Vatan Caddesi İlçe SKM Bürosu’nda yapılan aday açıklamasına Yeniden Refah Partisi İl Başkan Yardımcıları: Burak Çapkın, Filtekin Şen, Dağıstan Yıldırım, Belediye Başkan Aday Adayı Cihat Karabulut, YRP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Akgül, Çerkezköy İlçe Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Bünyamin Sönmez, Marmaraereğlisi İlçe Başkanı Yasin Öktem, Milli Gençlik Derneği Tekirdağ İl Başkanı Şükrü Atagün ve geniş halk kitlesi katıldı.  

“MİLLİ GÖRÜŞ BİR YAŞAM FELSEFESİDİR” 

Kur’an Tilaveti ile başlayan programda İl Başkan Yardımcısı Burak Çapkın açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Çapkın konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Değerli Kapaklı Halkı, “Halka hizmet, hakka hizmettir” düsturuyla yıllar önce ortaya koyduğumuz siyaset anlayışımız, en zor günlerinde Türkiye’ye refah ve huzur kapılarını araladı. Milletimizin istiklal ve istikbali için yarım asırdan uzun zamandır sürdürdüğümüz bu yürüyüş, bugün inanmış kadrolarımızla devam ediyor. Millî Görüş, sadece bir siyasi hareket, sadece bir siyasi görüş değil, aynı zamanda bir yaşam felsefesidir. Millî Görüş’ün temel taşları “ahlak, fazilet, merhamet, liyakat, feraset, hidayet, dirayet ve gayret”tir. Bu sebeple Millî Görüş, maneviyatı önceleyen ve tarihimize sahip çıkan bir bakış açısı sunmaktadır. Millî Görüş, Türkiye’de siyaset sahnesine çıktığı ilk günden itibaren birçok değişimi beraberinde getirdi. Türkiye, ahlakı merkezine alan bir yönetim anlayışını Millî Görüş ile tanıdı.  

“MİLLETİMİZ İKİ BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINA MAHKUM EDİLMİŞTİR” 

Rant peşinde koşmayan, makam ve rakam için değil Allah rızası için hizmet eden Milli Görüş kadroları, tarihimizde müstesna bir yere sahip oldu. 1989 Yerel Seçimlerinde elde ettiğimiz başarılar, büyük bir zihniyet devriminin işaretçisiydi. 1994’te Türkiye’nin en büyük şehirlerini yönetmeye başlamamız, bu başarının bir sonucuydu. Milletimiz, sosyal belediyecilik ve hizmet siyasetini bizimle tanıdı. Bu başarılar, 54. Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti’nin kuruluşuna zemin hazırlayarak Millî Görüş’ün iktidara yükselmesini sağladı. Değerli Hemşehrilerim, Ülkemiz, bugün farklı görünse de aslında birbirinin aynısı olan ve milletimizin hak ve hukukunu gasp eden iki belediyecilik anlayışına mahkum edilmiştir” dedi. 

“HARAM SOFRALARINA DÜŞKÜN OLDULAR” 

Açıklamasına şu ifadelerle devam eden Çapkın, “Bunlardan ilki, insanı unutan ve her şeyi yüksek kazançlara, kişisel çıkarlara endeksleyen ‘Rantçı Belediyecilik’ anlayışıdır. Bu anlayışta ahlak ötelendi, şehirlerimiz yok edildi. Kaçak katlar, beton yığınları, torpilli alımlar, fesat karışmış ihaleler muteber oldu; helal kazanç, alın teri, temiz hava ve yeşil doğa değersiz görüldü. Borç faiz sarmalına sürüklenenler, yolsuzlukla haram sofralarına düşkün oldular. Rant, girdiği her yeri zehirleyen bir uyuşturucu gibi hareket etti. Kurumlarımız çürüdü, ahlak çöktü. Bu rantçılar, ihalelere fesat karıştırarak, helale haram bulaştırdılar. Haramın normalleştiği bu belediyelerde, bereket kalmadı. İsraf denizinde batan bu belediyeleri yönetenler, son ana kadar yolsuzluğa, israfa, adam kayırmacılığa devam ediyorlar. ‘Rantçı Belediyecilik’ kurumlarımızı çürütürken ona alternatif olarak sunulan diğer bir anlayış ‘Heykelci Belediyecilik’ oldu. ‘ 

