Tekirdağ Samsun Dernekler Federasyonu (TEKSAMDEF) tarafından düzenlenen kahvaltı programında Tekirdağ’da yaşayan Samsunlu iş insanı ve siyasetçiler buluştu.

SAMSUNSPOR’A BAŞARILAR DİLEDİ

Programda konuşan TEKSAMDEF Genel Başkanı Bilal Acar, misafirlerine hoşgeldiniz diyerek başladığı konuşmasında, 1.ligde Şampiyon olan Samsunspor’u tebrik ederek önümüzdeki sezonda Süper ligde başarılar diledi.

kapakli-samsun-teksamdef-kahvalti

BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Bazı isimlerin cenaze dolayısıyla programa katılamadığını belirten Acar, “İki gün önce önceki dönem Kapaklı Vezirköprülüler Derneği Başkanı Rasim Yeşilova’nın vefat eden annesi için ve önceki dönem Kapaklı Samsunlular Derneği Başkanı ve Kapaklı Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Önder’inde vefat eden babası içinde Allah’tan rahmet kendilerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.” dedi.

“EN FAZLA SAMSUNLU BULUNUYOR”

Tekirdağ’da çok sayıda Samsunlu’nun yaşadığına vurgu yapan Başkan Acar, “Tekirdağ’ın 1970’li yıllarda sanayileşmeye başlaması ile birlikte Samsunlu hemşehrilerimizin o yıllardan itibaren Tekirdağ’a göçü başlamıştır. O günlerden bugünlere onlar, yüzler, binler, derken onbinler olduk. Şu an geldiğimiz nokta da Samsunlu hemşehrilerimiz Tekirdağ’ımızda Siyasi, Sosyal, Bürokrasi, Ticari, Üretim gibi birçok alanda yer edinmiş ve başarılarını ispatlamıştır.

Resmi rakamlara göre Tekirdağ’ımızda 50 bin’den fazla Samsunlu hemşehrimiz yaşamaktadır. Biz Tekirdağ’da yaşayan Samsunlu hemşehrilerimizin bu rakamın çok çok üstünde olduğunu biliyoruz. Kıymetli hemşehrilerim bilindiği üzere Tekirdağ’da yerli nüfusundan sonra en fazla Samsunlu nüfus bulunmaktadır.” diye konuştu.

“EHİL KADROLARA SAHİBİZ”

Konuşmasının devamında federasyonun kuruluş sürecinden bahseden Acar, “Tekirdağ’ın bir çok ilçesinde birlik ve beraberliğin sembolü olan hemşehri derneklerimiz kurulmuştur. Bu beraberlik bağlarının daha da güçlenmesi amacıyla çıktığımız bu yol da 13 hemşehri derneğimizin de desteğini alarak Tekirdağ Samsun Dernekler Federasyonumuzu kurduk.

Bu sebeple tüm Hemşehrilerimize hizmet vermek amacıyla kurduğumuz Federasyonumuz Tekirdağ’ımızın geleceğine yön verecek, gerek insan gücüne gerek akıl ve bilime ve tüm yetkinliklere ehil olan kadrolara sahiptir. Gelecekte yeni bir Tekirdağ’ın inşasında hemşehrilerimizin desteği ile söz sahibi olacaktır.” dedi.

“GÜN, BİRLİK OLMA GÜNÜDÜR”

Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Bilal Acar, “Gün birlik olma günüdür. Tüm kardeşlerimiz ile beraber bizim, ailelilerimizin ve çocuklarımızın geleceğini gelin hep birlikte inşa edelim. En küçüğümüzden en büyüğümüze yaptığı işi en güzel yapan ve büyük ideallerin peşinden koşan tüm hemşerilerimizin yanında ve destekçisi olduğumuzu bildiririz.

“BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ TESİS ETMEMİZ GEREKİYOR”

Federasyonumuz gelenek ve göreneklerimizin örf ve adetlerimizin geleceğe taşınmasında köprü görevi yapacaktır. Birlik ve beraberlik içinde yaşayan toplumlar hep güçlü olmuşlardır. Federasyon olarak bütün imkânlarımızı seferber ederek birlik ve beraberliğimizi tesis etmemiz gerekiyor.

