Kapaklı Gazetesi - Kapaklı, pandemide öğrencilerin eğitimini aksatmamak için kurulan EBA sisteminin kullanımında il birincisi oldu. Süreç boyunca EBA sistemine %93,03’lük bir katılım gösteren Kapaklı, kalan 11 ilçeyi geride bıraktı.

Koronavirüs salgını dolayısıyla okullar tatil edilirken, Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin eğitimlerini aksatmaması için EBA isimli uzaktan eğitim sistemini geliştirdi. Normalleşme sürecine girilirken Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü 11 ilçenin EBA kullanımı hakkında bir tablo oluşturdu. Oluşturulan tabloda sisteme katılım yüzdesi olarak Kapaklı ilk sırada yer aldı.

İŞTE 11 İLÇENİN SIRALAMASI

EBA ders kullanım oranlarını paylaşan Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 11 ilçenin sıralamasına ve kullanım oranlarına yer verdi. Paylaşılan verilere göre %93,03’lük katılım oranı ile Kapaklı ilk sırada yer aldı. Diğer ilçelerin sıralaması ise şu şekilde; Şarköy, Çorlu, Malkara, Marmaraereğlisi, Saray, Muratlı, Çerkezköy, Ergene, Hayrabolu, Süleymanpaşa.

İŞTE BİRİNCİ OLAN OKULLAR

Yine Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğünün verilerine göre Kapaklı’da İlkokullar sıralamasında Bahçeağıl İlkokulu, ortaokullar sıralamasında Bahçeağıl Ortaokulu, Anaokullar sıralamasında Karanfil Anaokulu, liseler sıralamasında ise Kapaklı Anadolu Lisesi il birincisi oldu.

‘’EĞİTİMDE HIZ KESMEYECEĞİZ’’

Konuyla ilgili açıklama yapan Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, ‘’ Milli Eğitim Bakanlığı uzaktan eğitim EBA kullanım oranları bakımından Tekirdağ’da Lider ilçe Kapaklı oldu. İlçeler sıralamasında anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liseler kategorilerinin tamamında ilk sırada yer aldık. Emek veren tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Pandemi sürecinde de eğitimde hız kesmeyeceğiz.’’ dedi.