“PARTİZANLARIN CEBİ DOLUYOR” 

Heykelci Belediyecilik’te de ‘Rantçı Belediyecilik’te olduğu gibi, tüm yanlışlar ve yolsuzluklar tekrarlanıyor. Millete, hizmete vakfedilecek kazançlar festivallere, reklâm ajanslarına, sözde sanatçılara akıtılıyor. Vatandaş hizmetten mahrum kalırken partizanların cebi doluyor. Değerli Kapaklı Halkı, En zor zamanlarda sorumluluk üstlenen, milletini canından aziz bilen kadrolarımız bu tarihi dönemeçte yeni bir çözüm için, Kapaklı’ya yeniden refah getirmek için ayağa kalkmıştır. Emin olun ki, yolculuğuna ahlak üzerine başlayanlar, yoldaki engellere aldırış etmeden bugün de azim ve kararlılıkla yürümektedirler. Erbakan Hocamızdan edindiğimiz ilham ve tecrübe ile sizleri hakikat yoluna davet ediyoruz. Şimdi, milletimizin 1989 ve 1994 yıllarından dün gibi hatırlayacağı belediyecilik ile Kapaklı halkını yeniden buluşturmanın vakti geldi” diye konuştu.  

“‘AHLAKLI BELEDİYECİLİK’, DÜRÜSTLÜK VE FAZİLETTİR” 

Yeniden Refah Partisi’nin seçim sloganı ‘Ahlaklı belediyecilik’ hakkında bilgi veren Çapkın, “Artık ‘Ahlaklı Belediyecilik’ vaktidir! ‘Ahlaklı Belediyecilik’, her işinde ahlakı öncelemek demektir. Milletin malına sahip çıkmak, yolsuzluk ve ranta geçit vermemek, adil bir düzen tesis etmek bu anlayışın temelidir. ‘Ahlaklı Belediyecilik’, dürüstlük ve fazilettir. Doğruyu söylemek, yalan vaatlerle milleti kandırmamak, verilen sözleri tutmak, özü sözü bir olmak demektir. ‘Ahlaklı Belediyecilik’, merhamettir. Sokaklarındaki kimsesizden gece evinde aç uyuyan çocuklara kadar milletimizin her ferdine tek tek sahip çıkmak demektir. ‘Ahlaklı Belediyecilik’, liyakattir. Bir işi yaparken adam kayırmamak, işi ehline teslim etmek, yandaşı değil vatandaşı düşünmektir.  

“YENİDEN REFAH’A 2028’DE İKTİDAR YOLUNU AÇACAKTIR” 

‘Ahlaklı Belediyecilik’, ferasettir. Bugünü değil yarını da görmek, akılla, ilimle, irfanla çalışmak ve geleceği inşa edecek hizmetleri hayata geçirmek demektir. ‘Ahlaklı Belediyecilik’, dirayettir. Sorunları görmezden gelmeyip, inanç ve azimle çözüm üretmek demektir. ‘Ahlaklı Belediyecilik’, gayrettir. Herkes uyurken ayakta olmak, atalete kapılmadan, hiç usanmadan çalışmak demektir. Yeniden Refah’ın ‘Ahlaklı Belediyecilik’ şiarı ile Türkiye’de açılacak yeni sayfa sadece ülkemiz için değil, tüm İslam ve dünya toplumları için de yeni bir başlangıçtır. Çünkü 2024 itibariyle belediyelerde gösterilecek hizmet anlayışı ve başarılar Yeniden Refah’a 2028’de iktidar yolunu açacaktır. Çok kıymetli Kapaklı halkı, Bu tarihi eşikte gönüllerinizi gayretli, dirayetli, ferasetli, liyakatli, faziletli, merhametli, kadrolarımızla ve en önemlisi, ahlakla, ahlakla, ahlakla kazanacağız! Mihraptan ilahi kelam geliyor, Yere dipsiz gökten selam geliyor, Ne para ne pul, ne şöhret ne makam, Savulun, Kapaklı’ya Adil Düzen geliyor!” ifadelerine yer verdi. 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı mal varlığını açıkladı Süleymanpaşa Belediye Başkanı mal varlığını açıkladı

“YENİDEN REFAH PARTİSİ BU SEÇİMLERİN FAVORİSİDİR” 

