Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Devlet Hastanesi önünde bir basın açıklaması düzenleyen Türk Sağlık Sendikası Tekirdağ Şube Başkanı Yalçın Gür, ‘’Kapaklı Hastanesinde temsilci arkadaşımız ve üyelerimize mobbing uygulanmakta, sistematik bir şekilde baskı yapılarak birilerine hizmet edilmektedir.’’ dedi.

İddialara göre, bir süredir Kapaklı Devlet Hastanesi’nde çalışmakta olan Türk Sağlık Sendikasına bağlı bir personele, hastane yönetimi tarafından türlü cezalarla mobbing uygulanıyordu. Konuyla ilgili hastane önünde bir basın toplantısı düzenleyen Türk Sağlık Sendikası Tekirdağ İl Yönetimi, hastane yönetimine seslendi. Basın açıklamasına Türk Sağlık Sendikası Tekirdağ Şube Başkanı Yalçın Gür, Türk Kamu Sendikası Tekirdağ Şube Başkanı Kamuran Varma ve MHP Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün ile yönetimi katılım sağladı.

‘’YANDAŞ SENDİKACILIK SEVDASINA TUTULMALARI SIKINTILIDIR’’

Hastane yönetimi ‘yandaşlık’ ile suçlayan Türk Sağlık Sendikası Tekirdağ Şube Başkanı Yalçın Gür, ‘’Türkiye’nin terörle verdiği çetin mücadele, iç ve dış güçlerin ülkemizi bölmeye yönelik gayretlerinin karşısında milli birlik ve beraberlik özellikle siyaset kurumu tarafından sıkça vurgulanmaktadır. Bu vurguda kimsenin ayrımcılık yapmaması, özellikle kamuda bu tür ayrımcılık yapanların iyi niyetli olmadığı hatta kripto olarak bile değerlendirileceği ifade edilmiştir. Türkiye sevdasını, emeğinin önüne koyan bir sivil toplum örgütünün mensubu olarak bizler; bu anlayışa dikkat ettik ve zedelenmemesi adına gayret gösterdik. Biz böylesine hassas davranırken ne yazık ki bazı idarecilerin hala yandaş sendikacılık sevdasına tutulmalarını, ayrım ve ötekileştirme yapmalarını görmek çok sıkıntılıdır. Sabrımızı zorlayıp, bardağı taşıranlar aynı zamanda milli birlik ve beraberliğe zarar verdiklerinin farkında mıdırlar? Böylesine talihsiz bir durum ne yazık ki Tekirdağ’da yaşanmakta ve iş çığırından çıkmış bir haldedir. Kapaklı Hastanesinde temsilci arkadaşımız ve üyelerimize mobbing uygulanmakta, sistematik bir şekilde baskı yapılarak birilerine hizmet edilmektedir.’’ dedi.

‘’CEZAYI İPTAL ETTİRDİK’’

Kapaklı Devlet Hastanesi yönetimi tarafından sendikalarına bağlı personele haksız cezalar verildiğini öne süren Şube Başkanı Gür, ‘’Adaletlerinin terazisini ortadan kaldıran, personel arasında ayrımcılıkta sınırların zorlandığı ve alenen sendikamıza düşmanca bir tavır sergileyen bu şahıslarla ilgili gereği yapılmalıdır. Hastane idarecileri temsilci arkadaşımıza düzmece soruşturmalar açmakta ve cezalar vererek bezdirme politikası izlemektedirler. Bunu nereden biliyoruz, verilen cezaya itiraz edip Valilik İl Disiplin kuruluna taşıdık. Vali yardımcısının başkanlık ettiği İl Disiplin Kurulu üyelerine gerekli belgeler ile savunmaları yapıp oy birliği ile verilen cezayı iptal ettirdik. Bunu kabullenemeyen idareciler ne yaptı? Yasal olmadığını bile bile temsilcimize geçici görevlendirme çıkarttı. Onun gereğini de yaptık, yakında görecekler.’’ İfadelerini kullandı.

‘’YÜREKLERİ YETMEZ’’

Son olarak hastane yönetimine seslenen Gür, ‘’Devletimiz tarafından kendilerine verilen idareci koltukları; halka kaliteli sağlık hizmeti vermeleri, adaletli olmaları ve çalışanlar arasında sendikal ayrımcılık yapmamaları için verilmiştir. Eğer niyetleri sendikacılık yapmak ise idareci kimliklerini bırakıp sendikacı olarak karşımıza çıksınlar ama bunu yapmaya yürekleri yetmez. Unutmasınlar ki bu koltuklar gelip geçicidir. Biz sendikal rekabeti her zaman savunuruz ve isteriz ama ayrımcılık ve ayrıcalık gibi kamu çalışma düzeni ve huzurunu bile bozan uygulamalara asla müsamaha göstermeyiz. Buradan açıkça söylüyoruz ki; hiç kimse idarecilikle sendikacılığı karıştırmasın ve makamını kullanarak bu işlere kalkışmasın. Açıkça ilan ediyorum ki bu kişiler hakkında Ankara da dahil olmak üzere ilgili yerlere gerekli müracaatlar yapılacaktır. Bu işi yapanları devletin en yüksek mercilerine kadar ileteceğiz.’’ Diyerek açıklamasını noktaladı.

‘’EZİLMİŞ HERKESİN ARKASINDA DURACAĞIZ’’

Gür’ün açıklamalarının ardından MHP Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün de, mobing gören memurun yanında olduklarını ifade ederek; ‘’Türk Kamu sendikalarının hepsinin arkasında duracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bugün Türk Sağlık Sendikasının arkasındayız, yarın Türk Kamu Sendikasının da arkasında olacağız. Bunun sendikalarla da alakası yok, ezilmiş herkesin arkasında duracağımızın teminatı Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı İlçe Başkanlığı’dır. Liyakatla hareket edilmediği sürece, o makamlara gelen liyakatsiz kişilerin bu ülkede devrim yapmaya kalktığını gördük. Liyakati olan herkesin arkasında duracağımıza söz veriyorum.’’ dedi.