Kapaklı Belediye Meclisi, Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısını 4 Kasım 2015 Çarşamba Günü Belediye Meclis Salonunda Gerçekleştirdi.

MANDALI “BİRLİKTE HAREKET EDELİM”
Toplantı öncesi konuşan belediye başkanı İrfan Mandalı 1 Kasım seçimlerinin ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ederken, ilçenin çevre yolu sorunu, eğitimdeki derslik sorunu ve ilçeye bir Üniversite kazandırılması konusunda Ak Parti ilçe teşkilatı ile birlikte hareket ederek devlet yatırımlarından yararlanmak istediklerini söyledi.

GÜNDEM MADDELERİ OY BİRLİĞİYLE GEÇTİ
Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında toplanan meclis toplantısı açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşu ile devam ederken, Daha sonra belediye hisselerin hisse ortaklarına satılması konusu oy birliğiyle karara bağlandı.

Diğer bir gündem maddesi olan büyükşehir bütçesinden gelen 11 Trilyonluk kaynağın belediyedeki diğer kalemlere aktarılması konusu da meclis tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

Değirmenci Spor Kulübü tarafından verilen dilekçeyle Kick Boks Türkiye şampiyonasında dereceye giren sporcuların ödüllendirilmesi konusu ise oy birliğiyle plan bütçe komisyonuna havale edildi.

Toplantının son bölümünde Kapaklı’nın hükümetten yeterince hizmet alamadığını tekrarlayan belediye başkanı İrfan Mandalı, Ak Parti ilçe teşkilatı ile birlikte hareket ederek gerekli yatırımları ilçemize getirme teklifinde bulunurken, birlikte Ankara’ya gitme teklifinde bulundu.

DEMİR “ BU OKULLARI KİM YAPTI? ”
Ak Parti grubu ise Kapaklı’nın bugüne kadar devletten yatırım almadığının doğru olmadığını söylerken, Buna cevaben konuşan Ak Partili belediye meclis üyesi İrfan Demir, “Kapaklı belde olduğu dönemde Çerkezköy’e bağlı iken tüm devlet yatırımlarını Çerkezköy üzerinden aldı. Bugün de Kapaklı’da bir sürü okul yapıldı. Bunları Kim yaptı? “ sorusunu yöneltti.

ÇETİN “DAHA FAZLA İKTİDAR MİLLETVEKİLİNE İHTİYAÇ VAR”
Ak Parti belediye meclis üyesi Mustafa Çetin ise yıllardır Trakya bölgesinin hem belediyelerden hem de hükümetlerden yeterli hizmeti alamadığının kısmen doğru olduğunu söylerken, “ Yıllardır iktidardan yana milletvekili sayımız az olduğundan eksiklerimiz var. Türkiye’de maalesef siyaset böyle oluyor. Burada iktidar milletvekilleri sayısı çoğalırsa şuanda 3 oldu onları daha çok çalıştıracağız ama Bu işin realitesi gerçekten bu. Vatandaşlarımızın tercihlerine saygı duruyoruz fakat 6 tane Ak Parti milletvekili olsa 2 Vekilin Tekirdağ’a getireceği hizmetle, gelecek hizmet eşit olmaz” dedi.

DSCF5850 DSCF5851