Kapaklı Gazetesi - Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, yayınlanan genelge ile faaliyetleri geçici olarak durdurulan esnaflara kolaylık sağlanması gerektiğini dile getirdi.

Esnafların Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan koronavirüs önlemlerine uymasının çok önemli olduğunu belirten Bozdağ, bu konuda hassasiyet göstermelerini rica etti. Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak bir ilaçlama firması ile anlaştıklarını kaydeden Başkan Bozdağ, 17 Mart itibari ile Çerkezköy, Kapaklı, Kızılpınar ve Veliköy’de ilaçlama ve dezenfekte çalışmalarına başlayacaklarını duyurdu.

“SİGORTA VE VERGİ DE KOLAYLIK SAĞLANMALI”

Faaliyetleri durdurulan esnaflara sigorta ve vergide kolaylık sağlanması gerektiğini belirten Başkan Ali Bozdağ, “İçişleri Bakanlığı’nın 81 ilin valiliklerine gönderdiği genelge kapsamında ilçemizde de bazı işletmelerin faaliyetleri geçici olarak durduruldu. Bu konuda Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu bakanlıkla paralel çalışmaktadır. Faaliyetleri geçici olarak durdurulan esnaflarımıza sigorta, vergi ve Bağkur’da çeşitli kolaylıklar sağlanması lazım.” şeklinde konuştu.

“ESNAFIMIZIN ÖNLEMLERE UYMASI ÇOK ÖNEMLİ”

Faaliyetlerini sürdüren bakkal gibi işletmelerde de alışveriş için içeriye aynı anda 2 veya 3 kişiden fazla kişinin girmemesi gerektiğini söyleyen Başkan Bozdağ, esnafların Koronavirüse karşı alınan önlemlere uymasının çok önemli olduğunu dile getirerek; “Tüm esnafımızdan istirham ediyorum. Bilgi almak istediklerinde bizi arayıp bizden bilgi alabilirler.” dedi.

“SÜRECİ SIKI TAKİP EDİYORUZ”

Esnaflara süreçle ilgili mesajla ulaşarak gerekli bilgilendirmeyi yaptıklarını da belirten Bozdağ, “Önümüzdeki süreci sıkı bir şekilde takip ediyoruz. Bu çalışmalarından dolayı hükümetimizi kutluyorum. Tüm esnafım adına Sağlık Bakanımıza ve hükümetimize teşekkür ediyorum. Sağlık Bakanımız sık sık televizyonda halkı bilgilendiriyor” dedi. Başkan Bozdağ, ilçe esnaflarını takip ettiklerini de belirterek, “Esnaflarımızı takip ediyoruz. Sıkıntı olunca müdahale ediyoruz. Halkımız hassasiyetle bu konunun üzerinde duruyor. Biz de gelen telefonları değerlendiriyoruz. Şu ana kadar bu konuyla ilgili bir kişi aradı. Esnaf ve Sanatkarlar Odası ekip olarak bütün personelimizle beraber bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.