Özel Başakşehir Ortaokulu Okul Müdürü Aylin Arda, yaptığı açıklamada modern ve yenilikçi bir eğitim anlayışı ile faaliyetlerini sürdürdüklerini belirtti. Arda, "Her çocuk özeldir ve keşfedilmeyi bekler" anlayışıyla hareket etmekteyiz.” Dedi.

“ÖĞRENCİYE KENDİNİ BULMA YOLUNDA ÖNCÜLÜK EDER”

Başakşehir Koleji’nin insani değerler doğrultusunda eğitim-öğretim gerçekleştirdiğini belirten Arda, “Başakşehir Koleji, 2015'ten beri var olan değerleriyle, modern ve yenilikçi bir eğitim anlayışını sürdürmektedir. Bu eğitim anlayışı, Atatürk’ün dediği gibi: “En önemli görevimiz olan Milli Eğitim’de mutlaka başarılı olmak zorundayız. Ancak bu şekilde bir ulus aydınlığa kavuşabilir.” (1922)düşüncesi doğrultusundadır.

Başakşehir Koleji kendisine emanet edilmiş olan çocukların hizmetindedir. İnsani değerler doğrultusunda, öğrenci merkezli, uygun ve sürekli kendini yenileyen bir eğitim-öğretim gerçekleştirmektedir. "Her anlamda kaliteli bir yaşam için öğreniriz." deyişini temel alır. Okulumuz öğrenciye kendini bulma yolunda öncülük eder.” Dedi.

“HER ÇOCUK ÖZELDİR VE KEŞFEDİLMEYİ BEKLER”

Arda açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Özel Başakşehir Ortaokulu Okul Müdürü olarak; bundan sonraki süreçte de hedefimizin çocuklarımızın okul başarısına önem veren, onlar için en iyi eğitim ve öğretim şartlarını sağlayan ve onlarda öğrenme arzusunu uyandıran, dünya hakkındaki sorulara cevap vermelerine imkan veren modern bir eğitim anlayışının oluşması için gayret sarf etmek olduğunu kendimize olan güvenimizle yinelemek istiyorum.

Eğitim anlayışımızda, her çocuğun ayrı bir birey olduğunu kabul edip her bir öğrencimizi ayrı ayrı ele alıp, her birine ayrı özen ve dikkati gösteriyoruz ve göstermeye devam edeceğiz. Öğretmenlerimiz insancıl, bilimsel, kültürel, dilsel, fiziksel, ahlaki ve medeni değerlerin tam ve dengeli bir biçimde öğretilmesini içeren bir eğitim anlayışı sunmaktadır.

"Her çocuk özeldir ve keşfedilmeyi bekler" anlayışıyla hareket etmekteyiz.

Öğrencilerimizi aileleri ile birlikte şekillendirmek istiyoruz. Öğretmenlerimiz öğrencilerin kendi düşüncesini geliştirmeye teşvik eder ve onu gelecekte bulunmak istediği konuma yönlendirir.

Eğitim ve öğretimde iddialıyız. Bu süreçte amacımız öğrencilerimize onları güvenle geleceğe taşıyacak bir yol sunmaktır.”