Kapaklı Gazetesi -  ‘Kapaklı Eğitimle Yükseliyor’ sloganıyla yola çıkan Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 1 yıllık faaliyet raporunu yayınladı. Rapor hakkında açıklama yapan Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, ‘’Geride bıraktığımız yılda birçok kültürel aktivitenin yanı sıra, akademik başarıda da yüzde yüz artış sağladık.’’ dedi.

Geçtiğimiz 1 yılda başarı ve sosyal etkinliklerde artışları ile bölgede adından sıkça söz ettiren Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 1 yıllık faaliyet raporunu yayınladı. 70 maddelik raporda eğitimin birçok alanında başarı elde edildiği göze çarparken Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, 2019 – 2020 Eğitim Öğretim yılında da yeni projeler sunacaklarını dile getirdi.

‘’1 YILDA 160 ETKİNLİK DÜZENLENDİ’’

1 yıl içerisinde okul ve kurumlarda 160 tane sosyal, sportif, sanatsal ve kültürel etkinlik düzenlediklerini dile getiren Danışmaz, ‘’Geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz Yerli ve Milli projemiz ile 12 bin ziyaretçiyi okullarımıza çektik. Geçen yıl ve bu yıl düzenlediğimiz Kapaklı Kitap Fuarı’na ise başta ilçemiz olmak üzere bölgemizden toplam 177 bin ziyaretçi katıldı. Ayrıca 16-17 Kasım’da düzenlediğimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk Satranç Turnuvası ile Tekirdağ başta olmak üzere birçok ilden 200 sporcuyu ilçemizde ağırladık ve keyifli bir müsabakaya ev sahipliği yaptık. ‘’ dedi.

‘’15 BİN KİTAP TEMİN ETTİK’’

İlçedeki eğitim kurumlarında da fiziki iyileştirme yaptıklarını dile getiren İrfan Danışmaz, ‘’1 yılda 5 adet konferans salonu, 39 sınıf yeniledik. Ayrıca ilçemize ilk defa bir Z Kütüphane kazandırdık ve bir tane daha kazandırmak için çalışmalarımız sürüyor. Ek olarak 2 tane de normal kütüphanemizi öğrencilerimizin kullanımına açtık. Kütüphanelerimiz için 15 bin kitap temin ettik. Tüm bunların yanında 5 okulumuzun da giriş bölümlerini sponsorlarımızın desteği ile yeniledik.’’ İfadelerini kullandı.

‘’6 YENİ OKUL İNŞAATIMIZ SÜRÜYOR’’ 

Eğitim alanında devlet yatırımlarını da Kapaklı’ya kazandırdıklarını dile getiren Danışmaz, şunları söyledi; ‘’Devletimizin yaptırdığı Atatürk Mahallesi’ndeki 2 adet 24 derslikli okul inşaatı, Atatürk Mahalesi’ndeki 8 derslik okul inşaatı, Karaağaç Mahallesi’ndeki 2 adet 24 derslik okul inşaatı, İsmetpaşa Mahallesi’ndeki 32 derslik okul inşaatı, İsmetpaşa Mahallesi’ndeki 24 derslik okul inşaatı, Cumhuriyet ve İsmetpaşa Mahallelerindeki 2 adet 21 derslik okul inşaatı ve Cumhuriyet Mahallesi’ndeki 24 derslik okul inşaatı yapıldı. Hali hazırda devam eden 6 okul inşaatımız ve 1 spor salonu inşaatımız da sürüyor. Bunların yanında Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin yardımları ile yapılan 1 adet Kapalı Spor Salonu da öğrencilerimizin hizmetinde faaliyet gösteriyor.’’ 

‘’BİZİ GURURLANDIRDILAR’’

Son olarak akademik ve sportif başarılardan bahseden Danışmaz, ‘’Geride bıraktığımız yıl içerisinde 310 öğrencimiz çeşitli branşlarda Avrupa, Türkiye ve Bölge Şampiyonu oldu. EBA Tekirdağ Birinciliği, Satranç Türkiye Üçüncülüğü, Kick Box Avrupa Şampiyonluğu, Ful Kontack Avrupa İkinciliği ve Üçüncülüğü, Taekwondo Türkiye Üçüncülüğü, Futbol Tekirdağ Şampiyonluğu gibi dereceler de elde ettik. Geride bıraktığımız yılda birçok kültürel aktivitenin yanı sıra, akademik başarıda da yüzde yüz artış sağladık. LGS Türkiye Birinciliği gibi başarıların yanı sıra 55 öğrencimiz Fen Lisesi kazandı. Geçtiğimiz yıl düzenlenen LGS sınavında 145 öğrencimiz 400 – 500 aralığında puan elde ederek bizi gururlandırdı.’’ dedi.

‘’EKİP RUHU İÇERİSİNDE ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ’’

İlçedeki eğitim camiasıyla ekip ruhu içerisinde çalıştıklarını belirten İrfan Danışmaz, ‘’Kapaklı Milli Eğitim ailesi ekip olarak her alanda her şeye rağmen ilk günkü aşk ile durmaksızın ve tüm kaynaklarını "MİLLİ EĞİTİM" adına kullanarak çalışmaya devam ediyor.’’ sözlerini kaydetti.