13 Ağustos’ta Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan MHP 4. Olağan İlçe Kongresi’nde yeniden ilçe başkanlığına seçilen Çağlar Bütün başkanlığındaki yeni yönetim, kahvaltıda bir araya geldi.

3 Eylül Pazar günü saat 09.30’da Kapaklı Çamlık Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen kahvaltıya Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün, yönetim kurulu üyeleri ve aileleri katıldı. 

“HİÇ OLMAZSA HANGİ TARAFTA OLDUĞUMUZ ANLAŞILIR”

Kahvaltıda konuşan İlçe Başkanı Çağlar Bütün, “4. Olağan Kongremizde beni bu göreve tekrar layık gören kıymetli ilçe delegelerimize çok teşekkür ederim. Bir önceki dönemde beraber görev yaptığımız, bu dönem gerekli mazeretleri dolayısıyla yönetim listesi olmayan tüm dava arkadaşlarıma bu zamana kadar yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ederim. 12 Kasım 2019’da görevi üstlendiğim günden bugüne kadar beni yalnız bırakmayan dava arkadaşlarıma minnettarım. Bu davaya hizmet ettiler. Nemrut’un emriyle Hazreti İbrahim Peygamberi yakmak için oluşturulan alevlere karşı ağzında bir damla suyla yürüyen bir karınca misali ‘olsun, hiç olmazsa hangi tarafta olduğumuz anlaşılır’ düsturuyla dünyanın nimetlerini bir yana koyarak bu davanın cefasına talip oldular. 14 Mayıs ve akabinde 28 Mayıs seçimlerinde Tekirdağ’da 11 ilçede Kapaklı ilçemiz en yüksek oyu oranıyla birinci olurken, Cumhur ittifakı ve Cumhurbaşkanımızın 11 ilçede yüzde 50 oranını geçtiği tek ilçe Kapaklı oldu” dedi.

“KENDİMİZİ KOYDUĞUMUZ YERDE OLMALIYIZ”

MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin “Yeni yüzyılda 100 il, 1000 ilçeden müteşekkil idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye inşa ve ihya etmemiz mümkündür’ dedikten sonra bölgede bazı ilçelerin il olmak için söylemler üretmeye başladığını söyleyen Bütün, “Eğer Tekirdağ’ın içerisinden bir il çıkacaksa, bu kesinlikle sanayisiyle, coğrafi alanıyla geniş bir alanda bulunan, yeni yapılan imar planlarıyla son dönemde şehirleşmede, eğitimde ve sporda olan başarılarıyla 81 ilden bölgede bulunan insanlarıyla küçük bir Türkiye olan genç ilçemiz Kapaklı olmalıdır. Şimdi bize Kapaklı için ‘Sizin kurumlarınız yok, müdürleriniz yok’ diye birçok şey söyleyebilirler. Atatürk’e Kurtuluş Savaşı öncesinde ‘Ordumuz yok’ dediler ‘Kurarız’ dedi, ‘Paramız yok’ dediler ‘Buluruz’ dedi, ‘Düşman çok’ dediler ‘Yeneriz’ dedi. Birilerinin bizi gördüğü yerde değil, kendimizi koyduğumuz yerde olmalıyız” diye konuştu. ‘Ne mutlu Türk’üm diyene’ sözleri ile konuşmasını tamamlayan İlçe Başkanı Bütün, kahvaltı programına katılan herkese teşekkür etti.

“HER GÜN BİN 500 ÖĞRENCİ BİZİM OKULLARA GELİYOR”

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de yaptığı konuşmada yeniden ilçe başkanlığına seçilen Çağlar Bütün’ü kutlarken, yeni yönetime de başarılar diledi. Kapaklı’nın zaman zaman ötelenmiş, Çerkezköy’ün arka bahçesi olarak görülmüş, horlanmış bir yerleşim yeri olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Çetin, “Ancak göreve geldiğimiz günden bu yana ilçenin gerçekten kentleşmesini, sosyalleşmesini ve öne çıkmasını sağlayacak birçok girişimi yaşayarak sizler de gördünüz. Birçok alanda farklar koyduk ama özellikle eğitim alanında 5 yıl önce çocuklarımız komşu ilçelerde okul bulmaya çalışırken, bugün geldiğimiz nokta itibariyle komşu ilçelerde her gün bin 500 öğrenci bizim okullara geliyor. Bu pat diye olmuyor. Bir şeyleri doğru yapınca bunlar oluyor. 5 yıl önce eğitimde 11 ilçe arasında sonuncu sırada olan Kapaklı, bugün Tekirdağ genelinde 2’nci sıraya yükselmiş, gıptayla izlenen, başarılarıyla söz edilen bir yer oldu” dedi.

