Kapaklı Gazetesi - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, “Türk Milleti’nin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı’nı kazanarak, bunu Cumhuriyetle taçlandırdığı günün 99. yıldönümünü kutlamanın gurur ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz.” dedi.
Vali Yıldırım mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:
“Milletimizin bağımsızlık konusundaki azim ve kararlılığı sayesinde kazanılan Kurtuluş Savaşımız, Milletimizin geleceğini belirlemiş ve Cumhuriyet idaresini kurulmasına vesile olmuştur. 
Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun idare olan Cumhuriyet idaresi, getirdiği yenilikler ve atılımlar ile Türk Milleti’ne yeni ufuklar açmış, ekonomik, sosyal ve siyasal yaşantımıza bir dinamizm getirerek tarihimizin en büyük çağdaşlaşma hamlesi olmuştur.
Türkiye Cumhuriyeti, her geçen gün güçlenen ve gelişen, kurum ve kuruluşlarıyla muasır medeniyetler üzerine yükselme ülküsünü gerçekleştirmek için emin adımlarla ilerlemektedir.
İstiklal Mücadelesindeki başarımızı nasıl birlik ve beraberliğimize borçluysak, bugün de önümüze çıkabilecek engelleri aynı duyguyla aşacağız. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet var olmaya devam edecek, ilerlemesine, gelişmesine ve güçlenmesine hiçbir güç engel olamayacaktır. 
Bu vesileyle, Cumhuriyet Bayramı’nızı en içten duygularımla kutluyor; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, gazilerimizi, canlarıyla bu toprakları bize vatan yapan Şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

Başkan Yüceer, devam eden çalışmaları yerinde inceledi Başkan Yüceer, devam eden çalışmaları yerinde inceledi