Son dönemde vatandaşların telefonu WhatsApp üzerinden yurtdışından gelen aramalarla sıkça çalmaya başladı. Pek çok vatandaş, yurt dışından arayan numaraların kim olduğunu merak edip endişeye kapıldı.

Türkiye'de vatandaşlar son dönemlerde bilinmeyen yabancı numaralar tarafından aranmakta. Hatta çoğu zaman bu numaralar geri arandığı takdirde dolandırılma olayları veya geri aranan numaradan dolayı faturaya yüksek meblağlar yansımakta. Eğer yurtdışından numaralar eğer sizi arıyorsa, tedbirli olmakta fayda var.

Çerkezköy Endüstriyel Fuarı 13 Eylül’de Çerkezköy Endüstriyel Fuarı 13 Eylül’de

“TÜM SORUMLULUK WHATSAPP'A AİTTİR”

Son dönemlerde artan yabancı numaraların kendisini rahatsız ettiklerini dile getiren vatandaş, “WhatsApp'tan +91 ve +221 kodlu bir numaradan aramalar geliyor. Kesinlikle şikayetçiyim. Hesap bilgilerime el konulup, yayılmaları veya üzerime borç çıkması durumunda hiçbir sorumluluğu kabul etmiyorum. Telefon numaramla yapılacak bütün işlemlerden. Tüm sorumluluk WhatsApp'a aittir.” dedi.

ÇÖZÜMÜ ÇOK BASİT

Eğer son dönemde artan yabancı numara arama vakaları sizi de rahatsız etmeye başladıysa öncelikle #351* Engelleme şifresi # Arama tuşuna bastıktan yabancı numaraların telefonunuzu aramasınızı kapatabilirsiniz. Telefonu yurtdışı aramalara açmak için *351* Engelleme şifresi # Arama tuşuna basarak yeniden aktif hale getirebilirsiniz. Bunu hem Turkcell hem Vodafone hem de Türk Telekom için yapmayı deneyebilirsiniz.

NUMARA ENGELLEME SEÇENEĞİ KULLANARAK ENGELLEYEBİLİRSİNİZ

Sabit hatlar için ise Türk Telekom müşteri hizmetlerini arayabilirsiniz. Eğer bu yöntemle engellemeyi başaramazsanız, Android (Samsung, Huawei, Xiaomi, LG, General Mobile vb.) veya Iphone (IOS) telefonlarda numara engelleme seçeneğini kullanarak, sizi rahatsız eden numaraları tekil halde engelleyebilirsiniz