Kapaklı Gazetesi - Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemlere duyarsız kalan bazı sorumsuz vatandaşlar, toplu taşımalarda adeta tehlike saçıyor. Sosyal mesafe alanını korumak, maske ve eldiven takmak gibi temel kuralları çiğneyen kişiler, diğer vatandaşların da hayatını riske atıyor.

Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı ülkemizde birçok güvenlik önlemi alınarak salgınının yayılması engelleniyor. İçişleri Bakanlığı tarafından risk grubunda bulunan 65 yaş üzeri ve kronik hastalığı bulunan vatandaşların sokağa çıkması yasaklanırken, diğer vatandaşlara da sosyal alanlarda toplu bulunulmaması konusunda çağrılar yapılıyor. Çağrılara aldırış etmeyen duyarsız vatandaşlar ise kendi sağlığının yanı sıra toplum sağlığını da tehlikeye atmaya devam ediyor.

DOLMUŞLAR VE FABRİKA SERVİSLERİ RİSK TAŞIYOR

Birçok yerde sosyal mesafe (1 metre) kuralına uyulurken, toplu taşıma araçlarında ve fabrika servislerinde bu kuralın çiğnendiği göze çarpıyor. Ayrıca dolmuş ve fabrika servislerinde maske ile eldiven kullanmak gibi tedbirlerin göz ardı edilmesi de vatandaşlarda tedirginlik yaratıyor. Konuya duyarlı vatandaşlar ise, ‘’Fabrika servislerinde ve toplu taşımalarda hiç kimsede maske yok. Allah korusun birinde virüs olsa bir otobüse, sonra fabrikaya, sonra Kapaklı’ya yayılır.’’ diyerek endişesini dile getirdi.