Yeniden Refah Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nda 10 Mart Pazar günü saat 13.00’te gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Tekirdağ İl Ar-Ge Başkanı ve Çerkezköy 1. Sıra Meclis Üyesi Adayı Burak Çapkın, “Milletimizin istiklal ve istikbali için bağımsızlar hareketi ile başlayan ve yarım asırdan uzun zamandır sürdürdüğümüz bu yürüyüş, Çerkezköy’de inanmış kadrolarımızla devam ediyor.

“MİLLİ GÖRÜŞ KADROLARI MÜSTESNA BİR YERE SAHİP OLDU”

Millî Görüş, Türkiye’de siyaset sahnesine çıktığı ilk günden itibaren birçok değişimi beraberinde getirdi. Türkiye, ahlakı merkezine alan bir yönetim anlayışını Millî Görüş ile tanıdı. Rant peşinde koşmayan, makam ve rakam için değil Allah rızası için hizmet eden Milli Görüş kadroları, milletimizin gönlünde taht kurarak tarihimizde müstesna bir yere sahip oldu.

“AZİM VE KARARLILIKLA YÜRÜMEKTEDİR”

En zor zamanlarda sorumluluk üstlenen, milletini canından aziz bilen kadrolarımız bu tarihi dönemeçte yeni bir çözüm için, Çerkezköy’e Yeniden Refah getirmek için ayağa kalkmıştır. Emin olun ki, yolculuğuna ahlak üzerine başlayanlar, yoldaki engellere aldırış etmeden bugün de azim ve kararlılıkla yürümektedirler.

“ARTIK AHLAKLI BELEDİYECİLİK VAKTİDİR”

Şimdi, milletimizin 1989 ve 1994 yıllarından dün gibi hatırlayacağı belediyecilik ile Çerkezköy halkını yeniden buluşturmanın vakti geldi. Çerkezköy’de kendi adayımızla birlikte hiçbir ittifaka dahil olmadan, seçimlere müstakil olarak iştirak ediyoruz. Artık ‘Ahlaklı Belediyecilik’ vaktidir!

“PARTİMİZ YILDIRMA İŞLEMİNE MAĞRUZ BIRAKILDI”

Bilindiği üzere partimiz, Tekirdağ’da birçok ilçemiz dahil olmak üzere fazlasıyla yıldırma ve sindirme girişimine maruz bırakıldı. Çerkezköy’de de herkesin malumu olduğu gibi eski belediye başkan adayımız son dakika istifa ederek 8. sıra Meclis Üyesi adayı olarak AK Parti saflarına katıldı.

“SORULARIN CEVAPLANMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Bu konuyla alakalı aydınlatılması gereken meselelerin olduğuna inanıyoruz. Bazı soruların cevaplanması gerektiğini düşünüyoruz. Halkımızın sandığa gönlü rahat bir şekilde gidip oy kullanmaları için bu basın açıklamasını gerçekleştirmek istedik. Biz siyasete nezaket getirmek için yola çıkmış bir siyasi partiyiz. Ancak o kadar çok üzerimize gelindi ki, İl Yönetimi olarak toplanıp bu açıklamayı yapmanın en doğru karar olduğuna kanaat getirdik.

“NE SÖZLER VERİLDİ”

Soracağımız soruları hem muhataplarına hem de kamuoyunun vicdanına havale edeceğiz. İlk olarak, partimizden istifa eden eski belediye başkan adayımız bizlere tehdit edildiğini söylüyordu, her türlü tehditlere rağmen bu davada mücadele edeceğine de söz veriyordu. Şimdi tehditlere boyun mu eğdi yoksa taraf değiştirmesinin altında yatan başka bir sebep mi var? Yönetimimize gelen bilgiler doğrultusunda, Veliköy de bir arazide yapılan gizli toplantıda neler konuşuldu? Orada ne sözler verildi?

“BU PLANI KİM TASARLADI”

Sözde, listelerde anlaşmazlık olduğu için istifa eden eski adayımızı bizzat arayıp listelerde sorun olmadığını ve sıralamayı kendi tasarrufuna bıraktığımızı bildirmeme rağmen istifa etti. Sebep liste değil miydi? Gerçek sebep Refah Partisinin seçime girmesine engel olmak mıydı? Eğer böyleyse bu planı kim tasarladı?

Özgür Özel'den Başkan Yüceer'e ziyaret Özgür Özel'den Başkan Yüceer'e ziyaret

“EKİBİNİ NEDEN YARI YOLDA BIRAKTI”

Hemşehrilerimizden sürekli duyduğumuz şekliyle, partimizin seçimlere katılmayıp Cumhur İttifakı’na dahil olduğu yönündeki asılsız söylentilerin kaynağı ve amacı ne? Eski belediye başkan adayımız, çevresinde bulunan, işini gücünü bırakıp kendisinin peşinde koşan ekibini neden yarı yolda bıraktı?

“KİRLİ BİR BAĞLANTI MI VAR”

Eski adayımız, istifa etmek için neden son dakikayı bekledi? Amaç burada Yeniden Refah Partisinin seçime girmesinin önüne set çekmek miydi? Eski belediye başkan adayımız, kendisi istifa ettiği yetmezmiş gibi teşkilatları neden dağıtmak istedi? Eski adayımızın kendi ifadelerine göre duyum aldığı anketler neticesinde Refah Partisi’nin Çerkezköy’de oyu yüzde 10’un üzerindeydi. Bu verilerle teşkilatın dağıtılmak istenmesinin arasında kirli bir bağlantı var mı?

“HALKIMIZIN VİCDANINA SORUYORUZ”

İstifa eden önceki adayımız AK Parti’nin adayı şu isim olursa biz ittifak yaparız diyordu. O isim aday oldu. İttifak yapılmadı ama kendisi rakibin saflarına katılmayı da ihmal etmedi. Yoksa tüm bu yaşananlar önceden planlanmış bir proje miydi? Son dakikada taraf değiştiren bir ismi kendi saflarına çekmek, siyasi teamüllere, demokrasinin değerlerine ve ilkeli bir duruşa uyuyor mu? Tüm bu soruları tekraren muhataplarına, ve en önemlisi halkımızın vicdanına soruyoruz.

“İTTİFAK YOK”

Sokaklarda milletimiz ile buluşuyoruz görüyoruz ki teveccüh çok yüksek, buradan bir kez daha açıklıyoruz. Çerkezköy’de hiçbir ittifaka dahil olmadan Sayın Mehmet Çakı ile 31 Mart yerel seçimlerine müstakil olarak katılıyoruz. Ve ifade ediyoruz, ittifak mittifak yok Yeniden Refah var.

“BU YOLDAN DÖNMEYECEĞİZ”

Ülkemiz genelinde, adaylarımıza ahlaksız tekliflerde bulunulsa da, tehditler savrulsa da, pankartlarımız yırtılsa da, seçim araçlarımız kurşunlasa da, her türlü yıldırma, sindirme çabaları içerisine girilse de herkes müsterih olsun ki biz bu yoldan dönmeyeceğiz. Şimdi kahvemizi yudumlama tiyatroyu izleme vaktidir. Güç ve kuvvet sahibi yalnızca Cenab-ı Allah’tır. Allah şüphesiz ki nurunu tamamlayacaktır” dedi.