FETÖ Terör Örgütü üyesi iddiası ile gözaltına alınan ve pasaportuna el konularak adli kontrol şartı ile serbest bırakılan Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in serbest kaldıktan sonra görevine dönmesi ve personelle gülerek tokalaşması tepkilere neden oldu.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ensar Nişancı’nın da aralarında bulunduğu toplam 6 şüpheli gözaltına alınmıştı. Rektör Şimşek ve 4 kişi adli kontrol kararı ile mahkemeden serbest bırakılmıştı. 1 kişi ise savcılık serbest kalmıştı. Rektör Şimşek’in evinde yapılan aramada ele geçirilen pasaportuna ise el konuldu.

Şimşek adliye çıkışı makam arabası ile evine götürüldü. Şimşek serbest kaldıktan sonra 28 Haziran günü üniversitede personelle bayramlaşma töreni düzenlendi. FETÖ’den adli kontol şartı ile serbest kalan yardımcısı İhsan Soysal ile personelle tokalaşan Şimşek’in gülerek fotoğraflarının basına servis edilmesi tepki çekti. Bazı vatandaşlar sosyal medya hesaplarından ’15 Temmuz Şehitleri’nin kemikleri sızladı’ şeklinde yorumda bulundu. FETÖ’den gözaltına alınan Rektör Şimşek’e YÖK tarafından herhangi bir işlem yapılmaması dikkat çekti.