Şehit Songül Yakut Anaokulu tarafından düzenlenen projenin uygulama aşamaları;

Projeyi uygulayacak öğretmenler arasında toplantı yapılıp proje detayları hakkında konuşuldu. Veliler proje hakkında genel olarak bilgilendirildi. Uygulanan her etkinlikte ayrı ayrı ayrıntılı bilgilendirmeler yapıldı. Çocuklara yaşam becerileri kazandırmak adına ara ara mutfak etkinlikleri planlanarak uygulandı.  Bu etkinlikler şunlardır: Ekmek yapımı. Turşu kurma, Yoğurt mayalama, Limonata yapımı, Kurabiye yapımı, sıcak çikolata yapımı

Ekmek yapmak için önce çocuklarla birlikte hamur yoğuruldu mayalanması için sıcak bir ortamda bekletildi ve mayalanan hamur ile her çocuk kendi ekmeğini yaptı. Ekmekler fırına verildi ve pişme sürecinde ara ara gözlemlendi. Pişen sıcacık ekmekler ile kahvaltı yapıldı. Çocuklarla birlikte turşu malzemeleri, faydaları ve mayalanma sürecindeki işlevleri öğrenildi. Birlikte turşular yapıldı. Turşunun ekşimesi için gerekli malzemelerin neler olduğu öğrenildi. Ekşime süreci gözlemlendi ve kış ayında minik ellerimizle yaptığımız turşular aile sofrasında yerini aldı.

Çocuklarla birlikte yoğurt mayalandı. Mayalanmanın gerçekleşmesi için gerekli koşullar öğrenildi ve bu koşullar sağlanmaya çalışıldı ve mayalanma süreci gözlemlendi. Başarılı bir mayalanma elde edildi. Yapılan yoğurtlar evlere gönderilerek aile sofralarında yerini aldı.  Sarı renk kavramının daha kalıcı öğrenilmesi için çocuklarla birlikte limonata yapılarak keyifle içildi. Hem limonata yazılışını öğrendik hem de her çocuğun elinin değdiği kalıcı bir öğrenme ortamı oluşturuldu.

Çocuklarla birlikte kurabiye yapıldı. Kurabiye yapmak için kullanılan malzemeler ve işlevleri öğrenildi. Birlikte yapılan hamurlar paylaştırılarak her çocuk kendi kurabiyesine şekil verdi ve yapılan kurabiyeler fırına gönderildi. Fırında kabaran kurabiyelerin şekillerinin neye dönüşeceği hakkında tahminlerde bulunuldu.  Emek kokan kurabiyeler afiyetle yenildi ve Sevgi Günü için annelerimize kendi elimizin değdiği kurabiyeler hediye olarak verildi. Sıcak soğuk kavramının kazandırılması ve kış mevsiminin pekiştirilmesi amacıyla çocuklarla birlikte sıcak çikolata yapıldı ve afiyetle içildi.

Jandarma tarafından öğrencilere trafik eğitimi verildi Jandarma tarafından öğrencilere trafik eğitimi verildi

2 sınıfta bulunan 25 anaokulu öğrencisiyle birlikte gerçekleştirilen projeye 3 veli katılım gösterdi. Düzenlenen etkinlikte kazanılan deneyimler ise; somut öğrenme alanları oluşturularak her çocuğun sürece aktif katılımının sağlandı, çocuklarda temel yaşam becerileri geliştirilmeye çalışıldı gözlem yapma, sıralama, planlama becerisi geliştirilmeye çalışıldı yaptığı bir işe dikkatini yoğunlaştırılmaya çalışıldı, temel düzeyde kodlama yapabilme, estetik düşünme ve görsel algı becerisini geliştirmeye çalışıldı, matematiksel algı oluşturma, algoritmik düşünme becerisi geliştirilmeye çalışıldı ve fen ve bilime merak duygularını uyandırıldı.