Türk Kızılay Kapaklı Şubesi düzenlenen açılış töreniyle 1 Ekim Pazar günü hizmete açıldı. Gerçekleştirilen açılış sonrası Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde 1. Olağan Genel Kurul düzenlendi.

1 Ekim Pazar günü saat 11.00’da Kapaklı İnönü Mahallesi Mandalı Sokak No: 45A’da gerçekleştirilen Türk Kızılay Kapaklı Şubesi’nin açılışı sonrası saat 12.00’da Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda 1. Olağan Genel Kurul düzenlendi.

“DOKUNMADIĞIMIZ HİÇBİR İHTİYAÇ SAHİBİ KALMAYACAKTIR”

Olağan Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan Türk Kızılay Kapaklı Şube Başkanı Bülent Çifçi, “Tüm herkesin desteği ile Kızılay’ı Kapaklı ile tanıştırma fırsatı bulduk. İnşallah kurmuş olduğumuz Kızılay Şubesi’nde dokunmadığımız hiçbir ihtiyaç sahibi kalmayacaktır. Bu ümitle ve sizlerin desteği ile ihtiyaç sahiplerinin her zaman yanında olacağıma söz veriyorum” dedi.

turk-kizilay-1

Erasmus programı heyeti Kaymakam Gürdal’ı ziyaret etti Erasmus programı heyeti Kaymakam Gürdal’ı ziyaret etti

“KIZILAY BİZİM KÜLTÜRÜMÜZ”

Kızılay’ın Kapaklı için çok önemli bir kurum olduğundan bahseden Mustafa Çetin, “Göreve geldiğimizde ilçemizin sosyolojik yapısı sebebiyle ihtiyaç sahiplerinin çok fazla olmasından dolayı meclis kararıyla yeni bir müdürlük kurduk. İhtiyaç sahiplerine ulaşacak bütün alt yapıyı oluşturduk. Kapaklı’da ihtiyaç sahibi kişilerin sayısının oldukça yüksek olduğunu tespit ettik. Ve gerekli çalışmaları yürüttük. Bu bağlamda Kapaklı’da Kızılay Şubesi açıldı. Biz sizlere tüm Kapaklı adına teşekkür ediyoruz. Kızılay bizim kültürümüz, genetik kodumuz. Her yerde Kızılay’ın yardımlarını görüyoruz. Ve bu yardımları yapan tüm kardeşlerimiz de bunu gönüllük esaslarına göre yapıyorlar. Bu toplumun genlerinde muazzam bir şifre var yardımlaşmayı her şeyin üzerinde tutuyorlar. Kızılay’ın Kapaklı’ya hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

kapakli-kizilay-1

“EMİNİZ Kİ AÇILAN HER YENİ ŞUBEMİZ ÇOK BAŞARILI İŞLERE İMZA ATACAKTIR”

Yardıma muhtaç vatandaşlara yardımlarının büyüyerek devam edeceğini söyleyen Kızılay Tekirdağ İl Başkanı Hamiyet Çizen, “Kızılayımız genç Türkiye Cumhuriyeti’nin Osmanlı’dan miras aldığı pek az kurumlardan biridir. İyilik yolculuğumuzun bir asrı aşmış olduğu bugün savaş alanında yaralanan askerlere yardım etmenin çok daha ötesine aşarak sınır tanımadan, din, dil ayırmadan sadece insanlık için zor durumda olan insanların yardımına koşmaktadır. İyiliğin sınırlarını aşan kurumumuz kendi yurttaşımıza daha kolay ulaşabilmek hizmetlerimizi ülkemizin her bir köşesine götürebilmek için yeni şubeler açarak büyümeye ve gelişmeye devam etmektedir. Eminiz ki açılan her yeni şubemiz çok başarılı işlere imza atacaktır” ifadelerini kullandı.

turk-kizilay-2

“İYİLİĞİN OLDUĞU YERDE KÖTÜLÜK KENDİNE KAÇACAK KAPI ARAR”

İyiliğin olduğu yerde kötülüğün olmayacağını dile getiren Türk Kızılay’ı Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Saygılı, “Biz iyiliği büyüterek, her bir mazluma dokunarak ama aynı zamanda da biz Kapaklılı dostlarımızın, Anadolu’daki 85 milyon insanımızın kalplerine dokunarak iyiliği dışarı çıkarıyoruz. İyiliğin olduğu yerde kötülük kendine kaçacak kapı arar. İnşallah Kapaklımızda da el birliği ile bayrak daha yukarı çıkacaktır” dedi.

kizilay-kapakli-1kizilay-kapakli