8 Mart Cuma günü saat 17.00'da Pınarça Mahalle Meydanı'nda gerçekleştirilen programa Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Çiğdem Koncagül ve Mustafa Yel, Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Fevzi Bayram, Cumhur İttifakı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan, Cumhur İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı Mustafa Çetin, Partililer ve Pınarça halkı katılım gösterdi.

''BAKANIMIZ GEREKLİ AÇIKLAMAYI YAPACAKTIR''

Gerçekleştirilen toplantıda ilk söz alan isim Pınarça Muhtarı Özcan Bozkaya oldu. Protokol mensuplarını selamlayarak konuşmalarına başlayan Muhtar Bozkaya, ''Bugün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımızı mahallemizde misafir etmekten onur duyuyoruz. Pınarça Mahallemizde bundan 1 - 2 yıl önce Termik Santral davası çıkmıştı. Bu konuda gerekli açıklamayı Bakanımız Pınarça halkımıza aktaracaktır.'' dedi. 

''HALKIMIZA ZULMEDEN BİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ VAR''

Muhtar Bozkaya'nın konuşmalarının ardından Cumhur İttifakı'nın Kapaklı Belediye Başkan Adayı Mustafa Çetin Pınarçalılara hitap etti. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla tüm kadınların anlamlı gününü kutlayarak sözlerine başlayan Çetin, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; ''Burada 15 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı var. Maalesef halkımıza zulmeden, hizmetten mahrum eden, sadece yurtdışı gezileri ile zamanını geçiren bir belediye başkanımız var. Biz de kendisini halkımız ile beraber, 31 Mart akşamı 5 yıllık bir tatile göndereceğiz. Akabinde 1 Nisan itibariyle hizmeti başlatacağız.''

''HİZMET YAPMAK İSTİYORUZ''

Ardından Pınarçalı vatandaşlara vaadlerde bulunan Çetin, ''Burada bir Termik Santral mevzuu vardı ve bunun üzerine uzunca bir süredir siyaset yapıyorlar. Şimdi Bakanımız bu konuda gerekli açıklamayı yapacak. Biz buraya hizmet yapmak istiyoruz. İnşallah göreve geldikten sonra değişimi, gelişimi hep birlikte yaşayacağız. Burada tarihi bir çeşme var. Devletin önünde sizlere söz veriyorum, göreve gelir gelmez o tarihi çeşmeye sahip çıkacağız. Onun tarihi dokulara uygun bir şekilde restorasyonunu gerçekleştireceğiz. Pınarça'nın bitmeyen bir İmar çilesi var, inşallah onu da en kısa sürede çözeceğiz ve hizmeti size getireceğiz.'' dedi.

HALKI SELAMLADILAR

Çetin'in konuşmalarının ardından sırasıyla Cumhur İttifakı Tekirdağ Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Çiğdem Koncagül ve Mustafa Yel selamlama konuşmaları gerçekleştirdi. 

ERDOĞAN'DAN ÖRNEK VERDİ

Programın son konuşmacısı ise Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez oldu. Konuşmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını ileterek başlayan Bakan Dönmez, ''Önümüzde bir yerel seçim var. Bendeniz Genel Merkezimizin bize vermiş olduğu program kapsamında yaklaşık 2-3 haftada 15 ili gezdim. Bu süreçte adaylarımıza destek olmak için gezerek yurttaşlarımızla bir araya geliyoruz. Şunu samimiyetle ifade edeyim; muhalefet adaylarının elle tutulur hiçbir projesi yok. Kaynağının ne olduğu belli olmayan bazı sallamaları var. Hatta bazen kendisini hükümetin çeşitli kurumlarına kendini koyarak bazı vaadlerde bulunduklarına şahit oldum. Fakat belediyecilik AK Parti'nin işi. Biliyorsunuz ki Cumhurbaşkanımız ilk sınavını 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak vermişti. İstanbul'da seçim almak kolay bir iş değil. Ama halk kendisine güvendi ve 28 Mart'ta Başkan oldu. Bir yığın sorunla kısa sürede baş etmesini bildi. O zaman çöp, çamur, çukur, yolsuzluk ve susuzluk hat safhadaydı. Kısa süre içerisinde bunun üstesinden geldi. Baktılar ki 'Bu adamı biz tutamayacağız' dediler, hemen uydurma bir suçla mahkum etmeye çalıştılar. O mahkumiyet kararı kağıtlarda kaldı, sizin gönlünüzde mahkum edemediler. O zamanlar 'Muhtar bile olamaz' dediler, Başbakan oldu, Cumhurbaşkanı oldu. Sonra muhtarları toplayıp 'Ben Baş Muhtarınızım' dedi onlar da onu bağrına bastı.'' dedi.

