Kapaklı’da Dünya Engelliler Haftası etkinliklerle kutlandı Kapaklı’da Dünya Engelliler Haftası etkinliklerle kutlandı

Kapaklı Gazetesi - Engelliler Haftası münasebetiyle bir program düzenleyen Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi, engellilere ve ailelerine unutulmaz bir akşam yaşattı. Gecede konuşan TSD Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, “Bizler bir gün değil, 365 gün engelliyiz.” dedi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Hayati Çakan ve yönetimi ile engelli bireyler ve aileleri katıldı.

“365 GÜN ENGELLİYİZ”

Programda konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Hayati Çakan, engellilerin bir gün ya da bir hafta değil her zaman hatırlanması gerektiğini söyledi. Çakan, “Bir gün değil, 365 gün engelliyiz. Bir engelli olarak değil, bir birey olarak farkımızda olmanızı istiyoruz. Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız bize desteklerini hiç esirgemiyorlar. Belediyemizin destekleri olmasa derneğimizi ayakta tutma şansımız yok. Bu nedenle Mustafa başkanımıza teşekkür ediyorum. Bugün bu organizasyonda da emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

"BELEDİYE OLARAK ÇALIŞIYORUZ"

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ise, engellilerin hayatını kolaylaştırmak için çalışmalar yaptıklarını ifade ederek: “Kimse engelli olmak istemez ancak hem doğuştan hem de sonrasında çevremizdeki birçok abimiz, ablamız, bacımız, annemiz, babamız engelli olabilir. Sadece Kapaklı’da değil, dünyanın her yerinde engelli bireylerimiz var. Her anlamda, her zaman kendilerinin dertlerini çözmeye gayret ediyoruz. Biliyoruz ki hepimiz engelli olma riski taşıyan bireyleriz. Bu durum hepimizin başına gelebilir. Hepimiz geçireceğimiz bir kaza ile yarın engelli olabiliriz. Bu bilinçle sosyal hayatın içine engelli kardeşlerimizi daha çok katmak için, motivasyonlarına katkıda bulunmak için belediye olarak çalışıyoruz. Hem yöresel ürünlerde, hem etkinliklerimizde kendileri yoğun çaba gösteriyor. Kendilerinin sosyal hayat içerisinde yanımızda olmasını sağlıyoruz. Biliyoruz ki en büyük engel sevgisizliktir. Sevgiyi hep beraber aşılamaya çalışıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi üyeleri Cengiz Çil ve Muhammed Uygur tarafından günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okundu ve müzik dinletileri beğenilerine sunuldu.