Yeni başkan, Candan Yüceer oldu Yeni başkan, Candan Yüceer oldu

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları, staj ve çıraklık dönemlerinde çalıştıkları halde sigorta girişlerinin yapılmamasından dolayı mağduriyet yaşıyor. Mağdurlar, Türkiye genelinde örgütlenerek önce 18 ilde dernek, ardından da federasyon çatısı altında birleşti.

ÖNCE ANITKABİR’İ ZİYARET EDECEKLER

Türkiye’nin dört bir yanından toplanacak federasyona bağlı dernek üyeleri ve mağdurlar, bu kez Ankara’da buluşacak. Mağdurlar, 21 Ocak Pazar günü saat 10.00’da da Anıtkabir’i ziyaret edecek. Ardından saat 12.00'de Anıtpark'ta yapılacak mitingde, hükümete seslenerek çözüm beklentilerini yeniden kamuoyuna açıklayacak.

“SİYASİLERİN VE SOSYAL DEVLETİN GÖREVİ VE BORCUDUR”

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Trakya Platformu Sözcüsü Behlül Kaçar,   “Hakkımız olmayan hiçbir şeyi istemiyoruz. E-Devlet’te gözüken ilk işe giriş tarihlerimizin emeklilikte de sayılacak şekilde sigortanın başlangıç tarihi olarak kabul edilmesini istiyoruz. O gün itibariyle bizim bilgimiz dışında eksik yatan primlerin sorumlusu biz değiliz, ortada fiili çalışma var, maaş aldık. Bu sorunu çözmek siyasilerin ve sosyal devletin görevi ve borcudur” diye konuştu.