Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 11 Kasım Cumartesi günü öğleden sonra Kırklareli ve Tekirdağ’da, akşam saatlerinden itibaren İstanbul’da yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği belirtildi. Ayrıca sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

DENİZLERDE FIRTINA BEKLENİYOR

Jandarmadan bayram tatili denetimi: 4 sürücüye ceza kesildi Jandarmadan bayram tatili denetimi: 4 sürücüye ceza kesildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ayrıca Batı Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege’de fırtına beklendiğini açıkladı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Batı Karadeniz’in batısında rüzgarın yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Pazar (12.11.2023) günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Marmara'da rüzgarın yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Pazar (12.11.2023) günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Kuzey Ege'de rüzgarın yarın (Cumartesi) öğle saatlerden itibaren güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, aynı gün gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.”