Feci olay Çorlu’nun Şahpaz Mahallesi’ndeki bir çiftlikte meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü’nde okumakta olan bir grup öğrenci, okul yönetimi tarafından yürütülen bir araştırma projesi kapsamında işletmeciliğini M.Ç.’nin yaptığı çiftliğe geldi. Burada koyun kırkma ve yün çıkarma işlemlerini yerinde incelemek isteyen yaklaşık 30 öğrenci, feci bir olaya tanıklık etti. 

11 İŞÇİ ÖĞRENCİLERİN GÖZÜ ÖNÜNDE ELEKTRİK AKIMINA KAPILDI

Çiftlikte o esnada koyun kırkan alt yüklenici bünyesindeki işçiler nedeni bilinmeyen bir şekilde elektrik akımına maruz kaldı. 11 işçinin etkilendiği olayda, diğer çiftlik çalışanlarının ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. İşçilerin saniye saniye acı çekişini izleyen öğrenciler büyük travma yaşarken, Çorlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılan işçilerden Abit K.(24) doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti. Yabancı uyruklu 1 işçi de ağır yaralı olarak tedavi altına alınırken diğer 9 kişi ayaktaki tedavilerinin ardından taburcu edildi. 

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı ve jandarma ekiplerinin incelemelerinin ardından çiftlik sahibi M.Ç. ile koyun kırkma işini üstlenen alt yüklenici firmanın sahibi M.D. ifadelerine başvurulmak üzere Çorlu İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. Jandarma ekipleri olayın diğer görgü tanıklarının da ifadelerine başvurdu. 

Mevsimlik işçi olan Abit K.'nın cenazesi Çorlu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.