Birlik ve beraberliğimizi bilerek veya bilmeyerek bozmaya çalışan, fitne ve fesat sokmak isteyenlere karşı uyanık olacağız, güçlü olacağız, birbirimizi seveceğiz, birbirimize güveneceğiz ve hep beraber dayanışma içerisinde olacağız.

Maksadımız geleceğimizi tesis için çıkmış olduğumuz bu yolda, içinde bulunduğumuz gemiyi hep birlikte yürütmektir. Nitekim bugün bu amaçla bir araya geldik. Sevinç, acı ve kederde bir ve beraber olmak, ben değil biz olgusunu aşılamak, yaşadığımız şehirde siyasi, ekonomik ve sosyal olarak varlığımızı ortaya koymak bizim en temel sorumluluğumuzdur.” ifadelerini kullandı.

“AYAK OYUNLARI İLE GÖNÜLLER YIKMAYACAĞIZ”

Başkan Acar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mal ve makam uğruna dil ve ayak oyunları ile gönüller yıkmayacağız, ittifak etmek üzere ayrılık cepheleri oluşturmayacağız, Kocaman bir topluluğu birkaç çıkarcı kişilerin eline bırakmayacağız. Ortak bir akılla tüm hemşehrilerimizin görüş ve düşüncelerini önemseyerek, her insanımızı kapsayıcı sağlam adımlar atmak en büyük gayemizdir. Tabi tüm bunlar yapılırken siz hemşehrilerimizin desteği en gerekli unsurdur. Sözlerime son verirken şairimizin şu mısralarını dillendirmek istiyorum:

“Sen bizim dağları bilmezsin gülüm,

Kapaklı’da geleneksel sünnet şöleni kayıtları başladı Kapaklı’da geleneksel sünnet şöleni kayıtları başladı

Hele boz dumanlar çekilsin de gör.

Her haftası bayram, her günü düğün,

Hele yaylalara çıkılsın da gör.

Anlamaz, bilmezsin sen bizim halkı,

Sevgiyi bulasın, yakına gel ki...

Kalıplar gerçeği göstermez belki

Gönül perdeleri sökülsün de gör.

İşte Anadolu Sevgisi şiirinde şairin bahsettiği gibi biz bugün burada tüm kalıplarımızdan, gönül perdelerimizden, kırgınlıklarımızdan sıyrılıp en saf halimizle bir aradayız.”

TEŞEKKÜR ETTİ

Son olarak kahvaltıya katılanlara teşekkür eden Acar, “Bu vesile ile bugün burada davetimize icabet eden tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Güzel ülkemiz ve Samsun’umuz için 19 Mayıs tarihi nasıl bir milatsa, Bizler de Bugünü bir milat sayarak ve Birlik, beraberlik için bir araya gelen bu topluluğun her daim var olmasını, muhabbetimizin daha da güçlenmesini Rabbimden niyaz ederek konuşmamı sonlandırıyor ve hepinizi sevgi saygı ile selamlıyorum.” dedi.

Kahvaltı soru, dilek ve temennilerin ardından günün anısına çektirilen fotoğrafın ardından sona erdi.

kapakli-samsun-teksamdef-kahvalti-5kapakli-samsun-teksamdef-kahvalti-6kapakli-samsun-teksamdef-kahvalti-8kapakli-samsun-teksamdef-kahvalti-7kapakli-samsun-teksamdef-kahvalti-10kapakli-samsun-teksamdef-kahvalti-9kapakli-samsun-teksamdef-kahvalti-1kapakli-samsun-teksamdef-kahvalti-2kapakli-samsun-teksamdef-kahvalti-3kapakli-samsun-teksamdef-kahvalti-4kapakli-samsun-teksamdef-kahvalti-11kapakli-samsun-teksamdef-kahvalti-13kapakli-samsun-teksamdef-kahvalti-12kapakli-samsun-teksamdef-kahvalti-14kapakli-samsun-teksamdef-kahvalti-15