Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla bölgedeki basın mensupları ile bir araya geldi. Programda konuşan Başkan Çetin, ‘’Genel anlamda Kapaklı’da beklenti çok fazla, sorunlarımız çok fazla. Göçle beraber oluşmuş altyapı, üstyapı, sosyal donatı ve devletin birçok kurumunun eksikliği var. Halkımız bu yüzden tepkili.’’ dedi.

Kapaklı Belediyesi’nin teras katında bir toplantı düzenleyen Başkan Çetin, kahvaltıda gazetecilerle bir araya geldi. Basında sansürün kaldırılışının 111. Yılı münasebetiyle düzenlenen programda konuşan Çetin, ‘’Basın çalışanlarımız her türlü olumsuz koşullara rağmen gece gündüz, yaz kış demeden büyük bir fedakârlıkla görevlerini ifa ederek, sağlıklı kamuoyu oluşmasına, halkımızın gerçekleri öğrenmesine ve bireysel hak ve özgürlüklerin gelişmesine çok büyük katkı sunmaktadırlar. İlkeli, etik, hak ve adaletten yana, kişi hak ve özgürlüklerine saygılı, basın meslek ilkelerine bağlı bir anlayışla mesleğini icra eden basın çalışanlarımızın Kapaklımızın ve İlimizin sosyal, kültürel ve ekonomik alandaki gelişmesinde ve kalkınmasında katkı sahibi olacağına inancım tamdır.’’ dedi.

‘’ŞEHRİMİZİN SESİDİR’’

Çetin, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; ‘’Ayrıca her zorluğa rağmen görevini başarıyla sürdüren, şehrimizin sesi, gözü, kulağı ve aynası olan kıymetli basın emekçilerimize teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; ilçemizde ve bölgemizde duyarlı, sorumlu ve özverili şekilde görevini yerine getiren değerli tüm basın çalışanlarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor, çalışma hayatlarında başarılar diliyor, görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden tüm basın mensuplarımıza da Yüce Allah’tan rahmet diliyorum.”

‘’KAPAKLI’DA BEKLENTİ ÇOK FAZLA’’

Seçimden bu yana gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgilendirmede bulunan Başkan Çetin, ‘’Genel anlamda Kapaklı’da beklenti çok fazla, sorunlarımız çok fazla. Göçle beraber oluşmuş altyapı, üstyapı, sosyal donatı ve devletin birçok kurumunun eksikliği var. Halkımız bu yüzden tepkili. 31 Mart’ta bize gösterilen teveccüh de aslında bunun göstergesidir. Hem yerel anlamda, hem hükümet olarak beklentilerini her ortamda ifade ediyorlar. Sosyal medyamızdan çok yoğun bir talep geliyor. Sağolsun arkadaşlarımız da bununla ilgili raporlama yapıyorlar. Biz de bu raporlar, şikayet ve taleplerle çözüm üretmeye çalışıyoruz. Ayrıca 5 yıllık stratejik planlarımızı hayata geçirmeye çalışıyoruz. Seçim zamanında verdiğimiz vaatleri gerçekleştirmeye gayret ediyoruz.’’ dedi.

‘’ÇERKEZKÖY’DEKİ OLAYIN ARDINDAN DENETİM EKİBİ OLUŞTURDUK’’

Çerkezköy Belediyesi’nde gerçekleşen vurgun olayıyla ilgili açıklamada bulunan Başkan Çetin, şunları söyledi; ‘’Göreve geldiğimiz gün itibariyle çok hızlı bir şekilde bir iç denetim mekanizması oluşturduk. Birkaç tane ihalemiz var yüksek maliyetlerle yapılmış. İşin boyutu büyük olduğu için bu maliyetler de yüksek.  Bunlarla başladık. Onlarda bazı eksikler yanlışlar tespit ettik ve gerekli mercilerden müfettiş talep ettik. Sonrasında da Çerkezköy’deki olay vuku bulunca, bizde kendi içimizde bir iç denetim ekibi oluşturduk. Bu konularda çalışmalar devam ediyor. Kesin ve net bilgilere ulaştığımızda bunları sizinle paylaşacağım. Çerkezköy’deki gibi değil bazı farklı konuların olduğunu gördük. Bazı mevzuatların esnetilerek kullanıldığının farkındayız. Bunları daha derinlemesine inceliyoruz. İmar ile ilgili dosyalar tek tek inceleniyor.’’

