Türkiye'de sokak köpekleriyle ilgili yaşanan sorunun çözümünde yeni bir adım atılıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın hazırladığı proje kapsamında 4-5 milyon civarında olan sokak köpekleri için il ve ilçelerde hazineye ait araziler üzerinde toplama merkezleri oluşturulacak.

Başıboş sokak köpekleriyle ilgili yakın zamanda açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu konunun takipçisiyim. Gelişmiş ülkelerde, Avrupa'da bu sorun nasıl çözüme kavuşturulduysa biz de aynı uygulamaları hayata geçireceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

UYUTMA İŞLEMİ ALTERNATİF OLARAK DEĞERLENDİRİLİYOR

CHP'li başkan ifşa etti: AK Partili başkan 483 milyon borç bıraktı CHP'li başkan ifşa etti: AK Partili başkan 483 milyon borç bıraktı

Erdoğan'ın bu sözleri üzerine yapılan çalışmada il ve ilçelerde hazineye ait araziler üzerinde toplama merkezleri oluşturulması ile ilgili proje hazırlandı. Köpekler sokaklardan toplanarak toplama merkezlerine yerleştirilecek ve kısırlaştırılacak. Kısırlaştırılan hayvanların bir bölümü barınaklarda tutulmaya devam edilirken, bazıları tekrar yaşadıkları yerlere bırakılacak. Avrupa'da uygulanan uyutma işlemi de bir diğer alternatif olarak değerlendiriliyor.