30 büyükşehirde Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde Cumhur ittifakıyla birlikte hareket etme, büyükşehirlerin ilçeleri ile diğer il ve ilçelerde kendi adayları ile seçime girme kararı alan Büyük Birlik Partisi, bugün Ankara’da seçim beyannamesini ve adaylarını açıkladı.

“51 İLDE KENDİ ADAYLARIMIZLA SEÇİME GİRECEĞİZ”

CHP’nin itirazı bir kez daha reddedildi CHP’nin itirazı bir kez daha reddedildi

Düzenlenen toplantıda seçim beyannamesini açıklayan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, “Yerel seçimlere az bir süre kaldı. Büyük Birlik Partisi olarak Türkiye’nin birçok seçim bölgesinde belediye başkanlığı, bazı seçim bölgelerinde ise sadece belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyeliği için seçime gireceğiz. Büyükşehir olmayan 51 ilimizin bütün ilçelerinin il genel meclis üyeliklerinde eksiksiz tam liste ile seçime gireceğiz. 51 ilimizin 51 il başkanına ve o illerdeki ilçe başkanlarına düşen birinci görev ve sorumluluk budur, partimizi eksiksiz olarak il genel meclisi seçimlerine sokmak olacaktır” dedi.

“BÜYÜKŞEHİRLERDE CUMHUR İTTİFAKIYLA BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ”

51 ilin tüm il belediyelerinde ve tüm ilçe belediyelerinde ve meclis üyeliklerinde seçime katılma noktasında hazır olacaklarını ifade eden Destici, “Şu an hazırlıklarımız büyük ölçüde tamamlanmıştır. Geriye kalan hazırlıklarımızı da tamamlayacak ve inşallah 51 ilimizde partimizi eksiksiz olarak seçime sokacağız. 30 büyükşehirde de büyükşehir belediye başkan adaylıklarıyla ilgili Cumhur İttifakımızla birlikte hareket edeceğiz. Hemen hemen tamamında Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarını destekleyeceğiz. Bu büyükşehirlerin ilçe belediye başkan adaylıklarında istisnalar dışında kendi belediye başkan adaylarımızla ve belediye meclis üyesi adaylarımızla seçime katılacağız” dedi. Destici’nin konuşmasının ardından Büyük Birlik Partisi’nin belediye başkan adayları tanıtıldı.

11 İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI AÇIKLANDI

Tekirdağ’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde Cumhur İttifakının adayını destekleyecek olan Büyük Birlik Partisi’nin Kapaklı Belediye Başkan Adayı Fatih Diler, Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Turan Demircan, Çorlu Belediye Başkan Adayı İsmail Ceylan, Süleymanpaşa Belediye Başkan Adayı Mesut Uçar, Marmaraereğlisi Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Gök, Ergene Belediye Başkan Adayı Ahmet Altekin, Muratlı Belediye Başkan Adayı Metin Işık, Saray Belediye Başkan Adayı Recep Ali Can, Malkara Belediye Başkan Adayı Hüseyin Kocabaş, Şarköy Belediye Başkan Adayı Nuri Uludağ ve Hayrabolu Belediye Başkan Adayı Tayfun Ertokoş oldu.