Fidan dağıtım törenine Şarköy Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve ilçe müdürlüğü teknik personelleri ve üreticiler katıldı.

BİN 800 ADET FİDAN DAĞITILDI                                          

Yüceer: Tekirdağ’ı dünya şehri yapma zamanı Yüceer: Tekirdağ’ı dünya şehri yapma zamanı

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından finanse edilen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi" kapsamında fidan dağıtım etkinliği yapıldı. Kiraz Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi ile Tekirdağ’ın coğrafi işaretli ürünlerinden daha çok sanayiye yönelik olan yerel çeşit Şarköy Altıparmak Kirazı yüzde 75 bakanlık desteği, yüzde 25 çiftçi katkılı olarak 7 mahallede 55 çiftçiye 69 dekarlık bahçe tesis edilmek üzere bin 800 adet fidan dağıtımı gerçekleştirildi.

121 ALANDA KİRAZ BAHÇESİ YAPILMIŞ OLACAK

Proje kapsamında; ilk olarak 2023 yılında Şarköy’de bin adet mahlep anacı üzerine aşılanan yerel çeşit Altıparmak Kirazıyla 33 dekar alanda, 500 adet sofralık olan farklı çeşitlerle 19 dekar bahçe tesisi yapıldığını anımsatan yetkililer, “Projenin ikinci yılında bin 800 adet Altıparmak kiraz fidanı ile 69 dekarlık yeni kiraz bahçesi tesisi kurulmasıyla, proje kapsamında bugüne kadar 121 da alanda kiraz bahçesi yapılmış olacaktır” dedi.