılıdır, büyük adım atmak sancılıdır. 31 Mart’a giden yol, bir gül bahçesi olmayacak. Zaman zaman aşkımızı ve şevkimizi kırmaya yönelik saldırılar olacak. Ama unuttukları bir şey var inanmışların önünde hiçbir güç duramaz” ifadelerini kullandı. Yeniden Refah Partisi Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Filtekin Şen de “Gururla söylemek isterim ki, umutlar artık yerini icraata bıraktı. İcraatın adı ise, Yeniden refah Partisidir. Bu gösterdiğiniz destek ise, Tekirdağ ve Kapaklı’nın Yeniden Refah Belediyeciyi tarafından alındığının bir göstergesidir” dedi.

“YENİDEN REFAH, ADIM ADIM İKTİDARA YÜRÜYOR”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Nureddin Gül ile Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Mehmet Aşıla’nın konuşmasının ardından vatandaşlara seslenen Fatih Erbakan, “Pek çok partinin Tekirdağ mitingi olarak yaptığı mitingi biz sadece Kapaklı ilçemizde bugün gerçekleştiriyoruz. Bu ilginizden, desteğinizden, teveccühünüzden dolayı en içten teşekkürlerimi arz ediyorum. Bu mitingimizin Kapaklı’mızda, Tekirdağ’ımızda, bütün Türkiye’de milli görüşün, Yeniden Refah’ın zaferine ve ahlaklı belediyecilik döneminin başlamasına vesile olmasını niyaz ediyorum” dedi. Yeniden Refah Partisi’nin Türkiye’nin en hızlı büyüyen partisi olarak yoluna emin adımlarla devam ettiğini söyleyen Erbakan, “Dün itibariyle Türkiye geneli üye sayımız 453 bine ulaştı. Merhum Erbakan hocamız bir olayla ilgili sadece fotoğrafa bakmayın, videoyu izleyin derdi. Videoya baktığımızda 6 aylık bir sürede yüzde 80 oranında büyüme görüyoruz. 265 bin üyeden 6 ay içinde 453 bin üyeye ulaştık. Milli görüş yanardağ gibi patlıyor, Yeniden Refah yanardağ gibi patlıyor. Ve adım adım iktidara yürüyor” diye konuştu.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı mal varlığını açıkladı Süleymanpaşa Belediye Başkanı mal varlığını açıkladı

“SEÇİMLERE 500 BİN ÜYEYLE GİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Şubat ayı içerisinde 49 bin yeni üye kaydının olduğunu dile getiren Erbakan, “Bir senede 600 bin yapar. Hedefimiz 31 Mart seçimine 500 bin üyeyle girmek ve Türkiye’nin üye sayısı bakımından üçüncü büyük siyasi partisi olarak girmek, önce yerel yönetimlerde milli görüşü iktidar yapmak, arkasından da 2028’de milli görüşü iktidara taşımak inşallah. Bu hızla gittiğimiz takdirde inşallah seçimlere 500 binin üzerinde üyeyle gireceğiz. Ve birkaç ay içerisinde 1 milyon üye hedefine de inşallah ulaşacağız” dedi.

“31 MART SEÇİMLERİNİN ÇOK ÖNEMLİ 2 TANE HUSUSU VAR”

Yeniden Refah Partisi’nin büyümesinin, güçlenmesinin, 31 Mart’ta zafer kazanmasının ve çok büyük bir patlama yapmasının önemini de anlatan Erbakan, “Bunun birinci önemi 1 Nisan’dan itibaren belediyelerde ahlaklı belediyecilik döneminin başlatılması için önemli. Milletimiz rantçı belediyecilikten, heykelci belediyecilikten, örgütçü belediyecilikten, haramın helale karıştığı ve maalesef ihalelere fesat bulaşan belediyecilikten çok çekti. İnşallah 31 Mart’ta Yeniden Refah’ın zaferi 1 Nisan’dan itibaren ahlaklı belediyeciliğin başlaması demek. İkinci önemi, 31 Mart’ta zafer kazanacağız ki 1 Nisan’dan itibaren belediyecilik hizmetlerimizle milletimize kendimizi ispat edelim, bir kez daha gösterelim. Böylece 2028 seçimlerine en güçlü şekilde girelim, 2028’de de yeniden Refah’ı iktidar yapalım. İşte bu nedenle 31 Mart seçimlerinin çok önemli 2 tane hususu var. Birincisi ahlaklı belediyeciliğe kavuşmak, ikincisi de 31 Mart’ta Yeniden Refah’a vereceğimiz oylarla 2028’de milli görüş iktidarının yolunu açmak” diye konuştu.