caglar-butun-dava-1

“HERKES KAPAKLI İÇİN BİR ŞEY YAPALIM ANLAYIŞIYLA BİR VE BERABER OLDU”

Kapaklı’nın spordaki başarılarıyla da adından söz ettiren bir ilçe konumuna geldiğini söyleyen Çetin, “Dün Kapaklı ilçemiz bir başarıya daha ulaştı. Kapaklı Sitespor Kulübü Başkanımız Ersan Karamehmetoğlu Tekirdağ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığına seçildi. Tekirdağ tarihinde bir ilk bu. Böyle bir başarı Kapaklı’nın nasıl değiştiğinin güzel bir örneği. Bunlar, topyekun ‘önce Kapaklı’ sözünün arkasında herkesin durmasıyla oluyor. Devlet kurumlarımız, Eski Kaymakamımız Bülent Hamitoğlu’nun ardından Kaymakamımız Bayram Sağır’ın destekleri, İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün destekleri, Emniyet mensuplarımızın destekleri ve en önemlisi de tüm siyasi partilerin destekleri buna öncülük etti. Kapaklı’da siyaseti kirleten, basitleştiren bir yapı olması bu dönemde. Herkes ‘Kapaklı için bir şey yapalım, Kapaklı’yı biraz daha ileriye taşıyalım’ anlayışıyla bir ve beraber oldu. Böyle olunca da başarı kaçınılmaz oldu. Elbette eksiklerimiz çok, çünkü geriden geliyoruz. Kapaklı’nın yapısına baktığınız zaman 81 ilden yaşadığı Kapaklı’da ‘Önce Kapaklı’ algısının yerleşmesi de zaman alıyor” diye konuştu.

 “HİÇ KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN”

Yaptıkları Kapaklı Çalıştaylarından aldıkları verilerle pek çok konuyu, temayı işlediklerini belirten Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Siyasi partilerimizle beraber, Kaymakamımızla birlikte periyodik toplantılar yaparak ‘Kapaklı’nın sorunları bunlar. Bu konular üzerinde kafa yoralım’ anlayışıyla yavaş yavaş bir dönüşüm başladı. Bu dönüşüm artık geriye gitmez. Daha ileriye gitmesi için kadınlarımızla, gençlerimizle, siyasi partilerimizle, özellikle iktidarda olan Cumhur İttifakıyla beraber inşallah Kapaklımızı daha yukarıya taşıyacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü her anlamda inanılmaz potansiyele sahip bir ilçeyiz. Coğrafi konumu, mimarı durumu, doğal güzellikleri, sanayiye yakınlığı gibi birçok faktör bizi birkaç adım öne çıkartabilir. 1/100000’lik planda sanayi alanına sahibiz. Buraya Türkiye’nin her yerinden çok büyük sanayiciler ilgi gösteriyor. Birkaç yıl sonra buralarda kurulacak yeni fabrikalarla beraber Kapaklı bir Kapaklı daha olacak” dedi.

CHP’li Başkan, makam aracını halkın hizmetine sundu CHP’li Başkan, makam aracını halkın hizmetine sundu

“GÖÇ UMUDA DOĞRUDUR”

Kapaklı’nın sadece bir sanayi kendi olmasını istemediklerini belirten Çetin, “MTA ile sözleşme imzalayarak bölgemizde sismik aramalar yaptık ve sıcak suya da eriştik. Bu sıcak suyu altlık olarak kullanıp önemli bir konuyu planlıyoruz. Bu döneme yetişmeyecek belki ama önümüzdeki dönemlerde görevde kim olursa olsun, Kapaklı’yı başka bir yere taşıyacak olan önemli bir termal sıcak suyumuz var. Bu bölgenin sağlık turizmine dönüşmesini sağlayacak, bu bölge dışarıdan da birçok insanın gelip hizmet aldığı, yatırımların yapıldığı bir bölge haline gelecek. Göç umuda doğrudur. Kapaklı bu umuttan payını çok ciddi ölçüde alıyor. Geçen yıl 10 bine yakın göç aldık. 10 bin, Anadolu’da bir ilçeye tekabül ediyor neredeyse. Bu göç gelecek dönemlerde artarak devam edecek. Biz bu göçün olumlu, pozitif yönde kullanıp Kapaklı’nın gelişimine katkıda bulunacak bir yapıya dönüştürmeye çalışacağız” dedi.