Kapaklı Gazetesi - Tam kapanma sürecinde kurulacak olan pazar yerlerine vatandaşların gitmekte zorluk çekeceğini söyleyen İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, “Atatürk ve Karaağaç Mahalleleri’nde kurulacak pazara diğer mahallelerimizden vatandaşlarımız nasıl gidecek?” diye sordu.

Kapaklı Belediyesi, İçişleri Bakanlığının yayımladığı ‘pazar yerleri’ genelgesi kapsamında 8 Mayıs ve 15 Mayıs tarihlerinde ilçede 2 noktada semt pazarı kurulacağını duyurdu. Duyurunun ardından semt pazarlarının kurulacağı noktalara uzakta oturan vatandaşlar, duruma tepki gösterdi. Konuyla ilgili basın açıklaması yapan İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin ise, Bahçelievler ve İsmetpaşa Mahalleleri’nde de semt pazarı kurulması gerektiğini vurguladı.

“NASIL GİDECEKLER?”

Merkeze uzak mahallelerdeki vatandaşların, pazar yerlerine ulaşımının imkansız olduğunu söyleyen Çetin, “14 mahallesi, 130 bin nüfusu ve Kapalı bir Pazar yeri olmayan Kapaklı ilçemiz için yerel yöneticilerimize soruyoruz; Genelgelerde belirtildiği gibi evlerine en yakın pazar yerine gidip gelmelerine izin verilmiş ve 26/04/2021 tarihli genelgede engelli vatandaşlarımız hariç araç kullanılmasına izin verilmemiştir. Atatürk Mahallesi'nde ve Karaağaç'ta kurulacak pazara diğer mahallelerimizden vatandaşlarımız nasıl gidecek? Özel araçlarını kullanabilecek mi?” dedi.

“BAHÇELİEVLER VE İSMETPAŞA MAHALLELERİNE NEDEN PAZAR KURULMUYOR?”

Daha fazla pazar yeri açılmasının önünde hiçbir engel olmadığına dikkat çeken Çetin, “Aynı genelgede pazar yerlerinde oluşabilecek yoğunluk göz önünde tutularak kaymakamlıkların koordinasyonunda mahalli idareler tarafından gerekli tedbirlerin alınması, bu amaçla mevcut pazar yerlerinin genişletilmesi ve/veya ilave Pazar alanlarının oluşturulması karar verilmesine karşılık nüfusu 10 binlerin üstünde olan, mahallede cadde üstünde pazar yerleri belli olan Bahçelievler ve İsmetpaşa Mahallelerimizde neden pazar yeri kurulmuyor?” ifadelerini kullandı.

“GERÇEKÇİ BİR ÇÖZÜM OLACAKTIR”

Konuyla ilgili Kapaklı Belediyesi yetkililerine seslenen Başkan Çetin, “İlçemizde 8 Mayıs ve 15 Mayıs Cumartesi kurulacak iki pazarın yeri de ne yazık ki, evlerin ve işyerlerinin kapılarının önünde cadde üstünde kurulacaktır. 130 bin nüfuslu bir ilçede cadde içinde kurulu pazar içinde sosyal mesafeye uyulması nasıl sağlanacak. İlçemiz Yerel Yöneticilerinin yapacakları planlama ile acil olarak, hizmet noktasında bu soruların cevaplarını çok değerli Kapaklı halkına bildirmesini, 8 Mayıs ve 15 Mayıs Cumartesi günleri kurulacak Pazarın diğer mahallelerimize mesafe olarak uzak olan ve nüfusları yoğun olan Bahçelievler ve İsmetpaşa Mahallelerimizde de ilave olarak pazar kurulması daha gerçekçi bir çözüm olacaktır.” diyerek açıklamasını noktaladı.