Kurban Bayramı nedeniyle ilçe protokolü ve vatandaşlar bir araya gelerek bayramlaştı. 

Recep Güven Parkı’nda düzenlenen programda konuşan Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, ‘Memleket ve etnik köken fark etmeksizin buluştuk. Nasıl ki bizleri birleştiren İstiklal Marşımız, bayrağımız, dilimiz varsa; dini bayramlarımız da bizleri birleştiren bir husustur. Bu nedenle ben hepinizin bayramını tekrar kutluyor, ailenizle nice mutlu ve sağlıklı bayramlar diliyorum.’’ dedi.

‘’AYRIM YAPMA LÜKSÜNE SAHİP DEĞİLİZ’’

Düzenlenen programın ilk konuşmacısı Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı oldu. Kurban bayramının önemine vurgu yapan Başkan Mandalı, ‘’Bugün Kapaklı’nın 50’de biri kaldı. Geri kalan 50’de 49’u ise bayram münasebetiyle memleketlerine gittiler. Hep beraber bir şekilde Kurban Bayramını kutlamak için burada 81 vilayetten vatandaşımız var. Birbirimize kızma, küsme, parti ayrımı yapma lüksüne sahip değiliz. Bu mübarek bayramların ayrı bir özelliği olduğunu hepimiz bilmeliyiz. Bugün maddi imkanı olan vatandaşlarımız, kurban ibadetini yerine getiriyor. Allah kabul etsin. Bir hatırlatma olarak bu ibadeti yaparken de ihtiyacı olan vatandaşlarımıza vermeye özen gösterelim. Ben buradaki vatandaşlarımızın ve tüm İslam aleminin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.’’ dedi.

SİYASİLER VATANDAŞLARIN BAYRAMINI KUTLADI

Başkan Mandalı’nın ardından söz alan ilçe siyasi parti temsilcileri, vatandaşların Kurban Bayramını kutladı. Bayram dolayısıyla dilek ve temennilerde bulunan siyasi parti temsilcileri, birlik ve beraberlik mesajı verdi. 

‘’SILA-İ RAHİM YAPMAK DİNİMİZİN EMRİ’’

Programın son konuşmacısı ise Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer oldu. Bayramların birleştirici bir güce sahip olduğunu dile getiren Kaymakam Yüzer, ‘’Bayramlarda Sıla-i rahim yapmak dinimizin de emrettiği bir husus. Kapaklımız da çok fazla göç alan bir ilçe olduğu için sizlerin de hissettiği üzere Kapaklı’daki nüfusun çok büyük bir oranı memleketine gitti. Fakat geri gelecekler. Bugün gördüğünüz üzere hepimiz hiçbir siyasi ayrım gözetmeksizin buluştuk, tüm siyasi partilerimizin temsilcileri burada. Memleket ve etnik köken fark etmeksizin buluştuk. Nasıl ki bizleri birleştiren İstiklal Marşımız, bayrağımız, dilimiz varsa; dini bayramlarımız da bizleri birleştiren bir husustur. Bu nedenle ben hepinizin bayramını tekrar kutluyor, ailenizle nice mutlu ve sağlıklı bayramlar diliyorum.’’ İfadelerini kullandı. 

KATILIM YOĞUN OLDU

Recep Güven Parkı’nda düzenlenen programa Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi, Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Emre Atasoy, Siyasi Parti Temsilcileri, STK Temsilcileri ve  çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.