Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, her seçim sonrası yaptığı meşhur balkon konuşmasını Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaptı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, “Şimdi buradan aynı sözü bir kez daha veriyoruz. Bugün kimse kaybetmemiştir, 85 milyonun tamamı kazanmıştır.” dedi.

erdogan-kimse-kaybetmedi-1

"SIKINTI VE SORUN YAŞANMADI"

Konuşmasına, “Biz Türkiye’yi çok seviyoruz” diyerek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunun, kayda değer herhangi bir sıkıntı ve sorun yaşanmadan tamamlandığını söyledi. Erdoğan, “Seçimin gayriresmî sonuçlarına göre milletimiz Cumhurbaşkanlığı görevini, 5 yıllığına daha bize tevdi etmiştir. Ülkeyi yönetme sorumluluğuna bizleri tekrar layık gören milletimin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

SEÇMENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Seçimlerde oy kullanan tüm seçmenlere teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yurt içi ve yurt dışında sandık başına giderek iradesine sahip çıkan, demokrasimizin gücünü ispatlayan her vatandaşıma teşekkür ediyorum.” dedi.

“BUGÜN KİMSE KAYBETMEDİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yine aynı şekilde, ‘biz kazandığımızda tek kaybeden ülkemizle ilgili kirli senaryoların sahipleri ile onların aparatları olan terör örgütleri ve tefeciler olacak’ demiştik.  Şimdi buradan aynı sözü bir kez daha veriyoruz. Bugün kimse kaybetmemiştir, 85 milyonun tamamı kazanmıştır.” ifadelerini kullandı.

“KİMSEYE KIRGIN, KÜSKÜN, KIZGIN VE ÖFKELİ DEĞİLİZ”

Milletin kendilerine verdiği sorumluluğun gereği olarak, kimseye kırgın, küskün, kızgın ve öfkeli olmadıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Artık, seçim dönemine dair tüm tartışmaları ve çekişmeleri bir kenara bırakarak, millî hedeflerimiz, millî hayallerimiz etrafında birleşme, bütünleşme vaktidir.” dedi.

Vali Soytürk: Sizler gün gelecek ülkemizin siyasetçileri olacaksınız Vali Soytürk: Sizler gün gelecek ülkemizin siyasetçileri olacaksınız

PARTİ LİDERLERİNİ KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasından önce; Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal ve Ata İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti.