Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Karayolları 1.Bölge Müdürlüğü Kontrol Şefi Kadir Özdemir ve müteahhit firma yetkilisi Hıdır Kamur’dan çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı. Başkan Çetin, yapımı hızla devam eden projeye emek veren işçilerle de bir süre sohbet etti.

“KAPAKLI’NIN SEMBOLÜ OLACAK”

Erasmus programı heyeti Kaymakam Gürdal’ı ziyaret etti Erasmus programı heyeti Kaymakam Gürdal’ı ziyaret etti

İncelemelerin ardından projede gelinen son durum hakkında açıklama yapan Başkan Çetin, Yıldızkent Köprülü Kavşak Projesi’nin Kapaklı’nın sembolü olacağını söyledi. Başkan Çetin, “Uzunluğu 1071 metre olan Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Kapaklı halkımızın ve bölgemizin hizmetine sunacağımız ve bölgemizin kanayan yarası olan Yıldızkent Kavşağı’ndaki çalışmaların sonuna geldik. Yoğun bir çalışma ile hava şartları müsaade ettiği takdirde köprünün üstünü ulaşıma açacağız. Alt kısımda kavşak ve peyzaj çalışmaları ile yan yol çalışmaları yapılacak. Bu sürede de alternatif yollar sunacağız. Halkımız büyük sabır gösterdi. Az bir sabır daha istiyoruz. Kapaklı’nın gerdanlığı olacak bu eser Kapaklı’da sembol olacak. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında, Türklerin Anadolu’ya girdiği 1071 tarihinin sembolü olarak Kapaklı’ya mühür vuracağız.” dedi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Çetin, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı: Bu projenin hayata geçme noktasında başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, TBMM Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mustafa Şentop’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’na, Karayolları Genel Müdürlüğümüze, 1’inci Bölge Müdürlüğümüze, şantiye şeflerimize, mühendislerimize ve çalışanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yine Tekirdağ Milletvekillerimiz Sayın Mustafa Yel ve Sayın Çiğdem Koncagül’e, Geçmiş dönem İl başkanımız ve vekil adayımız Sayın Mestan Özcan’a, geçmiş dönem ilçe başkanlarımıza hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu projede emeği geçen herkesten Allah razı olsun. İnşallah kurdeleyi halkımızla beraber açacağız.”