Yerel seçimler için bir süredir sahalarda boy gösteren Cumhur İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı Mustafa Çetin, 28 Şubat Cuma günü saat 20:00'da Kömürköylüler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne ziyaret gerçekleştirdi. Dernek lokalinde düzenlenen toplantıya AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ercan Üçel, Kömürköylüler Dernek Başkan Vekili Çağlar Bütün, Kömürköylüler Dernek Yönetimi, 26. Dönem Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Cumhur İttifakı Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Adayları ve dernek üyeleri katılım gösterdi.

ADEM ERMİŞ'İ ANDI

Programın ilk konuşmacısı ev sahipliği yapan Kömürköylüler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Vekili Çağlar Bütün oldu. Bütün konuşmasında; ''Bugün amansız bir hastalık sonucu kaybettiğimiz fakat derneğimizin kurulmasında çok emeği geçen can abim Adem Ermiş'i yad ederek sözlerime başlamak istiyorum. Bugün Adem abinin bizi gördüğünü biliyorum, o bizi izliyor. Derneğimizin hedefleri doğrultusunda ilerlediğini görüyor ve izlediğine inanıyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun. Abim, emanetin emanetimizdir. Allah rahmet eylesin.'' dedi. 

''BAŞARILAR DİLERİM''

Yerel seçimlerde aday olan herkese başarılar dileyen Başkan Vekili Bütün, ''Tüm meclis üyelerimize ve Başkan Adayımıza çıktıkları bu yolda başarılar diliyoruz, Allah yar ve yardımcıları olsun. Bugün burada işini gücünü bırakıp katılım gösteren misafirlerimize teşekkür ediyorum. Makamların en güzeli olan gönül makamına beni yerleştirmiş olan ülküdaşlarım, dava arkadaşlarım var olsun. Ailemin tek evladıyım. Bir ağabeyim ya da kardeşim olmadı ama bu camia bana ne abi ne kardeş arattı. Hepinizi seviyorum. Siyasi bir kimliğimiz olsa da bugün siyaseti misafirlerimize bırakacağım.'' diyerek konuşmasını tamamladı.

VATANDAŞLARA HİTAP ETTİLER

Ardından MHP Kapaklı İlçe Yönetimi adına Cumhur İttifakı Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Adayı Serkan Genç söz aldı. Yerel seçimlerde MHP Teşkilatları olarak Mustafa Çetin'i destekleyeceklerini söyleyen Genç, Kapaklı'ya hizmet etmek için yola çıktıklarını kaydetti. 

''AYRIM YAPMADAN DESTEK OLMANIZI İSTİYORUM''

Programın bir diğer konuşmacısı Cumhur İttifakı Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Adayı Selvi Acet oldu. Sözlerine kendini tanıtarak başlayan Acet, ''Kendim Kömürköylü Büyük Elmas'ın torunuyum ve Ahmet Acet'in kızıyım. Sizlerin de bir evladı olarak hissediyorum. Süleyman Acet'in kardeşiyim ama sizlerin de bir kardeşi olarak hissediyorum. Bu anlamda ayrım yapmadan, beni de sahiplenmenizi ve çıktığımız bu yolda bizlere destek olmanızı istiyorum. Ayaklarınıza sağlık, Allah'a emanet olun.'' ifadelerini kullandı.

''MANDA VE HİMAYEYİ KALDIRALIM''

Acet'in ardından 26. Dönem AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan katılımcılara hitap etti. Yerel seçimlerin bir beka meselesi olduğunu söyleyen eski Milletvekili Doğan, ''Bu seçimler beka meselesidir, bu yüzden bugün burada bir aradayız ve birlikte hareket ediyoruz. 24 Haziran'ın üzerinden tekrar geçeceğiz. Kapaklı, Türkiye'nin bir örneği ve mutlu mesut bir hayat sürüyoruz. Fakat gerektiği gibi yatırımları halkımız ile buluşturamıyoruz. Hükümetin, devletin verdiği yatırımların yerelde bir vücut bulması gerekiyor. Ben bunu daha önce de dile getirmiştim. Artık manda ve himayeyi kaldırmalıyız. Bu sizlerin elinizde. Genç, doğru bir başkan adayımız, meclis üyelerimiz, teşkilatımız var. Bu ekiple Kapaklı'yı kimsenin tutamayacağını düşünüyor, desteklerinizi bekliyorum.'' şeklinde konuştu.

''ADIM ADIM İLERLİYORUZ''

Programın son konuşmacısı ise Cumhur İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı Mustafa Çetin idi. Sözlerine Millet İttifakı'nın Kapaklı adayı İrfan Mandalı'yı eleştirerek başlayan Çetin, ''31 Mart’a adım adım ilerliyoruz. Biz gittiğimiz her yerde gözlerde bir parıltı görüyoruz. Allah’ın izniyle çok yakın bir zamanda 31 gün sonra bir müjdeyi de sandıktan alacağız. 15 yıldır görevde olan yerel yönetimlerimizin artık ona inanmayan itibar etmeyen seçmenleri var. Haliyle meydanları, salonları dolduramıyor. Belediye personelini ve yakınlarını salonlara çağırıyorlar. Otobüslerle başka yerlerden insan taşıyorlar.'' dedi.