Sonrasında konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Yeniden Refah Partisi Tekirdağ İl Başkanı Mehmet Çakı, “Bugün tarihi bir güne şahitlik ediyoruz. Artık diyoruz ki ‘Mevcut partilerle, mevcut belediyecilikle devam etmek zorunda değilsiniz. Artık çare var, artık milli görüş var. Artık Kapaklı’da Milli Görüş’ün ateşi yanmaya bugün itibariyle başlamış bulunmaktadır. Belediyeyi alacağız ve ilk işimiz ‘Rüşvet alan da veren de heba olur’ yazısını belediyeye asacağız. Tüm çalışmalarımızı Adil Düzen içerisinde gerçekleştireceğiz. Salih Bezgin kardeşimize hayırlı olsun diyorum. Kendisi yakından tanıdığım üzere tecrübeleriyle Kapaklı’ya hizmet vereceğine eminim. Yapılan anketlerde Yeniden Refah Partisi bu seçimlerin favorisidir. Hayırlı olsun” dedi.  

“İNSANLARA ALTERNATİF OLUŞTURMAK ADINA BEN ADAY OLDUM” 

Yeniden Refah Partisi Kapaklı Belediye Başkan Adayı Salih Bezgin, “Adaylık müracaatımınızı yaptık, sorasında noterdi, genel prosedürlerdi akşamımızı yaptık. Akşam da karar kılınmasının ardından adaylığımızı aldık. Arayamadığımız arkadaşlarımızdan özür diliyorum. Kimsenin kırılmasını istemiyorum. Beni yalnız bırakmayan STK başkanlarıma, muhtar adaylarıma ve muhtarlarıma, basın mensuplarıma, duruşumuzu bilen tüm kardeşlerimize ‘Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz’ diyorum. ‘Hayal çok kıymetli bir şey, hayal etmeden hiçbir şey başaramazsınız’ diyor, merhum Necmettin Erbakan hocamız. Evet biz hayal ettik. Niyetimiz hayır, akıbetimiz hayır olacaktır. Kapaklı’da 1994 yılında geldim.  

“ŞİMDİ BU ADAM TATİLİ BİTİRDİ GELDİ” 

Üniversite bitirdikten sonra 2004 yılında Çetin-Mandalı yarışı, 2009’da Çetin-Mandalı yarışı, 2014’te ona keza, 2019’da ona keza. Sırf bu parti zihniyetini insanlara direttirdik. İnsanlara alternatif oluşturmak adına ben aday oldum. Benim aday olma sebeplerimden bir tanesi de budur. 2014’te Mandalı iktidarı vardı. 2019’da hepiniz şahitsiniz. Mustafa Çetin; ‘Sayın Mandalı’yı 5 yıllık tatile gönderiyorum’ dedi. Şimdi bu adam tatili bitirdi geldi. Demek ki bunlar arasında kirli ittifak var. Şimdi koltuğu Mandalı’ya mı bırakacak? Ben bunlar arasındaki kirli düzeni bitireceğim” 

“ŞEREF VE NAMUS SÖZÜ VERİYORUM”  

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in verdiği sözlerin hiçbirini yerine getirmediğini belirten Bezgin; “Artık Kapaklı’da 20 yıldır devam eden statüko bitecek. Dava dediler. Şimdi bize ‘Davayı bıraktın’ diye söyleyecekler de, dava millettir, dava vatandır, dava bayraktır. Ben davama sahip çıkıyorum. Dava haksızlık karşısında susmak mı? Dava yolsuzluk karşısında susmak mı? Dava milletin parasını har vurup harman savurmak mı? Bizim yönetimimizde liyakat, ehliyet ve en önemlisi ahlak olacak ahlak. ‘Davam’ adlı kitabı var Necmettin Erbakan hocamızın. ‘Ne yaptıysam Allah rızası için yaptım’ diyor. Ben de şerefim ve namusum üzerine konuşuyorum, bütün işlerimi Allah rızası için yapacağım. Benim olduğum yerde rüşvet, yolsuzluk, talan olmayacak. Sizlere şeref ve namus sözü veriyorum. Tabi mevcut belediye başkanı her şeye söz verdi ama hiçbirini tutmadı. Her yıl belediyenin binasına gelir-gider tablosunu asacağım dedi. Astı mı? Gördünüz mü? Şimdi mevcut iktidar belediyesi sakın ha sakın bunları ben yaptım demesin” dedi. 

