Kapaklı Gazetesi - Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla memleketine dönmek isteyen vatandaşlar, yolculuk hazırlıklarına başladı. Konuyla ilgili bir basın açıklaması yayımlayan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa As, “Bayram yolculuğu öncesi bakımlarınızı mutlaka yapın.” dedi.

Tüm şoför esnafının Ramazan Bayramı’nı kutlayan As, açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Toplumsal birlikteliği sağlayan, değerlerin anımsandığı, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı Ramazan Bayramı’nı hep birlikte karşılamanın mutluluğu içerisindeyiz. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel yaşandığı günler bayram günleridir. Kırgınlıkların giderildiği sevgi, saygı, hoşgörü ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı günlerdir. Bundan dolayı dargınlıkları ve kırgınlıkları unutmalı, birlik ve dayanışmamızı her koşulda korumalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle bütün şoför esnafımızın ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlar, tüm insanlar için barışa, kardeşliğe vesile olmasını temenni ederim.

“ARAÇ KULLANACAK KİŞİLER YORGUN OLMAMALI”

Pandemi sebebiyle 2 yıldır bayram yolculuğu yapmayan vatandaşlar bu bayram yolculuğa çıkmadan önce araç bakımlarını mutlaka yaptırmalıdır. Ayrıca araç kullanacak kişiler yorgun ve uykusuz olmamalı, trafik kurallarını harfiyen yerine getirmelidir. Bayramda yolculuk yapacak olan tüm sürücülere hatasız ve kazasız yolculuklar diliyorum.”