''BUGÜN ELEKTRİK FAZLAMIZ VAR''

Türkiye'nin 2000'li yılların başından beri çok geliştiğini iddia eden Bakan Dönmez, ''Bakanlığım ile ilgili birkaç hususa değinmek istiyorum. Eskiden sık sık elektrik kesilirdi çünkü talebi karşılayacak üretim seviyemiz yoktu. Kısa süre içerisinde özel sektörü de teşvik ederek bu sorunun üstesinden geldik. Bugün fazlamız var. Son iki yılda elektrik ithalatımız, ihracatımızdan daha az. Ürettiğimiz elektriğin geçtiğimiz yıllarda %60-65'ini dışarıdan ithal ediyorduk. Geçtiğimiz yıl %50 oranıyla kapattık. Bu seneye %60 yerlilik oranı ile başladık.'' ifadelerini kullandı.

''PINARÇA'YI BU KONFORDAN MAHRUM ETMEYECEĞİZ''

Pınarça'ya doğalgaz getireceklerini vaad eden Bakan Dönmez, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; ''Doğalgaz 2000'li yıllarda yalnızca 5 büyükşehirde varken, bugün Trakya'nın da içinde bulunduğu 81 ile doğalgaz götürdük. 50 milyon vatandaş doğalgaz kullanıyor. 510 tane ilçeyi de doğalgaza kavuşturduk. Kapaklı da bu doğalgazdan faydalanan ilçelerden bir tanesi. İstanbul, Kocaeli, Düzce'den sonra tüm ilçelerine doğalgaz gidecek 4. ilimiz Tekirdağ olacak. Pınarça Mahallemizi de bu konfordan mahrum etmeyeceğiz, onlara da doğalgaz getireceğiz. Doğalgaz aramalarımız devam ediyor. İçinde bulunduğumuz bu coğrafya Anadolu'nun birçok bölgesine göre zengin bir bölge. Yaklaşık 2-3 hafta önce bu bölgede bir keşif yaptık. Burada çıkarttığımız gaz, 300 bin hanenin 10 yıl süreyle gaz ihtiyacınız karşılayacak seviyede. Araştırmalarımız devam ediyor. Trakya'da 'Kayaç Petrolü' bulmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah en kısa sürede buradan müspet bilgiler alarak müjdeli haberleri sizlerle paylaşacağız. ''

''TEKNİK VE EKONOMİK NEDENLERLE VAZGEÇTİK''

Son olarak Pınarça'daki Termik Santral projesi hakkında konuşan Dönmez, ''Türkiye'de Elektrik Santrali projesini başlattık ve bu kapsamda Çerkezköy'de de bir çalışma başlatıldı. Mühendislerimiz raporlarını hazırlayarak bakanlığımıza sundular. Ancak buradaki rezervin teknik ve ekonomik olarak bir santral işletmeye uygun olmadığı gerekçesiyle bu projeyi hayata geçirmekten vazgeçtik. Ancak duydum ki burada bazıları 'Biz istemediğimiz için olmadı' şeklinde beyanatlarda bulunmuşlar. Böyle bir şey söz konusu değil. Teknik nedenler nedeniyle bu çalışmayı yapamıyoruz. Anadolu'nun birçok yerinde bu çalışmalarımız devam ediyor. Kömür Santralleri artık eskisi gibi havayı kirletmiyor. Yeni teknoloji ile projelerimiz hayata geçiyor.'' dedi.