 “YILDIZKENT KAVŞAĞI’NI YAPTIRAN BENİM”  

Kapaklı’da birçok projeyi kendisinin kazandırdığını belirten Bezgin; “İlçe başkanlığı döneminde Kapaklı’ya hastane kazandıran bu kardeşinizdir, hem de devletin cebinden 1 TL çıkmadan. Yine buradan söyleyeceğim, kendisi ‘ben yaptım’ diyecek ama hastaneyi kazandıran da benim. Hastaneyi oraya verdiğimizde oraya yüksekokul kazandıran yine bu kardeşiniz olacak, o şartla verdik oraya. Kapaklı’ya Yıldızkent Kavşağı’nı kazandıran benim. Kars-Ardahan-Iğdır’lı iş adamlarına teşekkür ediyorum. O gün orda 5 bin kişilik iftar verdiler. O gün biz Ulaştırma Bakanımız Ahmet Arslan’la bizzat birebir görüştüğümüzde Kapaklı’ya sözümüzü aldık.  

“İLÇEMİZ MENFAATİ İÇİN BASIN AÇIKLAMALARI YAPTIK” 

Yine bu kardeşiniz Necmettin Erbakan ismini birlikte verdik. Kadir Dadaş ismini, Demet Sezer, Songül Yakut ismini verdiren benim. Songül Yakut ismine bir parantez açmak istiyorum. Çünkü biz ayrımcı bir belediyecilik yapmayacağız. Songül Yakut Van’da helikopter kazasında vefat eden binbaşı kardeşimizdir. Ama bektaşidir. Milli Eğitim Bakanı’na bu ismi vereceksiniz dediğimde, bayrak için, vatan için ölenin alevisi, sünnisi, kürdü, türkü yoktur dedim. Bunu da yine biz kazandırdık. Kapalı Spor Salonu’nu da yine biz kazandırdık. Necmettin Erbakan Ortaokulu için yine beraber gittik. O zaman CHP İlçe Başkanımız Kenan Seçkin, MHP İlçe Başkanı Yusuf Çetin abimiz, Saadet Partisi İlçe Başkanımız Hasan Karakoç vardı. Bunlarla birlikte Kapaklı’ya 68 tane kamerayı koyduran bizdik. Çünkü bunlar Kapaklı menfaati için olan işlerdi. CHP, AK Parti ve MHP ilçe başkanlarıyla beraber ilçemiz menfaati için basın açıklamaları yaptık” diye konuştu. 

“ABİ ÇAY KOY BAŞLIYORUZ”  

Son güne kadar mücadelesini sürdüreceğini ifade eden Bezgin; “Bizim o şahısla hedefimiz aynı. Kapaklı’yı yönetmek. Ama bizim farkımız onlar makama gelip ceplerini doldururken biz Kapaklı’ya hizmet için geliyoruz. Daha Kapaklı’ya çok hizmet istedik de, vali bize çok istedik diye tespih fırlatmıştı. Millet Bahçesi’ni Murat Kurum’dan aldık da arkasını getirmediler. Vergi dairesini de biz getirdik. Hükümet Konağı’nı da biz getirdik. Emniyet binasının projesini de biz çizdirdik. Böyle insanlara yazıklar olsun. Projesi çizilmiş bir işi faaliyete geçiremediler. Zulmü alkışlayamam, zalimi sevemem, gelenin keyfi için geçmişi yok sayamam. Biri davama ihanet etti mi? Sessiz kalamam, tek başıma kalsam da davamdan, yolumdan asla dönmem. Ben sessiz yığınların sesi olmak için buradayım. Dürüst, adil bir belediyenin başkanı olmak için buradayım. Adım bir tane yolsuzluğa karışmış mı? Varsa kanıtlasınlar bugün istifa ederim. İlk başa geldiklerinde 3 şey söylediler. 3Y, yolsuzluk, yoksulluk, yoksunluk. Evet sayın Soydan abi, çayı koy yeniden başlıyoruz diyorum” dedi. Bezgin’in ardından İlçe Başkanı Kenan Akgül de konuşma yaparak, Kapaklı’yı kazanacaklarını söyledi.