‘’LİYAKATLİ İNSANLARLA ÇALIŞMAK İSTİYORUZ’’

Belediye Başkanı Mustafa Çetin, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İlk olarak belediye bünyesinde kurulan Kent Tarım A.Ş. hakkında gazetecilerden gelen soruyu yanıtlayan Başkan Çetin, ‘’Liyakatli insanlar ile çalışmak istiyoruz. Tanıdığımız güvendiğimiz ve fayda alabileceğimiz insanlarla yürümeyi amaçlıyoruz. Mesela Nizamettin arkadaşım benim 40 yıllık arkadaşım. İbrahim Halil Yerlioğlu ile de 5 yıl büyükşehirde görev yaptım. Kendisi ile partimizde aldığı görevler vesilesiyle tanıştım. Kendisinin bilgisine, tecrübesine, olaylara yaklaşımına, olumlu bir bakış açısına sahip olduğunu gördüğüm için değerlendirmek istedim. Katar’la ilgili olarak teklif Katarlı bir arkadaşımızdan geldi. Orada Dünya Kupası’na yönelik bir projeyi hayata geçirmek istediklerini ve bununla ilgili kurumsal bir yapıyla çalışmak istediklerini dile getirdiler. Gittik ve döndüğümüzde bu konuyla ilgili Halil İbrahim bey ile görüştük. Kendisi su arıtma işi yapıyor yani bu konuda tecrübeli. Konuyu o takip ediyor. Belli bir yere geldik o konuda ve yakında güzel sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. O nedenle bu şirket üzerinden de faaliyetlerimizi yürütmek istiyoruz.” dedi.

‘’GEÇMİŞTE BİR BAĞLANTISI OLABİLİR’’

Basın mensupları Başkan Çetin’e, Kent A.Ş.’nin yönetim kuruluna getirilen Halil İbrahim Yerlioğlu hakkındaki FETÖ iddialarını da sordu. Yerlioğlu’nun geçmişte FETÖ ile bağlantılı olduğunu hatırlatan gazetecilerin sorusuna Başkan Çetin, ‘’Herkes için bir şeyler söyleniyor. Eğer bir suçlu varsa savcılık orada, gidilsin suç duyurusunda bulunulsun. Ben kendisiyle darbe zamanında çalıştım. Kendisinin bu süreçte nasıl mücadele ettiğine şahit oldum. Kendisinin geçmişte bir bağlantısı olabilir. Fakat nasıl bir vatansever olduğunu ülkesini sevdiğini biliyorum. Eğer bir suçu varsa sizlerin de elinde belgeler varsa, savcılığa başvurmanızı tavsiye ederim.’’ Cevabını verdi.

‘’BELEDİYENİN 63 MİLYON BORCU VAR’’

Son olarak Kapaklı Belediyesi’nin borç miktarı hakkındaki soruları yanıtlayan Çetin, ‘’Ben mazereti seven bir insan değilim. Çevremizdeki arkadaşlarımızdan da şöyle bir talep geldi. Biliyorsunuz birçok belediye bina önünde borçları afişe etti. Ben yapı olarak böyle bir insan değilim. Ben bugün istediğim zaman herhangi bir bölümden bilgi istediğimde 2004 yılında da ne kadar borç olduğunu görüyorum şimdi de görüyorum. Bunların arkasına sığınıyor demesin diye söylemiyorum. Ben görevi almışım bütün şartlara rağmen ne yaparım ona bakıyorum. Elimde tüm borç listesi fatura fatura var. Ben bunlarla uğraşmak istemiyorum. Totaldeki borçlarda kamu borçları, özel kredi borçları, ticari borçlar ve doğacak borçlar var. Rakam ise 63 milyon 282 bin TL küsuratı da var. Belediyelerde borcu olmayan yok. Belediyelerin en ana geliri inşaat. Şu anda içerisinde bulunduğumuz durum bu gelirlerin neredeyse yok denecek kadar az olması. Bizler de nereden bir şeyler kazanırız nereden bir şeyler tasarruf edebiliriz diye çalışıyoruz. Belediyenin dışarıdan satın aldığı birçok hizmeti bizler bünyemizdeki şirket ile yapabiliriz. Göreve geldiğimiz günden itibaren her kalemden tasarruf etmeye çalışıyorum. Her yerden tasarruf elde etmemiz gerekiyor’’