Kapaklı Gazetesi - Geçtiğimiz günlerde müdürlük görevini yürüttüğü Kapaklı İmam Hatip Ortaokulu’nda öğrencileri kapıda çikolata ile karşılayarak gündem olan Yusuf Taşkıran’ın, sosyal medya hesabından siyasi propaganda yapmasına tepki yağdı.

Öğrencileri çikolata ile karşılayarak gündem olan Kapaklı İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Yusuf Taşkıran, siyasete de el attı. AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ercan Üçel’in Genel Merkez tarafından görevden alınmasını protesto eden Taşkıran, sosyal medyadan bileklerini kesmiş bir insan fotoğrafı paylaşarak Üçel’in görevden alınmasını AK Parti’nin Kapaklı’da intihar etmesi şeklinde yorumladı. Bununla da yetinmeyen okul müdürü Taşkıran, Üçel’in görevden alınmasını protesto etmek amacıyla sosyal medyada Ercan Üçel’in fotoğrafını paylaştı.

TEPKİ YAĞDI

Taşkıran’ın siyasi paylaşımlar yapmasına ise kullanıcılar tarafından tepki yağdı. Memuriyet hayatını sürdüren Taşkıran’ın eğitim camiasında bulunması ve özellikle AK Parti’ye ilişkin propaganda içeren paylaşımlar yapması akıllara ‘Okul müdürü mü? Siyasetçi mi?’ sorusunu getirdi.

SİYASİ PAYLAŞIMIN CEZASI NE?

'Tarafsızlık ve Devlete Bağlılık' başlıklı 7'nci maddesiyle devlet memurlarının, siyasi partilere üyeleği, siyasi partiler lehine ya da aleyhine siyasi paylaşımlarda bulunması, insanları herhangi bir siyasi parti, yararını veya zararını hedefe oturtan davranışta bulunmaları yasaklanıyor. Memurların; İnsanları, dil, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep gibi ayırım yapmaları, siyasi- ideolojik beyan ve eylemde bulunmaları halinde, 125'nci maddeye göre ‘Kademe İlerleme' cezası ve suçun niteliğine göre de memuriyetten men cezası verilebiliyor.