“BİR İKTİDARIN GÖREVİ, VATANDAŞINA SADAKA DAĞITMAK DEĞİL”

Türkiye’deki ekonomiye de değinen Fatih Erbakan, “Etin kilosu 600 liraya dayanmış, peynirin kilosu 300 lira olmuş, Ayçiçek yağı, zeytinyağı lüks haline gelmiş. Bir tane kuru incir 15 lira. Bir avuç hurma, incir, kayısı almaya kalksan 300 lirayı bulacak. Bu şartlarda 10 bin lira maaşla milyonlarca emekli hayatta kalma mücadelesi veriyor. Bu enflasyonda 10 bin lirayla bir ay değil bir hafta bile geçinebilmek mümkün değil. Akaryakıt, elektrik, doğal gaz, ulaşım, giyim kuşam ve gıda masraflarını hesaba katın, gelin işin içinden siz çıkın. 10 bin lira emekli maaşı 6 kilo pastırma parası.

Bu ülkenin emeklisi çocuğu, torunu bayramda elini öperse nasıl harçlık verecek diye korkuyor. Bir çeyrek altını alıp da nasıl takacağım diye torununun sünnet düğününe gitmeye korkuyor. Bu hale geldik. Peki sorulduğu zaman ne diyorlar? ‘Bu emeklilere biz 17 bin lira maaş verirsek 1.4 trilyona mal olur bize’ diyorlar. Peki 2024 bütçesinden faize ne kadar para veriyorsun? 1.25 trilyon lira. Yani faize verdiğin parayı oradan kurtarabilseydin 16 milyon emeklinin maaşını 17 bin liraya çıkaracaktın. Biz bunun için 14 Mayıs’ta mutabakat metnimize maddeleri yazdık. ‘Denk bütçe yapacağız, kamuda israfı önleyeceğiz, imtiyazlı holdinglere aktarılan haksız kaynakları önleyeceğiz, milli kaynak paketleriyle kaynak üreteceğiz ve bu imkanlarla da dar gelirlinin, emeklinin, memurun, işçinin alım gücünü, refah seviyesini artıracağız’ dedik.

Bir hükümetin, bir iktidarın, bir devletin görevi vatandaşına sadaka dağıtmak değildir. Vatandaşına erzak ve kömür dağıtmak değildir. O halkın cebine para koymak, o halkın alım gücünü, refah seviyesini artırmak demektir. Ama bugün yine borç ve faiz ekonomisini uyguluyorlar. Ve mutabakat metnindeki maddeleri uygulamıyorlar. Aynı hamam aynı tas devam ediyorlar. Ve milyonlarca vatandaş, dar gelirli inim inim inliyor” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’DE HALKIN YÜZDE 85’İ YOKSUL, YÜZDE 45’İ AÇ”

Milli görüşün ekonomi modeli uygulanmadan, denk bütçe yapılmadan, faiz canavarından kurtulmadan, milli kaynak paketleri harekete geçirilmeden, imtiyazlı holdinglere hortumlar kesilmeden milletin yüzünün gülmesinin mümkün olmadığını söyleyen Fatih Erbakan, “Türkiye’de açlık sınırı 19 bin 500 lira oldu. Asgari ücretli aç. Emekli 10 bin lira alıyor. Yoksulluk sınırı 53 bin 200 lira. Türkiye’de kaç haneye ayda 53 bin 200 liradan fazla para giriyor? Bu rakamlarla bu hesaba göre Türkiye’de halkın yüzde 85’i yoksul, yüzde 45’i aç. Neden oluyor bu? Borç, faiz, zam, vergi ekonomisi uygulandığı için. 14 Mayıs’taki mutabakat metnine yazdığımız maddelere uyulmadığı için. Milli görüşün ekonomi modeli uygulanmadığı için oluyor. Bu durumdan kurtulabilmek için 2028’de Yeniden Refah’ın iktidarı önemli. Yeniden milli görüşle, Yeniden Refah’la adil düzen ekonomisini uygulamak ve milletin derdiyle dertlenip önce millet deyip, milletin alım gücünü, refah seviyesini artırmak için önemli” dedi.

“BUNUN YOLU 31 MART’TAN GEÇİYOR”

Merhum Necmettin Erbakan’ın başbakan olduğu 54. Hükümet dönemini örnek gösteren Fatih Erbakan, “İşçiye, memura, emekliye yüzde 100, yüzde 200, bağ-kur emeklisine yüzde 320 maaş zammı yaptı Erbakan hocamız bu ülkede. O zaman da ekonomik kriz vardı. O zaman da kasa tamtakırdı. O zaman da yüzde 60-70 enflasyon vardı. Ama Erbakan hocamız bunların hiçbirini dinlemedi. 11 ayda dar gelirlinin alım gücünü bu oranda artıran dünyada başka bir hükümet yok. 31 Mart’ta Yeniden Refah Partimize oy patlaması yaptıracağız ki partimiz 2028’de iktidar olsun, bu sorunları çözebilsin. Milli görüş demek bereket demek. Yeniden o bolluk ve bereket dönemine dönülmesi 2028’de milli görüş iktidarıyla mümkün. Bunun yolu 31 Mart’tan geçiyor” diye konuştu.

