Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Gazi İlkokulu Özel Eğitim Sınıfı, ‘Bırak Kendim Yapayım’ isimli e-Twinning projesine ortak oldu. Proje kapsamında bir de afiş tasarımı gerçekleştiren Gazi İlkokulu, 70 tasarım arasından yarışmada birinci oldu.

Kapaklı Gazi İlkokulu Özel Eğitim Sınıfı olarak Eylül 2019 da "Bırak, kendim yapayım" projesine dahil oldu. Özel Eğitim Sınıfı Öğretmeni Şennur Güneş tarafından yürütülen projede, Montessori Eğitimi çocuklara uygulanarak büyük derecede başarı elde edildi. Ardından tüm okulda uygulanan projede, özel çocuklara sabır ve sevgi ile birçok şeyin öğretilebileceği kanıtlandı.

AFİŞ TASARIMI BİRİNCİ SEÇİLDİ

Projenin Ekim ayı çalışmalarında yer alan “Bırak Kendim Yapayım“ afiş yarışmasında Kapaklı Gazi İlkoklu Özel Eğitim Sınıfı Öğretmeni Şennur Güneş’in hazırladığı afiş, proje ortaklarının hazırladıkları yaklaşık 70 afiş arasından 1. seçilerek, proje afişi olarak kabul edildi. Projeyi yöneten Özel Eğitim öğretmeni Şennur Güneş, öğrencilerinin bu projeye aktif katıldıklarını ve büyük zevk aldıklarını belirtti. 

‘’OKUL İŞBİRLİĞİNİ TEŞVİK EDİYOR’’

Kapaklı Gazi İlkokulu Müdürü Erdal Öztürk, e-Twinning hakkında şu ifadelere yer verdi; “eTwinning, Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur. İletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır. eTwinning, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin kullanımı vasıtasıyla gerekli destek, araçlar ve hizmetleri sağlayarak okulların herhangi bir konuda kısa ve uzun vadeli ortaklıklar kurmasını kolaylaştırarak Avrupa’da okul işbirliğini teşvik etmektedir.”