''BUNLARIN HİÇBİRİNİ GERÇEKLEŞTİRMEDİ''

Seçim öncesi verilen vaadlerin tutulmadığını iddia eden Başkan Adayı Çetin, ''Son 15 gün kala her şey meydana çıkacak. Belediye Başkanımız 3 dönem çıktı vaatler verdi. Kitapçıklar bastırdı. Bunların hiçbirini gerçekleştiremedi. Artık bakıyorum da Kapaklı’nın dışına çıkmış Kömürköye hizmet yapacağım diyor. Kendisi birkaç yerde konuşmalarında bizi yasaları bilmemekle suçluyor. Su sorunu olunca TESKİ’ye gidin diyor. Yol Sorunu oluyor Büyükşehir diyor. Ulaşım sıkıntısında UKAME diyor. Her şeyi bir yere bahane üretiyor. Hizmet etmek isteyen kişi bahane üretmeden hizmet etmeli. Bizler bahane üretmeden çözüm üreteceğiz.” ifadelerini kullandı.

“5 YILLIK BİR TATİLE GÖNDERECEĞİZ''

Çetin, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; “Bana, sen Büyükşehir yasasını bilmiyorsun diyor. Ben neyin nereye bağlı olduğunu biliyorum. Bizler diyoruz ki, sen belediye başkanısın. Sen bu şehre hizmet etmek için orada oturuyorsun. Doğumdan ölüme kadar bu şehirde yaşayan herkesin sorunlarıyla ilgilenmek zorundasın. O zaman da diyor ki sen yasa bilmiyorsun, kanun bilmiyorsun. Bu kanuna göre ben burada oturmaya devam edeceğim diyor. Bir 5 yıl daha oturursam yine aynı şekilde devam edeceğiz diyor. Bende diyorum ki bizler hep beraber seni 5 yıllık bir tatile göndereceğiz. Kapaklı’nın artık zaman kaybetmeye tahammülü yok.” 

''HİZMETİ ALMADAN GELMEYECEĞİZ''

Belediyenin bir aile şirketi gibi yönetildiğini söyleyen Çetin, “Hangi kapıyı çalmamız, hangi kapıya gitmemiz gerekiyorsa oraya gideceğiz. Hizmeti almadan gelmeyeceğiz. Mevcut belediye başkanımız zamanının çoğunu yurt dışında çeşitli bahanelerle geçiriyor. Başkan Kapaklı’yı hak etmiyor. Bizi rahatsız eden bir diğer konu ise. Belediyeyi bir aile şirketi gibi kullanıyor. Biz Allah’ın izniyle ben değil biz diyerek hareket edeceğiz. Mustafa Çetin bu işin sadece bir sembolü. Arkada çok büyük bir mutfak ekibi var. Büyük bir beyin takımı var. İnşallah göreve geldiğimizde hem Kapaklı’yı şehir yapacağız. Hem de vatandaşlarımız sorunlarıyla hemhal olacağız. Onun yapamadığı 41 projeyi de biz yapacağız.” diye konuştu.

“2 YIL İÇERİSİNDE ALTYAPIYI BİTİRECEĞİZ”

2 yıl içerisinde Kapaklı'nın altyapı problemini sonlandıracağını iddia eden Çetin, şunları söyledi; “Kapaklı’da uzun yıllardır bir özlem var. Bu özlemin adı hizmet. Kapaklı’da gittiğim evlerde, gittiğim programlarda, karşıma kim çıkıyorsa 10 kişiden sekizi şunu söylüyor; ‘Kurtarın bizi’ Bizler bu sene tüm vatandaşlarımızı kurtaracağız. Vatandaşlarımızın beklediği özlemi takip ediyoruz. Gereken projeleri not alıyoruz. Kapaklı’da vatandaşlar çok bir şey istemiyor. Yollar en büyük sorun, keza kaldırımlar aynı şekilde. Eşiniz çocuğunuzla gidebileceğiniz 2 tane yer var. 116 bin nüfusu olan Kapaklı’ya bunlar reva değil. Biz bunların hepsini görüyoruz. 25 yıldır ben bu işin içindeyim. Sizlerin desteğiyle bu işi bitireceğiz.  Seçildiğim takdirde Kapaklı’yı 5 yıl sonra tanıyamayacaksınız. İki yıl içerisinde Kapaklı’nın altyapısını bitireceğiz. Sosyal tesisleri hep birlikte inşa edeceğiz. Göreve geldiğimizde sizlerle 14 mahallemizi gezeceğiz. Sizlerin sorunlarını sıkıntılarını yerinizde dinleyeceğiz.”

“TÜRK BAYRAĞI İLE OY AVCILIĞI YAPIYOR”

Son olarak Başkan Mandalı'yı 'Oy Avcılığı' yapmakla itham eden Çetin, “Salonlarda Türk Bayrağı dağıtıyor. Bizim Mili değerimiz olan Türk Bayrağımızı siyasi malzeme olarak kullanıyor. 15 Temmuz’da bizler meydana inerken, o yoktu. Şimdi almış Türk bayrağı ile meydanlarda oy avcılığı yapıyor. Kendisini esefle kınıyoruz. 3 dönemdir yaptığı bir uygulama var. Betonların üzerine yol yapmaya çalışıyor. 31 Mart akşamından sonra 1 Nisan ile değişim hep beraber başlatacağız.” dedi.

Çetin'in konuşmalarının ardından program noktalanırken, Başkan Adayı, Meclis Üyesi Adayları ve katılımcılar dernek lokali önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.