“15’E YAKIN KANUN TEKLİFİ VERDİK”

Emeklilikte adaletsizliğin giderilmesi için, staj ve çıraklık mağdurları için, vekil imamlar için, fahri Kur’an kursu hocaları için, atanamayan öğretmenler için mecliste 15’e yakın kanun teklifi verdiklerini söyleyen Erbakan, “Ama mecliste çoğunluğumuz olmadığı için iktidar kanadı da buna kulak asmadığı için komisyonlarda bu teklifler bekliyor. İnşallah 2028’de geldiğimiz zaman meclis çoğunluğunu da elde edeceğiz ve bu mağduriyetleri söz verdiğimiz gibi bizler çözeceğiz. Tabi ki ahlaklı belediyeciliğin hakim olması da çok önemli. Ahlaklı belediyecilik her şeyden önce adalet demek. Adalet, kul hakkı ve kendinden olmayana da adil bir şekilde hizmet götürmek ahlaklı belediyeciliğin temelidir” dedi.

Fatih 1

“AHLAKLI BELEDİYECİLİK EHLİYET VE LİYAKAT DEMEKTİR”

Ahlaklı belediyeciliğin ehliyet ve liyakat demek olduğunu kaydeden Erbakan, “Yandaşa değil, vatandaşa çalışan belediyedir. Dayısı olana değil hakkı olana makam teslim etmektir. Ahlaklı belediye israfın, hırsızlığın, yolsuzluğun olmadığı belediye demektir. Ahlaklı belediyecilik demek denk bütçe demektir, borçlanma olmayacak, faiz belası olmayacak. Bugün ilçe belediyelerinde borçlar 100 milyon liradan başlıyor. İl belediyelerinde 1 milyar liradan başlıyor. Büyükşehirlerde 3 milyar, 5 milyar, 10 milyar liraya çıkıyor. Aynı hükümet gibi belediyeleri de boğazına kadar borca batırmışlar.

 En alt kategorideki belediye çalışanından belediye başkanına kadar haksız zenginleşmeye asla müsaade etmeyeceğiz. Milli görüşlü belediyeler belediye bütçesinden harcama yaparken kendi cebinden cüzdanından, cebinden harcama yapmaktan daha hassas davranacak. Çünkü belediyenin bütçesinde kul hakkı var, devletin, milletin hakkı var. Ahlaklı belediye demek sözünde duran belediye demektir, dürüst demektir, şeffaf demektir. Adam kayırmanın, torpilin, haksızlığın, çifte standardın olmadığı belediye demektir. Adaletli, merhametli, çalışkan, ahlaklı ve adil belediye başkanı demektir.

 Siyaseti ticaret olarak değil ibadet olarak yapan kadrolar, siyaseti makam ve rakam için değil, Allah rızası için yapan kadrolar belediye başkanlığı makamını da ibadet makamı olarak görecek, halka hizmet Hakk’a hizmettir anlayışıyla ‘insanların en hayırlısı insanlara faydası dokunandır’ anlayışıyla ibadet aşkıyla bu hizmetleri yapacak ve bütün milletimizin dertlerine birer birer derman olacak inşallah. Ahlaklı belediyecilik kentsel dönüşümü adaletli bir şekilde yapacak, rantsal bölüşüm olarak yapmayacak” ifadelerini kullandı.

“LGBT’YE GEÇİT VERMEYECEĞİZ”

Sokak hayvanlarını en gelişmiş standartlara sahip modern ve konforlu barınaklarda en güzel şekilde yaşatacaklarını söyleyen Fatih Erbakan, “Bu barınaklarda veterinerler, uzmanlar görev yapacak. Bu barınakları internet üzerinden isteyen herkes 24 saat canlı olarak izleyebilecek. Denetlemesi sürekli yapılacak. Ziyaret edip hayvanların durumunu görmek isteyen vatandaşlara da belediye ücretsiz servis kaldıracak” dedi. Neslimizi tehdit eden en önemli belaların başında uyuşturucu ve LGBT sapkınlığının geldiğini söyleyen Erbakan, “Ahlaklı belediyecilik uyuşturucu ile mücadeleyi bir namus borcu olarak görecek.

Asrın belası olan, dış güçlerin operasyonu olan LGBT sapkınlığına ahlaklı belediyeciliğin şehirlerinde asla ve asla geçit vermeyeceğiz. 2028’de milli görüş iktidarında 2004’ten itibaren bu topraklarda kurulan 17 tane LGBT derneğini birer birer kapatacağız” dedi. 1 Nisan’dan itibaren özlem duyulan 94 ruhunu bütün belediyelerde yeniden başlatacaklarını söyleyen Erbakan, “Yine milli görüşle, Yeniden Refah’la ahlaklı belediyecilik dönemini başlatacağız” diye konuştu.

ADAYLARA BAŞARILAR DİLEDİ

Yeniden Refah Partisi Kapaklı Belediye Başkan Adayı Salih Bezgin, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Filtekin Şen’e ve Tekirdağ’daki diğer Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan Adaylarına başarılar diledi.