Kapaklı Gazetesi - Eğitim – İş Sendikası, "Emeğimize, alın terimize, meslek onurumuza sahip çıkmak” başlığını vurgulayarak bugün yurt genelinde bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. Sendikanın Tekirdağ şubesi de bünyesindeki ilçe örgütlerinin katılımıyla, Hasan Ali Yücel Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

Yapılan basın açıklamasında Eğitim – İş Sendikası Tekirdağ yönetimi, emekçilerin payına düşen geliri alması gerektiğini belirterek toplu iş sözleşmelerini işaret etti. Ayrıca eğitimcilere uygulanan keyfi disiplin cezalarına ve mobbinglere bir son verilmesi gerektiği söylendi.

“KIRILAN ÖĞRETMEN GURURUNUN ONARILMASI GEREK”

Eylemlerle ilgili konuşan Eğitim - İş Sendikası Kapaklı Temsilcisi Levent Gürel, “Bugün; olması gereken bir gündü. Görev değil grev günüydü. Gittikçe artan hayat pahalılığı, azalan alım gücü, enflasyon karşısında eriyen maaşlardan tutun; Sistematik ve hadsiz saldırılar altında yıpranan mesleğimizin özlenen onuruna tekrar kavuşturulması, sözleşmeli – ücretli – kadrolu ayrımı yapılarak kırılan öğretmen gururunun onarılması gibi kronikleşmiş sorunların olduğunu ifade ettik. Haklı gerekçelerimizi, üzüntülerimizi ve kaygılarımızı hem yetkililere hem de kamuoyuna bildirmek, insanca yaşamak için tüm eğitim bileşenlerine ve emek sınıflarına ses olabilmek adına yapılan bir günlük iş bırakma eylemine katkıda bulunan tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz.” dedi.