Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Kartalspor’un yönetimi el değiştirdi. Altyapı sorumluluğunu yapan ve Kapaklı Altay Futbol Okulları’nın sahibi olan Ümit Saraç kulübün yeni başkanı olurken, tanınmış iş adamlarından Oğuz Özbek, Çerkezköy esnaflarından Kemal Topcu, Özkan Aşık ve Turhan Kurt gibi isimler de yönetime dahil oldu.

Kartalspor’da yeni yönetim hızlı başladı. Altyapıda yeni bir oluşuma gittiklerini belirten yeni Kulüp Başkanı Ümit Saraç, önümüzdeki 5 yıl A takım düzeyinde bir oluşum yapmayacaklarını, tüm yatırımın altyapıya yapılacağını ifade etti. Altyapıda en büyük oyuncularının 12 yaşında olduğunu söyleyen Başkan Saraç, takımın iyi bir eğitim ve 3-5 yeni takviyeyle her yıl şampiyon olabilecek güçte olduğunu belirtti.

‘’A TAKIMIMIZDA KENDİ KAYNAKLARIMIZI ORTAYA KOYACAĞIZ’’

Hedeflerinin yurt içinde yapılan ve Türkiye’deki tüm scaut ekibinin orada olduğu ulusal turnuvalara katılmak olduğunu söyleyen yeni Başkan Saraç, ‘’Amacımız oyuncularımızı tüm ülkeye tanıtıp onların daha iyi eğitim alabilecekleri kulüplere göndermek. Ben beden eğitimi öğretmeni olarak da görev yaptım, bu işin mutfağından geliyorum. Tamamı altyapıda olan çocuklarımızı akademi takımlarına göndermek ve 5 yıl sonra kuracağımız ilk A takımı oluşumunda kendi öz kaynaklarımızı ortaya koymak.’’ dedi.

‘’NEDEN YABANCI OYUNCU OYNATALIM?’’

Kapaklı’da genç yeteneklerin önünü açmak istediğini dile getiren Saraç, ‘’Kapaklı’da A takım düzeyinde oynayabilecek çocuklar varken niye İstanbul’dan yahut yurtdışından gelen oyuncuları oynatalım ki? Bu konuda esas olan oyuncuyu okuyabilmek, onun eksiklerini görebilmek. Gerekirse bireysel tavsiyelerle onu müsabakada oynayabilecek düzeye getirmek.’’ diye konuştu. 

‘’AMACIMIZ BİR ÖĞRENCİYE KILAVUZ OLABİLMEK’’

Altay Futbol Okulları’nın da eğitime devam edeceğini belirten Başkan Saraç, ‘’Buradaki diğer hedefimiz ise Altay Futbol Okulları’nda yetişen ve gelecek vaat eden sporcuları keşfedip Kapaklı Kartalspor bünyesinde oynatabilmek. Ayrıca okullarımızda üst düzey bir tarama yapacağız. Amacımız bir öğrencimizin hayatına küçük bir dokunuş yapabilmek, ona kılavuz olabilmek. Onun hayallerini gerçekleştirmesine yardımcı olmaktır.’’ Diyerek açıklamasını noktaladı.